PASTÍS D'AMETLLA (35)
Torna a ser diumenge, de bon matí plovia, ara sembla que el dia s'arregla una mica, potser podrem fer alguna coseta per fora abans de tancar-nos, aquesta tarda a l' HostelCat (2a Fira professional d’hostaleria i restauració,1a Mostra de Gastronomia)
Plogui o no plogui, jo ja tinc la feina avançada i les postres del dinar a punt!
Necessitem:
- -4 ous
- -200g de sucre
- -50g de mantega
- -50g de farina
- -250g d'ametlla mòlta, com per a panellets
- -50g de conyac
- -1/2 sobre de llevat
Per al guarniment:
- -100g d'ametlla crua laminada
- -25g de sucre llustre
Poseu els ous sencers en un bol amb el sucre i els munteu a punt de cinta.
S'hi afegeix la mantega fosa i tèbia.
A poc a poc i anem afegint l'ametlla molta , la farina i el llevat. Al final de tot s'hi posa el conyac.
Surt una massa més aviat consistent.
Es prepara un motlle amb mantega i farina, perquè no s'enganxi i s'hi aboca la massa.
Ho posem al forn, ja calent, a 160º, durant 25 minuts.
Ràpidament obrim el forn, hi posem les ametlles laminades, ho espolsem amb el sucre llustre i unes gotetes d'aigua i ho tornem a posar al forn uns 10 minuts més. Els últims tres o quatre minuts podem ajudar al pastís a agafar color amb una miqueta de gratinador.
Es treu del forn i abans de passar-lo a la plàtera de servei el deixem refredar una mica.
Aquesta recepta és del núm 9, Dolços de Tardor, de la col·lecció La cuina de cada dia de la Mariona Quadrada.
Jo en tinc uns quants d'aquests llibres, però veig que tu em guanyes!. Aquest pastís d'ametlla una mica "borratxí" ha de ser deliciós!.
ResponEliminaque pastel de almendra maravilloso¡¡¡me encantan esas tartas,sin duda mis favoritas
ResponEliminaun beso
Qué bueno! me llevo un trocito...
ResponEliminaBesos!
Un pastel de almendras riquisimo.
ResponEliminaFeliz Domingo x
Dolça, delicioso y muy rico este bizcocho de almendras que has hecho. Me comería un buen trozo.
ResponEliminaDespues del chocolate,las tartas de almendra son mis preferidas...estan todas tan buenas y con un sabor tan suave ummmm....me llevo un trocito.
ResponEliminaBesets.
mmm!! con cafetín.....me entrari ahora mismo un buen pedazo.
ResponEliminabexinos
Glòria, aquest pastís amb el conyac i les ametlles deu ser el protagonista del dinar, no? ;) Ja ens explicaràs què tal la fira.
ResponEliminaPetons!
Bon dia estimada!! El toc de conyac ha de ser meravellós. Un petó.
ResponEliminaAquesta barreja amb aquestes ametlles ha de ser boníssima!n'ha quedat?:..A reveure,Mercè-DC
ResponEliminaun pastís amb un aspecte formidable.. i si és de la Mariona Quadrada.. és de tota garantia .. ja ens explicaras novetats de la HostelCat..
ResponEliminaUna abraçada
Un bon final per a un dinar de diumenge! Amb l'ametlla laminada per sobre queda molt bonic.
ResponEliminaAl final v acabar sortint el sol, oi? Nosaltres vam anar a escalar a l'Arbolí i vam poder aprofitar molt bé el dia ;)
Hola bonica!
ResponEliminano l'he provat mai el pa de pessic fet amb ametlles, i en tinc curiositat per que ha de resultar molt fi i gustós. I de ben segur que ha de ser boníssim. M'apuntaré la te va recepta per fer-la :-)
un petó ben gros, preciosa. :-)
Noia, tremolaves molt quan vas tirar la foto... emoció?
ResponEliminaQuin dolç de tardor més bo!!!I amb un toc de conyac, potser m'agradaria i tot!!
ResponEliminaPetonets preciositat,
Vanesuky.
Hehe, en surfzone és un catxondo però té rao...:P
ResponEliminaUn coc magnífic, millor que els que veníen a la fira. Segur que tu no li poses colorant als cocs...
HOLA GUAPA TU,
ResponEliminaAQUEST PASTÍS TE MOLT BONA PINTA, EM EL TEU PERMÍS PREG NOTA DE LA FORMULA
MIL PETONETS SUSANNA
Els pastissos una mica borratxets m’agraden molt, en prenc bona nota.
ResponEliminaPetonets
Qué rico, me encantan los pasteles de almendras... con tu permiso, la guardo.
ResponEliminabesos
Vaja, veig que ja no hi soc a temps perquè amb la pinta que té de diumenge a avui ja no en deuen quedar ni les engrunes. T'ha quedat super bé i m'apunto la recepta, que m'agrada molt aquest pastís.
ResponEliminaJo d'aquesta col·lecció en tinc un, el de pasta, però veig que tu els tens tots!!!!
Una abraçada i ens anem visitant!
Petó.
El toc de licor ha de ser de viciiiii!!!! Com m'agrada l'ametlla!!!Petons
ResponEliminaHola Dolça, un pastís força luxós i segur que té molt bon sabor.
ResponEliminaPetons.
Una delicia, me encantan las almendras en los pasteles y bizcochoz...
ResponEliminaUn beso
salut DOLÇA, tróbe que avía fet un comentari per aquet maravellós pastís d´ almela,peró veig que nó, soc molt golós peró encara tinc por per a ferlos, al méu blog tens la resposta al téu comentari, com eres una maestre-sa en dolços y altres moltes coses, a veúre cuánt prepares un dols tricolor es una "sugerençia".......paco
ResponEliminaHe vingut a saludarte feia dies que no venia.
ResponEliminaAquets "borraxets" tenen molt bona pinta.
Una abraçada!!!
Hola Dolça, como siempre un pastis estupendo, un saludo.
ResponEliminaJUAN
Ya hice el mejar blanc y me salio buenisimo.
Mmmmh!
ResponEliminaM'encanta, m'encisa l'ametla i aquest pastisset fa una mengera!!!
M'he fet admirador del teu blog! Ens veiem per ací o per www.rossejat.blogspot.com!
Besades!
Hola Glòria:
ResponEliminaM'agradria fer el pastís de l'ametlla laminada, però no se on comprar-la a Barcelona i en quantitats petites... he trobat per comprar una caixa de quilo!!
Gràcies
bgayete@gmail.com