Timbal d'arròs amb calamarsos
És de temps de pescar calamars, quan es comença a fer de nit, mar endins... clic, clic, clic... es van enganxant a l'ham i els estirem amunt, directes a la ferrada. Quan surten són transparents amb els ulls grossos, quan cauen a la ferrada es defensen i deixen anar un raig de tinta...
MUNTANYA:
És temps de bolets, cistell, matinem i sense presses anem trobant alguna cosa...i si tenim la sort de fer un bon grapat de trompetes de la mort, cosa que no passa gairebé mai, aprofitem-ho. Sinó amb fredolics o camagrocs el resultat del plat serà boníssim també.
ROMESCO:
La nostra salsa, la nostra manera de cuinar. El romesco del camp de Tarragona...imprescindible! Avui el toc final d'aquest arròs és amb romesco de Conserves Ferrer que m'ha proposat fer recepta amb el seu producte
A veure què us sembla aquest mar i muntanya que us porto avui.
Necessitem per a dues racions;
Salsa de romesco
Una tassa d'arròs
Dos grapats de bolets
Quatre espàrrecs verds ben gruixuts
1ceba tendra
Oove
Sal
1calamar de potera gros
Netegem el calamar i em fem rodanxes. Les potes les podem reservar per un altre plat.
Bullim l'arròs tal com ens indica el paquet.
Netegem els bolets de terra i els reservem.
Agafem els espàrrecs, en tallem la part tendra, els obrim pel mig i els escaldem un minut.
Tallem la ceba tendra i la sofregim amb una miqueta d'oli. Hi afegim la meitat dels bolets que haurem tallat una miqueta i ho fem coure tot junt uns cinc minuts. Hi posem l'arròs i ho sofregim uns 5 minuts més, remenant-ho bé, perquè els bolets es desfacin una miqueta.
A part fem els espàrrecs a la planxa i després les rodanxes de calamar.
Muntem el plat ajudar-nos d'un cercle per emplatar. Primer posem un llit d'arròs, al damunt els espàrrecs i els calamars a la planxa i ho acabem amb uns quants bolets més que haurem saltat amb un all tendre.
Acabem el plat amb un raig d'oove, sal grossa i una mica de salsa de romesco al costat.
Complet, sa i boníssim...un perfecte plat únic per aprofitar la temporada del calamar...o podem dir la temporada de bolets?
Vaya platazo de arroz, a mí que desde hace un tiempo me ha dado por hacer distintas combinaciones de arroces este me parece extraordinario
ResponEliminaPetons!!
Ostres, súper bona combinació!
ResponEliminaPtnts