Pepparkakor, galetes sueques per Nadal @Cuinema6mans
I aquí estem una altra vegada la Marta, l'Olga i jo... cuinant a 6 mans.. aquesta vegada per desitjar-vos bon Nadal.
I ho fem amb unes pepparkakor, unes galetes nòrdiques, ben especiades, que a Suècia es mengen amb fruita seca i acompanyades del Glogg (vi especiat i calent).
Gustos nòrdics que com ja sabeu m'agraden i m'acosten a una part de la família que corre per aquelles contrades...a veure què us semblen.
Necessitem:
- 150g de mantega
- 175g de sucre
- 100ml d'aigua
- 1 culleradeta de cafè de gingebre en pols
- 1 culleradeta de cafè de canyella en pols
- 1 culleradeta de cafè de clau d'olor mòlt
- 2 culleradetes de cafè de cardàmom mòlt
- 1/2 culleradeta de bicarbonat
- 450g de farina
- 70g de mel
Barregem totes les espècies en un bol petit i les reservem.
Agafem una culleradeta d'aquesta barreja i la posem en un altre bol amb una culleradeta de sucre. Ho reservem també.
Barregem la mantega, el sucre la mel fins aconseguit una massa ben integrada.
A poc a poc hi anem afegint, sense deixar d'amassar amb la KA ( a marxa mitja) l'aigua, les espècies, el bicarbonat i la farina fins aconseguir una massa llisa o homogènia.
Ho emboliquem amb paper film i ho deixem a la nevera tota la nit.
L'endemà, posem la massa damunt un paper vegetal, empolvorat lleugerament amb farina i l'estirem deixant-la d'uns 3 mm de gruix. Tallem la massa amb el motlle de galetes que vulguem (un ren fa molt suec i nadalenc, no us sembla?) i les enfornem uns 10 minuts a 200º.
Les deixem refredar damunt una reixeta i ja les tenim a punt.
Ben tancades en un pot de vidre o en una capsa metàl·lica les podem tenir una setmana llarga...això si aconseguiu que la capsa o pot no el trobi ningú 😂😂
(Perquè tinguéssin aquest aspecte una mica rústic les he arrebossat amb la barreja de sucre i espècies que hem fet al començament abans de posar-les al forn. Si les voleu llises no ho feu)
I així us desitgem un bon Nadal i, en el meu cas, fins l'any vinent!
Aquí teniu les Pepparkakor de la Marta i les de l'Olga i els seus desitjos de BON NADAL!
Molt bon Nadal Glòria i família! 2020 #cuinema6mans en viu😘😘
ResponEliminaVas tenir una gran idea a l'hora de proposar aquesta recepta...m'han agradat moltíssim! I allà on les he portat, també!
ResponEliminaAra toca el Cuinem a sis mans en directe!
Bona recta final de 2019...i et desitjo un 2020 ple de bons moments i il·lusió!
Petonets,
Olga
Molt boniques i bones :) Bona entrada d'any!!
ResponEliminaFeliz Navidad y un Próspero Año Nuevo Olga!!
ResponEliminaQué se cumplan todos tus sueños.
Besos!!
Hola Gloria. Leyendo los ingredientes que llevan estas galletas ya se sabe lo deliciosas que deben estar y si se han hecho a seis manos ya ni te cuento.
ResponEliminaAprovecho para desearte que tengas una fabulosa salida de año y que 2020 te traiga todo lo mejor.
Si no te importa hazlo extensivo a Olga y a Marta.
Un abrazo.