6.11.16

coc de moniato especiat amb speculoos (94)

i aquí teniu un altre coc amb gust de tardor, amb moniato i speculoos... un coc que ve molt de gust amb els primers freds.

 Necessitem:

  • 200g de moniato cuit
  • 150g de sucre morè
  • 4 ous
  • Un polsim de sal
  • 75g d'OOVE
  • Un sobret de llevat químic
  • 200g de farina
  • Una culleradeta de cafè d'speculoos


Hem agafat els moniatos i els hem cuit al forn fins que han estat ben fets. els hem deixat refredar, els hem pelat i n'hem pesat 200g que hem xafat be amb una forquilla.

Barregem la farina amb el llevat i les espècies i ho tamisem un parell de vegades.

Preparem un motlle amb l'esprai antiadherent o amb oli i farina perquè no s'enganxi.

Posem el forn a preescalfar a 200º

Muntem els ous amb el polsim de sal,  quan gairebé estan hi afegim el sucre i seguim muntant-los fins que estiguin a punt de cinta ben fort.
Sense deixar de batre hi afegim ben a poc a poc l 'oli, el moniato i al final la farina amb el llevat i les espècies.
Aboquem la barreja al motlle i el posem al forn uns 20-25 minuts. Per saber si el tenim cuit només cal punxar-lo.

M'haguès agradat acabar-lo amb un frosting d'speculoos però a la família ja li va estar bé així i no hi vaig ser a temps...una altra vegada serà!

12 comentaris:

  1. Molt bò, ens peguen ganes de menjar un tall de aquest coc.
    Un peto. http://paprikaenlacocina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Definitivament....ets la reina dels cocs i les galetes! Aquest ha de ser...mmmmm....deliciós!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Estic segura que boníssim, tot i q jo no sóc massa de moniato, però molt d'speculoos!! Ptnts

    ResponElimina
  4. Buena combinacion y no tengo la mas mínima duda de que esta muy bueno.Ya faltan menos para los 100.
    feliz semana
    peto

    ResponElimina
  5. Ben bó ha d'estar per la pinta que té el tall! Però pots imaginar que mai he ficat moniatos als postres?!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  6. Quina pinta més bona, amb lo que m'agrada el moniato, em guardo la recepta :) Petons!

    ResponElimina
  7. Què esponjós que t´ha quedat! El coloret encisador.

    ResponElimina
  8. Hola Gloria. Era y soy un aficionado al boniato aunque tengo que decirte que últimamente llevo una temporada que no los hago al horno pero creo que no tardaré mucho en retomar esa costumbre que me trae muchos recuerdos ya ciertamente lejanos jj.
    En bizcocho no lo he probado pero viendo el corte tan fabuloso que nos muestras creo que debe estar exquisito. Se ve muy esponjoso y con un color muy llamativo. Delicioso bocado.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  9. Ostres quina pinta te! Jo no soc massa partidari del moniato però de segur que així està ben bo, i més amb l'especuloos. Petons

    ResponElimina
  10. Que preciositat, això és una obra d'art, fa pena clavar-li la dent, un beset

    ResponElimina
  11. Bonííííssim! quina pintassa!petons

    ResponElimina
  12. Holaaa, que riquísimos Gloria! hace un siglo que no como boniatos, a mi amigo del pueblo le gustaban mucho y es que debe de ser muy común consumirlo en Cataluña verdad? porque él era de Barcelona y siempre estaba a vueltas co los boniatos. Muy bueno, sí señora.
    Un besoooo

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.