Xampinyons en vinagre @ColorYSabor De Temporada

Darrerament m'he aficionat a tenir a la nevera una mica de tot, confitat, en vinagre, escabetxat... i em faltava ensenyar-vos aquests xampinyons. Ràpids de fer, aguanten força a la nevera  i podem menjar-nos-els de moltes maneres, però us he de dir, que damunt una llesca de pa o una torrada de pa suec a casa ens agraden moltíssim.
Aquí els teniu:

Per fer-ne un parell de pots mitjans necessitem:
  • Un quart de quillo de xampinyons (també podeu comprar-los laminats en safata, us estalviareu temps)
  • 4 dents d'all
  • julivert fresc
  • Vinagre de vi blanc
  • Oove
  • Sal
Rentem bé els xaminyons i tallem-los a làmines. Els posem en un bol, hi posem una mica de sal i els cobrim amb vinagre. Ho tapem amb paper film i ho deixem unes hores a la nevera. Nosaltres ho acostumem a fer al vespre i l'hi tenim fins l'endemà,
Passat el temps de la maceració els aboquem en un escorredor i els hi deixem una bona estona fins que perdin tot el líquid. Si cal els podem eixugar amb un drap per anar més depressa.

Els posem dins dels pots, hi posem els alls i el julivert picats i ho cobreim amb oove.
4 o 5 hores  reposant i ja podeu començar  a menjar-vos-els. I si  no cap a la nevera.

I quan se us acabin podeu fer servir l'oli per fer vinagretes per a les amanides.
Què me'n dieu?  Espero que us agradin , i també que agradin als participants del repte @Color Y Sabor de Temporada d'aquest octubre  que han triat els xampinyons com a ingredient. 



Comentaris

  1. Que què et dic? Que són tota una delícia! I ben facilets dde fer! Apuntats!
    Petonets i bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt facilets, i per a una amant dels pots i potets com jo és una temptació tenir-ne sempre a la nevera.

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Em recorda la manera de servar els seitons, és clar, amb xampinyons i penso també amb els rossinyols el resultat ha de ser igualment sublim.
    Magnífica proposta, Glòria.

    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M"has fet venir ganes de provar-ho amb rossinyols. Ja t'explicaré.

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Glòria! Ja ha arribat la tardor i l'època dels bolets! Xampinyons en tenim tot l'any però jo els faig servir molt més aixií que arriba una mica de fred i m'agrada molt aquesta recepta. A mi m'agraden a l'amanida i segur que aquests teus amb vinagre, són ideals per afegir-los sense miraments!

    Petons i bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A l'amanida, al.vermut, damunt una torrada, acompanyant el teu cogombre marinat...

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Hola Gloria. Pues claro que me gustan y mucho jj. No los he probado así pero no tengo la menor duda de que tienen que estar deliciosos. Receta sencilla, sin complicaciones y cuyo resultado es estupendo. Una manera de comer champiñones que es una verdadera delicia.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  5. Caray Gloria molt bona idea i molt versatil.
    Bona setmana

    ResponElimina
  6. Un bon acompanyament per tenir sempre a mà! Gràcies per la idea!

    Ptns

    ResponElimina
  7. Tienen que estar riquísimos! Sólo con ver el aspecto se hace la boca agua. Un abrazo, Clara

    ResponElimina
  8. Que interesante ver esta idea Gloría, se ven muy ricos, ideales para tener esas preparaciones en la nevera y en un momento de hambre a picar con buen pan y estos champiñones. La idea de aprovechar el AOVE es estupenda. besos!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars