Ous farcits
Tots sabem que la nostra dieta mediterrània, tan sana i tan recomenada, es caracteritza per l'abundància de productes vegetals, com el pa i altres derivats del blat, les llegums, la fruita seca( de la que una servidora en fa bandera de les avellanes DOReus), la fruita, les verdures i les hortalisses i que es fa servir l'oli d'oliva com a font de greix. Quan a l'aportació de productes d'origen animal s'hauria de prioritzar el peix, després els làctics i els ous i en últim lloc la carn. Com a beguda, a banda de l'aigua, tenim el vi que des de sempre es pren durant els àpats.
Per tant d'ous i de carn de n'ha de menjar però no massa i jo, avui, us presento una recepta que combina aquests dos ingredients i que acompanyada d'una ració de verdures ens proporciona un àpat completíssim.
Necessitem:
Fem els ous durs i els traiem la closca vigilant que no es trenquin. Els tallem pel mig, retirem els rovells i els esmicolem.
Barregem els rovells amb la carn de fer croquetes i amb aquesta barreja farcim els ous.
Ho espolsem amb pa ratllat i ho posem una miqueta al gratinador perquè agafi color.
Ho emplatem damunt un llit de tomàquet confitat.
Per tant d'ous i de carn de n'ha de menjar però no massa i jo, avui, us presento una recepta que combina aquests dos ingredients i que acompanyada d'una ració de verdures ens proporciona un àpat completíssim.
Necessitem:
- - massa de carn de fer croquetes
- - ous durs
- - 1 pot de tomàquet triturat( si ho feu amb tomàquets naturals, un quilo, treient la pell i tritutant-los).
- - Oli, sal
- - una mica de pa ratllat.
Fem els ous durs i els traiem la closca vigilant que no es trenquin. Els tallem pel mig, retirem els rovells i els esmicolem.
Barregem els rovells amb la carn de fer croquetes i amb aquesta barreja farcim els ous.
Ho espolsem amb pa ratllat i ho posem una miqueta al gratinador perquè agafi color.
Ho emplatem damunt un llit de tomàquet confitat.
BON PROFIT!!
Aquesta recepta passarà a l'index de receptes del mes de maig de 2012 que MEMÒRIES D'UNA CUINERA dedica als ous farcits.
Aquesta recepta passarà a l'index de receptes del mes de maig de 2012 que MEMÒRIES D'UNA CUINERA dedica als ous farcits.
Uns ous molts bons, ademés de fàcils.
ResponEliminaPatonssss
Com tu dius, és un plat ben complet! A més és d'aquells plats que agraden a tothom, sobretot als més petits... Acompanyat d'una bona amanida ja tens el dinar solucionat ;)
ResponEliminaM'agrada l'opció que has posat, sempre els he farcit amb tonyina, peró provaré de fer aquests.
ResponEliminaMuxus
Sí, fàcils però bons... i ideal perquè agraden a tothom :-)
ResponEliminaEs una bona idea per quan hi han convidats, jo tb els havia fet només de tonyina.
ResponEliminaEls teu tenen un aspecte fantàstic.
Ja es hora de renovar les receptes comodí!
Un petonarro!!
Que buena idea! de ese modo cuando preparemos croquetas, tenemos dos comidas diferentes.
ResponEliminaY además buenísimos. Gracias.
Un beso.
Curiosísima receta. Yo también había mezclado masa de croquetas, y tomate, con huevos en mi blog, pero en mi caso, en una especie de tortillas rellenas.
ResponEliminaSaludos
Dolça; Amb carn de fer croquetes i farcits... quina passada¡¡.
ResponEliminaQue vagi de gust Dolça¡¡. :-)
muy originales ,con carne nunca los probe
ResponEliminaun beso
M'has robat el cor amb aquest farciment de massa de croquetes, és un farciment exquisit. Un plat súper complert i que ve de gust a tothora. Molts petons i alegria.
ResponEliminaQue bons!! Mmmmmm, ara mateix m'en menjaria un o dos, amb la gana que tinc...
ResponEliminaJo els havia fet amb beixamel i despres arrebossats, però amb la massa de croquetes han d'estarrrrr.
Salut,
Nunca habia visto los huevos rellenos con ese acabado de pan y gratinado, me encanta la idea y me la anoto.
ResponEliminaBesos!
Un plat que agrada a tothom!! a casa meva volen quan els faig!!
ResponEliminaPetonets
Buenísimos, qué ricos.!!!
ResponEliminaBuen fin de semana
que bons! jo sempre els faig farcits amb peix, sobretot tonyina, però amb la massa de fer croquetes són molt més originals i han d'estar boníssims.
ResponEliminaEls ous farcits són una cosa que m´agrada tant que en sabria menjar fins a fer un tro jajaja i els teus han de ser especialment bons...petonets
ResponEliminamolt bona idea
ResponEliminabon cap de setmana
Que buena idea,me encanta tu relleno!ademas de facil muy buenos.
ResponEliminaBesets.
Fantàstics aquests ous farcits. El tomàquet ja triturat et treu de molts problemes i t'estalvia temps, però sempre que es pugui, amb tomàquet natural qualsevol plat guanya, oi?
ResponEliminaUna abraçada
Molt bons, m'ha recordat a la meva avia, que també ens feia uns ous farcits boníssims. :-)
ResponEliminaJo no en solc fer d'ous farcits, però són boníssims! Però clar un plat així no es pot menjar cada dia.
ResponEliminaAi me n'has fet venir ganes :)
M'agrada aquesta alternativa al farciment de tota la vida.... i com diu força complet!
ResponEliminaUna abraçada
Aquests ous farcits me'ls apunte per a una ocasió especial. Els trobe boníssims. Enhorabona
ResponEliminaque bons aquests ous!!! haig de fer-los gratinats pq no els he fet mai!!! Aquest mes a Memòries d'una cuinera estem recopilant receptes d'ous farcits, si et ve de gust pots deixar aquesta recepta!! ;) petonets
ResponElimina