7.3.10

COC de torró (30)

Estava avorrida de veure aquella barra de torró, tot just encetada, que ja no venia de gust a ningú. Llençar-la? Mai, alguna cosa en farem! Fins avui que ha trobat destí en una recepta que vaig temps vaig treure d'una revista, però no recordo de quina així que ja em perdonareu perquè no us puc donar l'orígen exacte del coc d'avui. El que si recordo és que anava emborratxat amb suc i licor de taronja, i jo això no ho he fet.
Necessitem:

  • -una barra (150g) de torró de XIxona
  • -3 ous
  • -120g de sucre
  • -1 iogurt
  • -230g de farina
  • -1 sobre de llevat
  • -125 d'oli

Amb TCH:

Muntem les clares a punt de neu fort i les reservem (V3, 4 minuts amb les pales)

Treiem les pales i barregem la resta dels ingredients a V3.

Al final hi afegim, amb, cura les clares muntades.

Ho posem en un motll epreparat amb oli i farina perquè no s'enganxi.

Ho posem al forn, ja calent a 200º, uns 45 minuts.

Seguint el mètode tradicional:

Muntar les clares a punt de neu fort i reservar.

Amb la batedora anar barrejant la resta dels ingredients, queda una barreja molt espesa, i al final incorporar amb cura les clares muntades.

Abocar-ho en un motlle preparat amb oli i farina perquè no s'enganxi i posar-ho 45 minuts al forn a 200º.

23 comentaris:

  1. Pel dijous llarder en vaig fer una de semblant que també portava llardons i a casa ens va agradar molt. M'apunto aquesta nova versió que té una pinta deliciosa. I emborratxada amb el licor de taronja encara ha de quedar millor, je je je...

    ResponElimina
  2. aquest coc ha de ser boníssim! aquest m'he reservat dos torrons per preparar receptes un cop passat el nadal, jeje
    petons!

    ResponElimina
  3. Torro de Xixona i licor de taronja quina bona combinació, provaré de fer-la
    petons

    ResponElimina
  4. Una maravilla, el uso de este turrón para esta gozada de postre.

    Saludos

    ResponElimina
  5. Estimada Dolça, això que he llegit en aquest post es la sol.lució per aquesta barra de xixona que mai es menjará ningú, i que es farà malbé.
    A veure com s'em donen aquestes coses... per lo vist a tu de maravella!!!
    Un petonarro guapa :)

    ResponElimina
  6. T'ha quedat un coc boníssim. Això del torró té moltes aplicacions. Darrerament he vist algunes receptes amb "torró recliclat" i, com que no me'n queda, ara no puc fer-ne cap. A veure si l'any que ve me'n guarde una mica. És que sóc molt llépol, jo. Salutacions

    ResponElimina
  7. Ei!!! i amb torró de massapà cremat també pot funcionar??

    estela

    ResponElimina
  8. Tiene que estar buenísimo, pero en mi casa no sobra nunca turrón!!

    ResponElimina
  9. Ay!!me estoy haciendo un ´lío con los comentarios, no sé si saldrá repetido!!Te decía que tiene que estar buenísimo y es muy original, pero en mi casa no queda nunca turrón!!

    ResponElimina
  10. Me gusta mucho este bizcocho,Yo lo hago muy parecido,cuando compro turron en navidad ya procuro reservar alguna pastilla,despues siempre ves alguna receta que lo aprovechas.

    ResponElimina
  11. La pinta es fantástica. Aunque l turrón no es santo de mi devoción,a este bizcohito no le digo que no.
    Biquiños

    ResponElimina
  12. muy rico ese bizcocho con sabor a turron que lejos quedan las navidades ,en mi casa no sobra nunca turron
    un beso

    ResponElimina
  13. No sé com us ho feu que sempre us sobren barres de torró!
    Hauré de dir a l'Oriol que es passi per casa vostra, perquè aquí barra de torró de Xixona que volta, barra que desapareix! És el seu preferit i ara no en compro tant perquè no vull que mengi tants dolços (ja n'hi ha més que suficient amb els que faig jo), però hi havia anys que al mes de març encara em demanava un trosset d'aquest torró després de dinar!
    Així, ja podeu anar posant receptes, que jo me les miro però no les podré fer mai per falta de l'ingredient bàsic!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  14. Hola Dolça. Curioso este bizcocho. No tenía ni idea de que el turrón tuviera tantas aplicaciones, pero ésta que has preparado tiene una pinta fabulosa. La verdad es que el sabor debe ser muy rico. Un bizcocho de lujo.
    Saludos

    ResponElimina
  15. Coucou Dolça,
    Cette recette me donne l'eau à la bouche...
    Mai he provat torró d'aquesta manera deu ser molt, molt bo.
    Bon courage et merci de cette bonne idée
    Poutous d'Henriette

    ResponElimina
  16. Molt bona manera d'aprofitar les restes dels torrons. Aquest coc té un aspecte com de pa de pagès, que bo!!!

    ResponElimina
  17. Mira per on, quina manera d'aprofitar la barra de torró que tots tenim al calaix!!!gràcies per la idea!mercè-dest.cass.

    ResponElimina
  18. Jo m'hauré d'esperar a l'any vinent per fer-lo... ens hem polit tots els torrons :-P

    Per cert, estem força sepultats de neu per aquí XDDD

    ResponElimina
  19. Que buena pinta, seguro que estaba riquísimo, besos, pepa.

    ResponElimina
  20. ...especialista en cocs...je je je!
    De torró, jo sempre els facturo els de xixona, en tinc moltes ganes quan come´ça el Nadal, però enseguida em cansen! Ara,a aquest coc, uns mesos després de Nadal...no li faria pas un lleig!
    Ptnts
    M

    ResponElimina
  21. Ondia! a mi m'ha passat una cosa semblant també amb unes restes d'una barra de torrons que estaven morts de riure des d'aquestes festes de Nadal.... Ara ja sé que fare amb les que quedin el proper any!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Ben bo que ha de ser aquest coc!
    Un bon aprofitament!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  23. Dolça + coc +torró de xixona + licor de taronja = bogeria pels sentits, alegria per l'ànima, somriures infinits.
    Petons.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.