7.11.08

Coca de recapte

Ens diu l'Enciclopèdia Catalana que recapte vol dir "provisió de coses per consumir". Per tant la coca en recapte és un tros de massa de pà on hi posem un munt de coses de menjar . M'imagino que a cada zona se'n deu dir d'una manera diferent i que el recapte del damunt també deu ser diferent segons d'on sigui la coca.
A Reus i comarca la coca en recapte es fa amb ceba i pebrot, i es pot acompanyar amb llangonissa i amb arengada.
Necessitem:
  • -ceba
  • -pebrot
  • -oli-
  • -sal
  • -un polset de pebre
  • -una culleradeta de "Pimentón de la Vera"
  • -Un raig d'oli.

Fem la Massa salada .
Posem un paper vegetal en una safata i damunt hi estirem, ben fineta, la massa.
Tallem la ceba i el pebrot finets, els posem en un plat i els posem 3 minuts al microones a potència màxima.
Posem els talls de pebrot i la ceba damunt la massa, ho salem abundantment, hi posem pebre, ho espolsem amb el Pimentón de la Vera i ho reguem amb un raig d'oli d'oliva.
Es posa al forn fins que veiem que ja es cuita.
Es pot menjar tèbia o freda.

10 comentaris:

  1. A la Safor també se'n fan coques d'eixe estil. A Oliva diuen "recapte" de tot allò que se li posa a l'arròs

    ResponElimina
  2. Ganxeta, la coca de recapte és un dels meus plats preferits. Em faria mal, i m'ha arribat a fer mal, ja que la ceba no estava molt cuita. No l'he fet mai, la que més m'agrada és la de Montbrió, però moltes vegades pujo a Castellvell a comprar-ne. M'adapto a tot això sí. És que m'agrada moltíssim. Aquesta teva, té molt bona pinta, i com que ens has donat la recepta, igual m'animo a fer-la. Tenint la recepta de la massa, tinc la calu per tot, també faré d'espinacs, que també m'agrada.
    Salut!!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. on hi hagi una bona coca de recapta com aquesta, que s'apartin les pizzes.
    salut i que aprofiti!

    ResponElimina
  4. M'agrada moltissim, és deliciosa.
    Bona recepta si senyora!!!!

    ResponElimina
  5. M'agrada moltissim, és deliciosa.
    Bona recepta, si senyora!!!!

    ResponElimina
  6. Francesc, a cada lloc els seus noms i les seves peculiaritats, però sempre ben bones!
    Ganxeta, la de Castellvell, Montbrió, Riudoms, Montroig, l'Espluga (aquí hi posen albergínies)... totes m'encanten, i jo es que en menjaria cada dia. També vull provar de fer-la amb espinacs, a veure que tal!
    Manel, la pizza amb la canalla de tant en tant, però la coca en recapte és una altra cosa.
    Dolorss, una recepta que quan la he tret a taula tothom ha dit: i això també ho has fet tu????
    jejeje
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Dolça feia dos díes que veia anunciada la coca de recapte, però no veia la recepta. Acabo de fer la masa, però integral i m'ha agradat molt que ho facis al micro pero tenir menys greixos...ja t'explicaré.

    Núria

    ResponElimina
  8. Núria, alguna cosa ha passat ja que tenia la recpta desada com a esborrany i vosaltres la veieu però no la podieu obrir. Ara ja la he penjada i me n'alegro que es vegi i llegeixi bé.
    Al micro només faig una miqueta les verduretes perquè d'altra manera queden una mica massa crues, només amb la coció del forn. La coca va al forn normal. Espero que t'agradi.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Anant al micro es millor que si les fregeixes. Ja acabo de fer sortir la meva coca de recapte del forn. Es per esmoçar demà amb les companyes de feina...li he possat tonyina i anxoves...per complementar ambla proteïna.
    Ja veuràs la foto quan la penji.

    Nuria

    ResponElimina
  10. ei, aquesta coca es estupenda, i es una de les meves preferides, la fare a veure com queda.

    canela

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.