29.11.16

Terrina de bolets


La darrera vegada que vam anar a la Cerdanya vam fer una bona recolecció de rovellons i fredolics i poquets camagrocs.  Aquesta vegada molt sans i macos. 
Amb uns quants fredolics, uns quants camagrocs i un quart de quilo de xampinyons vaig fer aquesta terrina de bolets, inspirant-me en un paté de bolets de la pàgina 92 del Pànxing Cerdanya  de novembre 2016

No us poso les mesures ja que ho he fet una mica a ull, però ja veureu com no costa gens.

Necessitem:
  • Una ceba
  • Un quart de xampinyons
  • Un grapat de fredolics
  • Un grapat de camagrocs
  • Pa ratllat
  • All
  • Julivert
  • Oove
  • Sal 
  • Pebre


Tallem la ceba i un all  ben petits, i ho sofregim fins que estigui ben confitat.
Mentrestant netegem bé els bolets i els tallem ben petits. Els afegim a la ceba i els fem coure a foc baixet. Ho salpebrem i ho deixem refredar una mica.
Ho posem en un got de batedora elèctrica, en el meu cas a la TMX i ho triturem. 
Anem afegint , a poc a poc, pa ratllat i ho anem remenant fins aconseguir la textura desitjada.
Ho aboquem en un motlle folrat amb paper film i ho posem a la nevera fins que estigui ben fred.



Ho he servit, tal com veieu a la fotografia, damunt una llesqueta de pa lleugerament torrat  amb uns camagrocs saltejats amb una mica d'all i julivert per sobre.

Amb un got de vermut o una cervesa fresqueta...  vermutet de diumenge de tardor!


41 comentaris:

  1. Que boooo Gloria. Tindrem que esperar la propera temporada per provar-ho de fer.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que amb bolets de conserva o deshidratats també queda bé Sion!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Una terrina de tardor però aquest any no hauriem tingut prous bolets ;o) Apuntada però la recepta!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però de conserva segur que si que en tens Palmira!!!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. una terrina de setas deliciosa sin duda. besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Celebro que os guste 😍😍😍
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Respostes
    1. Mira que eeeeeets...😂😂😂😂
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Com m' agrada aquesta recepta! Les terrines m' encanten i a més, amb bolets!
    La setmana passada els meus cunyats van collir camagrocs. Nosaltres aquest any, no un de moment

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo ho vaig fer amb els bolets que tenia Anna!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. Que maravilla , unas tostas como estas son dignas del mejor restaurante
    besinos

    ResponElimina
  7. Aquest és pintxo de luxe!!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies.
      La veritat és que va quedar bo i molt bonic de presentació.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. Tiene que estar espectacular. Receta 10
    Un abrazo, Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Clara...la verdad es que quedó muy rico.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. Que bien que has aprovechado estos bolets, me encanta!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es una receta ideal para aprovechar trozos y retales de setas que no son bonitos y no quedan bien en presentaciones donde los queremos enteros
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  10. Respostes
    1. Doncs ja em diràs que et sembla
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  11. Jo no la puc fer amb bolets de muntanya! Los meus....de bossa, deshidratats! Ha de ser boníssima! Les terrines són tan booooones!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. O de conserva, agafes un pot de barreja i els xampinyons i et quedarà d'allò més bé Olga.
      Aaahhhhh, i si ho fas vull saber la teva opinió😉
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  12. Que tostas mas buenas, este año fue horroroso con la recolección de setas casi nada se recogió, asi que guardaremos tu terina para el año.. bsss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Puedes intentarlo con setas cultivadas o de conserva, no serà tan gustoso y aromático pero seguro que estará rico también.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  13. Buenos días Gloria. Simplemente buenísima como tiene que estar esta terrina de setas que has preparado, me imagino como tiene que estar y me muero de envidia. La presentación te ha quedado perfecta.
    Un beso Paco

    ResponElimina
    Respostes
    1. Como me alegra que te guste Paco.
      Muchísimas gracias
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  14. Una maravilla Gloria!! En casa nos encanta las setas, así que esta receta es más que bienvenida!!

    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pepi, si os gustan las setas ps gustará seguro.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  15. Quina cosa més bona!. Jo aquest any he vist pocs bolets per aquí...
    Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bolets n'hem.tingut pocs...una florida tardana ...què hi farem Clara, la natura és això!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  16. wau, aquesta terrina amb bolets ha de ser divina, a mi m'agraden moltissim els bolets i n'he menjat ben pocs enguany, a veure si encara hi sóc a temps!
    Per cert las Reganyadas me les van regalar una panaderia d'Hornos Martin de Huelva, no sé si per aquí tb en fan :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Lidia, gràcies per l'informació de les Reganyadas, és que em.van encantar les barquetes que vas fer.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  17. Uuuummm como tenia que estar esa terrina de setas de muerte relenta no lo siguiente en casa no dejaran de hacerte la ola ,te ha quedado un plato de relujo.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  18. Genial i deliciós. Tardor total. Petons

    ResponElimina
  19. Dios mio, querida amiga esto es un manjar caido del cielo, tiene que ser un bocado de esos que no se olvidan soy una apasionada de las setas aunque no las disfruto por que por aqui no las tenemos. Mil besicos cielo

    ResponElimina
    Respostes
    1. María, prueba de hacerlo con setas en conserva o deshidratadas
      Seguro que queda rico también.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  20. Una muy buena manera de saborearlos y ademas de alargar la vida de los bolets.
    petons

    ResponElimina
  21. Ohhh, que bona que es, i quina pasada de sabor que te, m'imagino una torradeta i m'encanta, molt bona!
    Molts petonets :)

    ResponElimina
  22. La Cerdanya fent pànxing dona per mooolt! Però bolets enguany justet!
    Una terrina q el proper cop q en facis ja pots avisar!!!
    Ptnts

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.