Arròs amb verdures del temps i bolets
Les verdures de temporada, directes de pagès comencen a abundar, ja no tot són productes vinguts de fora o lletjos perquè el fred els ha fet malbé.
Jo compro en una botigueta de verdura de les de sempre, d'aquelles que posen a les caixes, junt amb el preu, escrit a mà de qualsevol manera, el lloc d'on venen els productes, pèsols de Riudoms, bajoques del Mas, tomàquets de... als que sou de la zona us la recomano, a la part de dalt del Carrer de Sant Lluís, és diu Ca l'Asunció, i no us puc deixar enllaç perquè com a botigueta que és no té pàgina web.
Aquesta setmana m'he deixat captivar pels carabassons, les carxofes, els pebrots, les bajoques, els pèsols, els espàrrecs i com no, per la ceba i l'all tendre.
Amb una miqueta de cada he fet un arros, i no vull pecar de falsa modèstia, però ha sortit bó, molt bó.
Necessitem:
- - una mica de cada una de les verdures que us he anomenat abans tallades en juliana.
- - un tallet de carabassa
- - un pot de barreja de bolets
- - arròs ( bomba)
- - brou de verdures ( jo en tenia una mica de sobrer d'una crema de carabassó que vaig fer un parell de dies abans)
- -Oli i sal
En una cassola posem la ceba talladeta amb una miqueta d'oli i a foc ben baixet la posem a sofregir. Quan comenci a agafar color hi afegim l'all, el pebrot, més endavant les carxofes i les bajoques i ho fem coure. Ara hi afegim els bolets. Quan gairebé estigui hi posem el carabassó i una miqueta de carabassa, també tallada en juliana i deixem que s'acabi de fer. Afegim l'arròs i el fem sofregir fins que agafi una mica de color.
Ara és el moment de posar-hi el brou calent.
Quan estigui bullint amb alegria i només faltin uns cinc minuts hi afegim els pèsols i els espàrrecs.
Deixarem que acabi de bullir i ho retirarem del foc, que reposi uns cinc minuts i ja ens ho podem menjar.
Què, ve de gust? Doncs, BON PROFIT i fins la propera!!
Oh, quin arrosset, Dolça! i quina enveja aixo de passejar entre la fruita de pages....
ResponSuprimeixUna abraçada,
Me encanta el arroz con verduras, el tuyo se ve muy rico.
ResponSuprimeixBesos.
Que bueno, un aspecto estupendo, con toda la verdura de temporada, hay que aprovechar, claro que sí.
ResponSuprimeixSaludos
A mí también me encanta esta época del año para recorrer los puestos de fruta y verdura, son una verdadera explosión de color. Me pongo a comprar y no paro.
ResponSuprimeixTu arroz debía estar delicioso, pues las verduras y setas dan un sabor estupendo al arroz.
Un besito.
Una delicia de arroz x
ResponSuprimeixWuau, que bo ha d'estar l'arròs, i aquests espàrrecs .... umm i que sort tens amb la botiga de fruita, perquè aquí a Barcelona és molt més complicat. Quan anàvem a Blanes a passar els caps de setmana, aprofitava i comprava fruita i verdures a les pagesses i me la portava cap a Barcelona.
ResponSuprimeixPtns
Mmmmm, aquí al extraradi de Barcelona no tinc cap botiga com aquesta.... però bé, farem el que podrem amb els arrossos. A veure si en fem un tant bó com el teu!! :))
ResponSuprimeixjo tinc la gran sort de que els meus sogres son de pagès, i a casa, sobre tot a l'estiu tenim sempre pebrots, carbaçons, enciams, tomàquets, mongetes, patates de l'hort, i quina diferència.
ResponSuprimeixun arròs ben melós
petons
Ep, i ben lleuger!
ResponSuprimeixDe ben segur que comprat així, és deliciós :-)
Estimada Dolça, això si es un bon plat per fer a casa. La veritat es que les verdures de temporada són irresistibles, jo, no tinc la sort de poder-les comprar amb tan bones referències, jo tinc que fiarme del lletreret imprés que posa: PRODUCTES FRESCOS CADA DIA. Dep. de Frescuore.
ResponSuprimeixEncara que dubto que sigui cert.
M'agradaria tant conèixer algu que tingués un hort, pagaria gust i ganes per productes de qualitat.
Un petonarro!
Xè, quina mengera que fa aqueix arròs!
ResponSuprimeixJo en faig un de semblant!
Nyam!
Hola Dolça, este arroz tiene que ser estupendo, ya sabes que me gusta de todas las maneras el arroz y con verduras esta buenisimo, a mi tambien me gusta hacerlo, si puedo el sabado pasare por la tienda que dices a ver como es, un saludo.
ResponSuprimeixJUAN
Que bo ha de ser, de fet l'arròs m'agrada de totes formes...i cada cop mes...
ResponSuprimeixpetons
Ya lo creo que te ha quedado buenisimo!no hay mas que verlo,me encanta el arroz con verduras.
ResponSuprimeixBesets.
Que rico este arrocito! si es cierto que da gusto pasearse por las típicas tiendecitas de toda la vida a mi parecer el género que tienen es buenísimo y tratan todo con mucho mimo... yo también suelo comprar en este tipo de tiendas.
ResponSuprimeixUn besito
M'encanten les verdures i si son de temporada comprades al pages, segur que son mes bones. Aquest arros es 100% del meu gust!
ResponSuprimeixl'aRRÒS M'agrada molt aquet amb verduretes i boletss té d'estar bonissim
ResponSuprimeixptns
Quina enveja!! Es el que trovo a faltar, botiguetes de tota la vida, amb productes de qualitat.. i em puc creure que l'arròs estava boníssim!!!Petons
ResponSuprimeixdolça, que bón arroset tas espolçat bonissim, ió avui també he fet un arroset que també tráu verdura parexem al meins ió chinessos......salutaçións paco
ResponSuprimeixTe ha quedado genial, entran ganas de comerse la foto!!!!!besos
ResponSuprimeixDoncs pel que tu dies i pel que veiem per la pantalla, ara mateix me'n menjaria un plat fins a dalt. I si, Dolça, no hi ha com passejar pels mercats i les botiguetes de tota la vida per comprar bon productes de temporada.
ResponSuprimeixUna abraçada
Amb la pinta... res de modestia!!!
ResponSuprimeixPetonets
Dolça; Aquestes botiguetes que ens comentes, sempre han sigut les millors, per tant els productes són els millors si a sobra -i mai millor dit- i poses les verdures que has anomenat... ple al quinze¡¡
ResponSuprimeixQue vagi de gust Dolça¡¡ :-D
Hay que bueno, esta clase de arroces me encanta, y con setas ni te cuento, besos, pepa.
ResponSuprimeixEns encanten la verdures i per descomptat l'arròs. Es la combinació perfecte.
ResponSuprimeixUna abraçada
estic segur que no és falsa modèstia, perquè aquesta recepta del principal aliment del món té una pinta magnífica. en prenc bona nota!
ResponSuprimeixNomés amb les teues explicacions ja fa ganes de menjar-se'n un bon plat. Fa una pinta deliciosa. Salutacions
ResponSuprimeixUn arròs realment deliciós, m`en menjaria ara mateix un plat
ResponSuprimeixPetons
Hola a tots, és la primera vegada que em passa, en menys de 12 hores m'heu deixat 28 comentaris, i això que no és amb la meva especialitat!!!
ResponSuprimeixI si el Manel, el mestre del principal aliment del món em dona la benedicció no cal dir res més, no us sembla?
PTNTS i gràcies
Dolça
Estic amb la Gemma, és dels que m'agraden a mi!, l'arròs amb verdures i/o amb peix, ummmm, que bò!
ResponSuprimeixFa molta mengera aquest arrosset. És un arròs que segur que caurà a ca nostra , ens encanten les verdures i l'arròs així idò , amb el teu permís ens l'apuntam.
ResponSuprimeixUna abraçada
Una pinta estupenda en casa gusta mucho el arroz...
ResponSuprimeixUn beso
Jo sempre he dit a casa que si hagués de tenir una botiga, aquesta seria una fruiteria/verduleria. Quina olor més bona de les fruites madures! >Quin colors més bonics els de les verdures! El verd del bròquil, la lluentor de les albergínies, el tacte suau dels pèsols... Això sense comentar que ara pico una maduixa, ara em menjo un plàtan pigat, ara devoro unes peretes de Sant Joan...
ResponSuprimeixCom no havia de sortir bo aquest arròs amb unes verduretes acabades de collir!
Jo no necessitaria un segon plat: repetiria el primer!
Una abraçada
Doncs ja veus quin exit de comentaris... Realment té molt bona pinta aquest arròs teu!. I com jo soc més de plats principlas que de postres, doncs aquí tens la meva felicitació.
ResponSuprimeixAyer comí yo un risotto de boletus que estaba muy bueno y lo publicaré en unos días. Hasta la próxima, fijate, dos comentarios en la misma entrada...
ResponSuprimeixMuy rico.
Jo també vaig a comprar a un lloc on els lletrerets són així jeje. Es nota molt la bona qualitat de la fruita i la verdura.
ResponSuprimeixEste arrosset havia d'estar boníssim per força amb tot lo que portava :)