23.11.08

CANELONS DE TOTA LA VIDA

Aquí teniu la meva aportació a HEMC #27.
Son els canelons de sempre, els dels dies de festa.
Necessitem:
  • -300g de carn de vedella
  • -300g de carn de tocino
  • -300g de carn de pollastre
  • -un parell de cebes
  • -mitja cabeça d'alls
  • -un rajolí de vi ranci
  • -sal i pebre
  • -oli
  • -2paquets de plaques de canelons
  • -Beixamel
Amb les cebes i els alls picats fem una mica de sofregit, hi afegim la carn a trossos, i ho deixem rostir una bona estona, ho anem remenant, ho salpebrem, i quan ja està gairebé cuit hi tirem el vi ranci.(si es vol aquí s'hi pot afegir una mica de tòfona ratllada) Uns 10 minutets més i ho deixem refredar.
Agafem la carn i la piquem.
Bullim les plaques de canelons, en abundant aigua amb sal, tal i com indica al paquet.
Les posem damunt el taulell de cuina i posem una cullerada de la carn picada damunt de cada placa.
Les enrotllem i les posem en una safata on hi haurem posat una capa de beixamel.

Cobrim els canelons amb la resta de beixamel i hi posem abundant formatge ratllat.
Ho posem a gratinar i ja està. Bon profit!

11 comentaris:

  1. És el plat de pasta que més m'agrada, tant si es festa com si es diari. És un plat per saborejar amb un bon vi, amb bona companyia, amb amistats, amb familiars o si és el cas, tot sol, amb tranquilitat.
    T'han quedat molt bons. La recepta, la faig molt semblant, jo no poso all, però si que poso vinet com tu. Molt bons, si senyora.
    Salut!!!!!

    ResponElimina
  2. Huum!!Dolça aquests canelons em xiflen. Són com els de Nadal, són com dius tú, els de dies de festa!!
    Que bons són!!
    El toc de rajolí de vi ranci no ho sabia!
    Gràcies maca.
    Un petonet!!

    ResponElimina
  3. i tant, dels de tota la vida!! que rebons que són. A veure si ara ens posem nosaltres a fer els nostres per participar-hi abans de que acabi el termini! petons

    ResponElimina
  4. los canelones mas ricos que buenos se ven te quedaron super
    besitos

    ResponElimina
  5. Que bons!!!
    M'encanten els de tota la vida!
    Gràcies per participar!!

    ResponElimina
  6. Seran "de tota la vida", però no deixen de ser boníssims. Salutacions

    ResponElimina
  7. Que bons, que bons... no hi puc fer res, m'agraden tots, els moderns i els de sempre. Estic sensible, estic fent règim i m'alimenten fins i tot les fotos..

    ResponElimina
  8. UFFF!!!! Que trabajito me cuesta, no tengo ni idea de catalán jaja Aprenderé algo descifrando tu blog?
    Yo lo intentaré a ver que me sale jajaja
    Buenísimos esos canelones!!!

    ResponElimina
  9. Jo en dic canelons de la iaia, i els feia molt semblants als teus...ara els fa la mama.
    Això per a mi ja és cuina de nivell superior...

    ResponElimina
  10. A tots i tot@s gràcies per l'elogi als canelons, són els de tota la vida... els que sempre agraden i si s'hi posa una mica de tòfona ja són autènticament de festa major!!!

    mandragora, solo hace falta que me lo pidas y te traduzco la receta.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. A mi me gustan los de toda la vida...mu mu wenos...
    Prueba las chuletas de cerdo con uvas, que es muy facil!!!
    Saludos

    Jorge
    http://pocohecho.wordpress.com/

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.