MONA (34)
,Torna a arribar Pasqua, torna a ser hora de fer la Mona per als fillols. Com sempre la Mona de xocolata.
Aquesta vegada he triat un coc diferent, enlloc del nostre pa de pessic, un coc més humit que farà que es conservi una miqueta més.
El coc l'he tret d'aquí, es tracta del Victoria Sponge Cake.
Per fer el coc he necessitat:
Barrejar la farina amb el llevat en pols i anar-ho afegint molt a poc a poc a la barreja, sense deixar de batre. Quan ho tinguem a punt ho posarem en dos motlles iguals, de 20cm de diamètre, la meitat de la massa en cadascun i ho deixarem reposar entre 5 i 10 minuts. Ho posarem al forn, ja calent a 180º uns 30 minuts.
Una vegada cuits els dos cocs els deixarem refredar. N'agafarem un i li posarem una bona capa de melmelada per sobre, en el meu cas ha estat de carabassa.
Posarem l'altre coc al damunt i procedirem a posar-hi la cobertura de xocolata que la hem fet de la següent manera:
En una cassola de base gruixuda posem a fondre 150g de xocolata (70%) amb una cullerada de mantega i 150g de nata. Quan estigui fpos ho retirem del foc i ho betem fins aconseguir una emulsió espessa. Ho deixem refredar una mica i la farem servir per cobrir de manera generosa la part de dalt del pastís.
Ara és hora de guarnir-lo, aquí cadascú pot fer-ho al seu gust. Jo he fet servir ous, pollets de color groc, fideus de xocolata, pastilles de xocolata de colors i "conguitos".
A més va acompanyada d'una gallina de xocolata tan grossa com la mateixa mona, així m'asseguro l'èxit.
Amb aquesta recepta m'acomiado de vosaltres durant una setmana, espero trobar-vos a tots a la tornada!
Aquesta vegada he triat un coc diferent, enlloc del nostre pa de pessic, un coc més humit que farà que es conservi una miqueta més.
El coc l'he tret d'aquí, es tracta del Victoria Sponge Cake.
Per fer el coc he necessitat:
- -225 g de mantega (pomada)
- -225g de sucre
- - una cullerada d'aroma de vainilla
- -4 ous
- -225g de farina
- 1/2 sobre de llevat
Barrejar la farina amb el llevat en pols i anar-ho afegint molt a poc a poc a la barreja, sense deixar de batre. Quan ho tinguem a punt ho posarem en dos motlles iguals, de 20cm de diamètre, la meitat de la massa en cadascun i ho deixarem reposar entre 5 i 10 minuts. Ho posarem al forn, ja calent a 180º uns 30 minuts.
Una vegada cuits els dos cocs els deixarem refredar. N'agafarem un i li posarem una bona capa de melmelada per sobre, en el meu cas ha estat de carabassa.
Posarem l'altre coc al damunt i procedirem a posar-hi la cobertura de xocolata que la hem fet de la següent manera:
En una cassola de base gruixuda posem a fondre 150g de xocolata (70%) amb una cullerada de mantega i 150g de nata. Quan estigui fpos ho retirem del foc i ho betem fins aconseguir una emulsió espessa. Ho deixem refredar una mica i la farem servir per cobrir de manera generosa la part de dalt del pastís.
Ara és hora de guarnir-lo, aquí cadascú pot fer-ho al seu gust. Jo he fet servir ous, pollets de color groc, fideus de xocolata, pastilles de xocolata de colors i "conguitos".
A més va acompanyada d'una gallina de xocolata tan grossa com la mateixa mona, així m'asseguro l'èxit.
Amb aquesta recepta m'acomiado de vosaltres durant una setmana, espero trobar-vos a tots a la tornada!
T'ha quedat sensacional!!!!!
ResponEliminaA casa sempre fem la de yema i l'any passat vaig incorporar la de Sara. A veure si ara també m'animo amb la de xocolata, que t'ha quedat amb una pinta espectacular.
Bones vacances i fins a la tornada!
Oooh, quina rapidesa, és la primera mona que veiem i gaudim aquest 2010!!! Com sempre els teus cócs son genials, i aquest convertit amb mona és el no va a mas. Molts petons i gràcies per compartir-la!! Escolta, que si mai et quedes sense fillols, ja saps on som!!
ResponEliminaQue gaudeixes de les vacances í d'aquesta mona apetitosa!
ResponEliminaUna abraçada,
ets la primera a penjar la mona i l'has fet ben diferent, pel cop i la carbassa, el destinatari de la mona estarà ben conent (segur que cada any ho està!)
ResponEliminapreciosa ¡¡¡,en mi tierra lo tradicional en el mantecado de pascua ,tambien se le regala a los ahijados
ResponEliminaun saludo
Dolça, da gusto ver lo que haces. Ese gallo de chocolate es una maravilla y el bizcocho tiene que estar para chuparse los dedos.
ResponEliminaQué lo pases muy bien.
Saludos
Que vagin bé les vacances, una mona espectacular!
ResponEliminaDolça; Aquesta Mona, és per beure-hi com una font... amb el regalim que cau...
ResponEliminaQue vagi de gust Dolça¡¡ :-D
T'ha quedat molt bé! Segur que té un gust boníssim. Nosaltres la prepararem dissabte
ResponEliminaLa mona de xocolata és la més sol·licitada, eh?. Quina cobertura més lluent que t'ha quedat!.
ResponEliminaUna abraçada i fins la tornada!
Caram, jo vull ser "fillol adoptiu teu"!!! Quina sort de mona!!! Què bo!!! Salutacions
ResponEliminaBen maca t'ha quedat!!!
ResponEliminaCom us afanyeu, jo no la faig fins el dilluns!!
Petonets
Muy rico.
ResponEliminaAhora es el tiempo del chocolate y las almendras x
Els teus fillols estaran la mar de contents amb la seua mona,i amés si és de xocolate segur que no sobra ni un mosset.
ResponEliminaEixa gallina farà bon caldo,
és impressionant!
Besets
Mira que maca! Te'n vas uns dies de vacances però ens deixes la Mona perquè nosaltres anem agafant idees!
ResponEliminaEncara no he decidit com serà la Mona d'aquest any, i falten pocs dies...
Espero que t'ho passis molt bé i tornis carregada d'energia!
Petons
Aquesta mona de xocolata amb melmelada de carbassa...és diferent, mai he probat aquesta melmelda!! El Victoria Sponge Cake és molt booo!!
ResponEliminaUn petó i bona pasqua!!
Dolça, si pogués li ficava una mossegada.
ResponEliminaMuas!
Ay, de verdad, qué artistas sois todas! ¿cómo hacéis tanta maravilla?
ResponEliminabesos
Mona de xocolata!!!Que bona!...em sembla que enguany, si vull menjar MONA em tocarà fer-me-la!!!
ResponElimina...i m'ha semblat llegir, la paraula màgica? vacances???? Disfruta, tu que pots!!!
Ptnts
Disfruta de estas vacaciones y que triunfes con el/la destinatario/a esa estupenda mona de pascua
ResponEliminaGlòria, quina mona!!! Jo, la veritat prefereixo una mona de xocolata com la teva, la de yema també m'agrada però. Bones vacances!
ResponEliminaPetons!
Impressionant, Dolça!
ResponEliminaFelicitats!
Petons i bona setmana,
Marina
Hola,
ResponEliminaporto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...
Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.
Gràcies!
Roger
un seul mot: magnifique
ResponEliminaj'adore
bonne journée
Hola Dolça, muy bonita la mona y con esa masa seguro que te ha quedado muy buena, estaran contentos tus ahijados seguro, un saludo.
ResponEliminaJUAN
Dolça una pregunta, el mido que haces servir en el menjar blanc es lo mismo que la maicena (harina de maiz)verdad
ummmmmmmmmmmm, per clavar les dents!bons dies de festa!mercè-dest.cass
ResponEliminaChère Dolça,
ResponEliminaJe te souhaite de passer d'excellentes fêtes de Pâques avec toute ma sincère amitié,
Henriette
Visca les mones...les tradicionals,les de iema, les de mantega...I LES DE XOCOLATA!!!!Segur va quedar tothom satisfet!a reveure.Mercè-dest.cass.
ResponEliminaGràcies a tots i totes pels vostres comentaris.
ResponEliminaVaig ser molt matinera amb la mona ja que he estat fora i els fillols la van voler abans de que marxès!
PTNTS
Dolça
què bona aquesta mona tota de xocolata!
ResponEliminaQuina móna més maca Glòria, tu tant treballadora com sempre.
ResponEliminaJo aquest any n´he fet però com sempre arribo a misses dites no he pogut penjarla , ja saps que nosaltres en dates festives és quan més treballem.
Les vacnces be? suposo que a Puigcerdà , quin goig devia de fer oi?
Et truco d´aquí uns dies i anem a fer un cafetó i ens posem al dia oi?
una abraçada.
Ummm, deliciosa aquesta recepta, bona pasqua!
ResponEliminaHaces unos postres deliciosos, Dolça! a cual más rico! Un besito, guapa!
ResponEliminaMadre mía que mona! riquísima... vamos pecado del bueno probarla eh! Dolça no me había pasado nunca por tu blog, Lo que me estaba perdiendo! desde ahora me hago seguidora que no te quiero perder la pista.
ResponEliminaUn beso
Madre mía que mona! riquísima... vamos pecado del bueno probarla eh! Dolça no me había pasado nunca por tu blog, Lo que me estaba perdiendo! desde ahora me hago seguidora que no te quiero perder la pista.
ResponEliminaUn beso
Uy no se qué paso que intente publicar mi comentario y me dice ERROR... Espero esta vez conseguirlo...
Estic segur que a dia d'avui ja no en queda de mona...
ResponEliminaQuina sort té el teu fillol (i els seus pares).
Quina xocolatada!!!!!!
ResponEliminaQuina pinta!!!!!!
La meva padrina de bateig no me la fa :-(
Jo aquest any l’he comprada, ves que hi farem , encara que m’he queda’t amb les ganes de fer-la.
Petons
Vaja, sembla que va ser la primera i a jo encara la tenia pendent de visitar! Ups! T'ha quedat genial. Perdona, però jo tampoc tinc padrins, si vols m'ofereixo voluntària per fer la teva fillola!!! Encara que sembla que més d'un s'hi apuntaria i llavors no donaries l'abast!
ResponEliminaUna abraçada