Pa de Calatrava i romesco
Us vaig dir dues entrades enrera que havia anat de calçotada i que només us posaria les postres ja que el romesco estava compromés a que un altre blocaire pengés la meva recepta, si la voleu veure: romesco del camp de tarragona ( per cert, per ser la primera vegada que escalives alls i tomàquets trobo que t'ha quedat molt lluida, i si pel que dius també bona, ho celebro moltíssim!)
Ara ja us puc posar les terceres postres que vaig portar i tancar el tema de la calçotada, vaig fer un PA DE CALATRAVA, un tipus de puding que he vist en diferents blogs i que em va agradar pel fàcil que es veia i perquè m'ajudava a treurem del damunt uns quants brioixos que estaven arraconats a la panera del pà.
Per fer-lo necessitem:
- 4 brioixos mig secs i avorrits que rondaven per casa
- 3 ous
- 1/2 litre de llet (jo l'he posada semidesnatada)
- 10 cullerades de sucre
- una cullerada d'esència de vainilla
- Caramel
Untem el motlle amb caramel ( si el voleu fer agafeu dues cullerades de sucre i quatre d'aigua i a foc ben baixet i remenant de tant en tant )
Damunt hi posem els brioixos tallats a llesques omplint bé tot el motlle.
Posem la llet, el sucre i la vainilla a la batedora, ho barregem bé i ho posem al motlle on hi ha les brioixos.
A la TCH:
Tots els ingredients al bol, i 30 segons a V5.
Ho posem al forn, calent a 180º, al bany maria, uns tres quarts hora.
Ho deixem refredar una mica abans de treure del motlle i ja el tenim a punt!
- 4 brioixos mig secs i avorrits que rondaven per casa
- 3 ous
- 1/2 litre de llet (jo l'he posada semidesnatada)
- 10 cullerades de sucre
- una cullerada d'esència de vainilla
- Caramel
Untem el motlle amb caramel ( si el voleu fer agafeu dues cullerades de sucre i quatre d'aigua i a foc ben baixet i remenant de tant en tant )
Damunt hi posem els brioixos tallats a llesques omplint bé tot el motlle.
Posem la llet, el sucre i la vainilla a la batedora, ho barregem bé i ho posem al motlle on hi ha les brioixos.
A la TCH:
Tots els ingredients al bol, i 30 segons a V5.
Ho posem al forn, calent a 180º, al bany maria, uns tres quarts hora.
Ho deixem refredar una mica abans de treure del motlle i ja el tenim a punt!
quina pinta que té aquest pa de calatrava!!! per ficar-hi la cullera!!
ResponEliminapt!
Que bueno esta el pan de calatrava,hace mucho tiempo que no lo preparo,me has dado unas ganas ummm...
ResponEliminaBesets.
Tentador d'alló més aquest pa de calatrava!!! Quina pinta!!!Petons
ResponEliminaM'encanten els pudings per la seva versatilitat. Sempre queden bons, agraden a tohom i et serveixen per fer net el calaix del pa :)
ResponEliminadeliciosa entrada, tiene una pinta estupenda, te felicito, besitos desde londres
ResponEliminaHola Dolça. Este pan de calatrava tiene un aspecto fabuloso. Casi coincidimos jj.
ResponEliminaSaludos
Quina pinta que te aquet pa, segur que desprès de la calçotada deuria tenir molt d’èxit.
ResponEliminaPetons
M'agrada molt aquest pa de calatrava que has preparat. Fa una pinta deliciosa!! Me l'apunte. Per cert, el teu bloc fa molt de goig amb el seu nou aspecte. Salutacions
ResponEliminaGlòria,
ResponEliminaaquest pa de calatrava el menjo a Úbda i està molt i molt bo. La meva cuisina el fa bo, però la seva amiga encara el borda més. De ben segur que aquest teu no té ni una engruna de desperdici.
Apa, petons.
Tiene una pinta estupenda.
ResponEliminaNo lo he hecho nunca, y tengo por ahí la receta.
A ver si em animo y lo hago, que debe estar muy rico.
besitos
Pa de Calatrava...primera notícia!!
ResponEliminaDel romesco en tenia varies referències!!!
Ptnts
M
Yo tampoco lo he hecho nunca, tiene una pinta estupenda, y sobre todo, qué fácil!! Tomo nota.
ResponEliminasaludos
Ai, aquest romesco Vallesà el que dóna de sí!!! Ens encanta aquesta germanor que teniu, és simplement genial!
ResponEliminaMolts petons i visca el Pa de Calatrava!
Se queda como una especie de pudding, tiene que estar bueno, eso seguro, no hay más que verlo.
ResponEliminaUn beso y bienvenida a mi web.
Xicoteta:
ResponEliminaPassat per casa, hi ha coseta per tu.
bessets.
amb els ingredients que em vas enviar i la detallada recepta del teu romesco era difícil que quedés malament.
ResponEliminamoltes gràcies per l'honor que em fas en cedir-me l'honor de publicar-lo.
una abraçada i fins ben aviat
Lo quiero, quiero un trocito aunque sea pequeñito... qué pinta.
ResponEliminaBesos.
Todo buenisimo x
ResponEliminaPa de Calatrava!! que bó!! que'm de temps que no en menjo!!!
ResponEliminaun petó!!