Coc de mandarina (33)
- - 4 mandarines senceres, amb pell i tot
- -200g de sucre
- -3 ous
- -70g d'oli d'oliva
- -175g de farina ( 100 de farina de blat i 75 de maizena)
- - un sobret de llevat
Separem els rovells de les clares i muntem aquestes darreres a punt de neu.
En un bol tallem les mandarines, amb pell i tot, a trossets petits vigilant que no hi hagi pinyols. (Aquest pas els va agradar molt ja que elles sempre havien posat la ratlladura i el suc de les taronges, però amb la fruita sencera era la primera vegada que ho feien, a més amb mandarina em van dir que no n'havien fet mai)
Hi posarem els rovells i el sucre i ho barrejarem bé amb la batedora. Després hi afegirem la farina/maizena barrejada amb el llevat i quan tinguem la barreja ben feta hi anirem incorporant amb cura les clares muntades a punt de neu. (La combinació de farina amb maizena va ser a proposta d'una d'elles que ens va dir que els coc sempre eren més esponjosos fets així, i com que l'experiència és un grau...)
Posem la massa en un motlle preparat amb oli i faina perquè no s'enganxi i cap al forn, ja calent, a 180º, durant 30-35 minuts. Uns momentets abans de treure'l de l forn hi vam posar unes perletes de xocolata i una miqueta de sucre per sobre, per guarnir-lo una miqueta.
S'ho van menjar per berenar, quan jo ja no hi era, per això no tinc fotografia del tall ni de tot el grup entaulat al voltant de la seva creació. Però tinc notícies de què els va agradar el pastís i, com no, fer-lo.
Una delicia x
ResponEliminaSegur que aquetes àvies van quedar encantades amb la classe i amb el coc... i és que les àvies cuinen molt bé!
ResponEliminaAcompanyant la crema catalana, aquest coc de mandarina quedaria molt bo ;)
Quina gran idea posar la mandarina amb pell i tot, però suposo q deurieu treure, a part dels pinyols, els filets, que a casa són molt llepafils.
ResponEliminaQuina maravella aquesta tasca!
ResponEliminaCuinar amb les que més saben. A mi m'encantaria passar un dia de cuina amb la meva avia. :)
La presència es exquisita. Ja quasibé no recordo l'ultim cop que vam celebrar Sant Josep.
Potser, ara que jo també tinc una familia començem a fer-ho.
M'ho recordes el proper any? jajaja
Moltes gràcies per ensenyar-me una coseta més.
Una abraçada!
Ostres, m'agrada molt la idea de fer classes de cuina en un casal!!!
ResponEliminai un coc de mandarina... sempre havia sentit de taronjo, llimona ...però de mandarina!! Et felicito per la idea segur que és boníssima!! Petonets
Sempre és un 'gustàsso' cuinar amb la gent gran, oi?
ResponEliminaAquesta recepta és ben bona!
Salutacions
un gâteau à base de mandarine, ça doit être bien parfumé et succulent,j'adore
ResponEliminabonne journée
Seguro que las abuelas disfrutaron de la clase,y la merienda!El bizcocho esta precioso y con el saborcito de la mandarina delicioso.
ResponEliminaBesets.
Que buen bizcochito y que que buen rato con las abuelitas, son tan entrañables. Que tarde más fantástica.
ResponEliminaBiquiños
Estoy de acuerdo con Gemma, si lo acompañas con crema catalana, ya te mueres de gusto!!
ResponEliminaLes avies segur que van marxar ben contentes!
ResponEliminaAquest coc té molt bona pinta, amb gustet de mandarina..mm...
Una abraçada!
De segur que li agradara al meu net aquest coc!
ResponEliminaPetons i bona setmana
Avec toute ma sincère amitié,
Henriette
A d`estar molt bona amb el gust de les mandarines, la copiaré.
ResponEliminaMolts petons
Glòria, ets la reina dels "cocs". Aquest de mandarina ha de ser de vici. Segur que amb les àvies t'ho vas passar d'allò més bé.
ResponEliminaUna abraçada
A mi m'agradaria veure una foto de totes les àvies i tu fent el coc!! quina canya, les iaies al poder i si a més aprenen a fer cocs dels teus encara millor. Us ha quedat fantàstic.
ResponEliminaFes un petonet a les àvietes de la nostra part.
muy rico y muy original con mandarinas
ResponEliminaun saludo
Quin bon treball!!Es nota que es va fer amb molt de carinyo!!!Petons
ResponEliminaHola dolça:ja li clavaria les dents a aquest coc...segur va ser una classe ben agradable.A reveure! mercè-destapant casoles
ResponEliminaTu si que en saps!!! I pots amb tots petits i grans!!! El dia que vulguis quedem i fem intercanvi: canvio padenous per coc !!!! (però amb farina d'espelta!)si?
ResponEliminaPtnts
Ai, les àvies acostumen a ser unes grans expertes a les cuines, és molt gratificant cuinar amb elles i de ben segur que aquest coc vau triunfar.
ResponEliminaMuas!
T'atreveixes amb petits i grans.
ResponEliminaRealment, ets la reina dels cocs, no sabria per on començar, crec que de moment aquest de mandarina serà el primer. Petonets
Felicitats!!
ResponEliminaper aquestes àvies segur que va ser tota una revolució això d'utilitzar la mandarines senceres,.. i si cap va fer mala cara o va pensar que aquesta "nena" ;-)) s'havia despistat una mica, és que tenen autèntica fusta de professionals,
Una abraçada
Ana Powell, me parece que si que les gusto!
ResponEliminaGemma, no va ser exactament una classe, necessitaven algú que les ajudés i poses una mica de pau en el grup i ho vaig fer jo. Si havia de ser una classe era d'elles cap a mi!
Enric, amb la pell i tot ( i sense pinyols ni filets, és clar!) té un gust més potent que amb el suc i la ratlladura.
Montse, cuinar amb les àvies és un plaer... però amb unes quantes àvies juntes, costa de fer-les anar totes a l'hora, jejej. Juntes sumavem gairebé nou-cents anys!!!
Maria, no és una classe en una casa, és un taller a la cuina d'una residència d'avis!
Starbasse- gustasso, si que ho és, però costa de fer-los anar tots a la vegada, es piquen molt entre elles!
Fimère- un plaer tenir-te per aquí.
PTNTS
Dolça
Com deurien gaudir les àvies amb aquest coc!!! Moltíssimes gràcies per la recepta!!! és ben original!!!
ResponEliminaPetonassos
Miel
Pues sabiendo que ha sido hecha en ese taller, con mas motivo hay que probar aprovechando que aun nos quedan mandarinas y van tan bien a las cocas
ResponEliminaUn abrazo
Quines avies més eixerides! I tant que deurieu disfrutar fent i menjant aquest coc. Te una pinta deliciosa.
ResponEliminaFins aviat!
Tiene que estar deliciosa, con ese toque especial de la mandarina.
ResponEliminaUn abrazo.
Qué delicia de postre. Tengo que probarlo y quitarme el gusanillo que acaba de nacer en mi estómago.
ResponEliminaBesos.
Mesilda, les àvies van disfrutar mooolt, ja que més que una classe per a elles va ser un retrobament amb la cuina, ja que a la residència no les deixen cuinar!
ResponEliminaCaldebarcos, por la mañana lo hicimos y por la tarde se lo comieron... día perfecto!
Antonia, con crema catalana o con un buen chocolate a la taza, pero a esas edades los que no tienen azúcar tienen colesterol...
Illeta, les àvies van estar molt contyentes pel seu retrobament amb la cuina... però cadascuna té la seva mania i les clares les haviem de pujar així, o millor aixà... amb forquilla, amb el batedor manual...
Henriette, si el teu net és fan de les mandarines aquest coc, fet amb pell i tot li agradarà segur.
Sion. el mateix que li he dit a l'Henriette, el coc té un gust pronunciat de mandarina, és més potent que el fet amb el suc i la ratlladura i el color també és molt més pujat.
Josep, reina no massa, que sóc bastant republicana jo!! M'ho vaig passar mooolt bé, però costa de controlar-les ja que quan s'engresquen i com que en saben molt més que jo no hi ha qui les pari!
Vermells, la foto del grup no la tinc, la van fer a la tarda, a l'hora de berenar, quan anaven totes arreglades... A la cuina i amb davantal no es van deixar fotografiar!!!
Isa, rico, muy rico.
PTNTS
Dolça
Elvira, de tant en tant ja en faig de coses d'aquestes. M'agrada ajudar i el camp de la gent gran és molt agrait.
ResponEliminaMercè- subscric el que tu em dius, uns moments molt agradables i el coc debia sortir bo, perquè se'l van acabar ràpidament!
Marta, quan vulguis! Canvio coc amb la farina que vulguis per padenous!
gemma, te n'adones que en saben molt, que encara recorden trucs, que tenen les seves manies però és perquè a elles els anava bé d'aquella manera... Va ser bonic.
Carmen, grans i petits i el que convingui. Va ser el primer taller amb àvies però no crec que sigui l'últim!
Alfons, quanta raó tens... em van renyar una mica quan els vaig dir que les mandarines hi anaven senceres! I més d'una va tastar la massa abans de coure-la a veure si tenia bon gust.
PTNTS
Dolça
ets la reina dels cocs! d'aquest m'agrada fins i tot el número.
ResponEliminapt!
Dolça, debió ser muy interesante esa clase práctica que tuviste, yo también hubiera disfrutado.
ResponEliminaYo, cuando hago bizcocho, suelo mezclar a veces maizena con la harina, sale más esponjoso.
Este debió salirte exquisito. Tomo nota de poner la mandarina con piel.
Saludos
Seguro que está buenísima. Estupenda coca
ResponEliminaBesos. Recetasdemama
Sempre miro el teu blog i em va be per aprendre coses. Quasi mai comento al no tenir gens de pràctica en tema postres... Però aquest m'ha fet gràcia per les mandarines que segur hi han de donar un bon gust.
ResponEliminaSempre visito el teu blog, ja que periodicament, faig una ullada als que tinc recomanats a la meva pàgina. Però poso pocs comentaris degut a que en tema postres, la meva pràctica es quasi zero. En tot cas si que m'agrada el gust de mandarina i aquest m`ha fet gràcia.
ResponEliminaHola Dolça, como siempre un coc estupendo se nota que te gustan las cosas buenas, un saludo.
ResponEliminaJUAN
Ahora mismo voy a probarlo, parece estupendo
ResponEliminaesas tardes tan amenas son las que me gustan a mi, disfrutar haciendo cosas con gente encantadora. El postre tenia que estar de miedo!!
ResponEliminaBexinos