Htipiti @CookingTheChef
José Andrés va néixer a Mieres el 13 de juliol de 1969. Amb 5 anys va anar a viure amb la seva família a Barcelona. Quan tenia quinze anys va entrar a l'Escola de Restauració i Hostaleria i va compaginar aquests estudis amb l'aprenentatge al restaurant El Bulli de Ferran Adrià .
Als 21 va marxar als EEUU a treballar, primer a Nova York a El Dorado Petit, després a Washington, des d'on supervisa diversos restaurants de cuina llatina i espanyola.
El Restaurant Jaleo fa cuina de tapes a Estats Units. José Andrés també supervisa les especialitats de Cafè Atlàntic de cuina d'Hispanoamèrica; de Zaytinya, de cuina grega-turca; de Oyamel, de cuina mexicana tradicional; i Minibar by José Andrés, de cuina d'autor i en espai reduït.
Aquesta recepta, l'Htipiti, és del restaurant Zaytinya... senzilla i molt gustosa.
- 2 pebrots vermells, ben gruixuts i carnosos
- 2 alls tendres
- 1 ceba tendra
- Oove
- Vinagre de xerès Paula Coll
- Pebre blanca
- Sal
- farigola fresca
- Formatge feta
Escalivem els pebrots, si pot ser a la brassa, sino ho fem al forn.
Una vegada cuits, els deixem refredar, els netegem, els pelem i els tallem a trossets petits. Els posem en un bol.
A part tallem la ceba i els alls, ho amanim amb oli, vinagre, sal, una mica de pebre. Ho afegim als pebrots.
Hi esmicolem el formatge feta per damunt. Ho deixem reposar una estona i al darrer moment hi posem les fulles o flors de farigola fresa. Ho podem servir acompanyant-ho per pa de pita o pa suec com ha estat el meu cas.
Una proposta més per posar als aperitius!
Animeu-vos a llegir la resta de propostes d'aquest mes...AQUÍ les teniu.
En la sencillez está la exquisitez, y los platos de José Andrés lo son, como este ejemplo de aperitivo delicioso que nos traes, fresquito y adictivo.
ResponEliminaBesos
Nieves
Un bon aperitiu! Queda apuntat per fer!
ResponEliminaMe gusta la receta porque con buenos ingredientes y de una manera sencilla obtienes un bocado muy bueno
ResponEliminaPetons!!!
ummm que boníssim es veu! em sembla una opció d'aperitiu fantàstica!
ResponEliminapetonets
Una receta como casi todas las buenas y sencillas. Me encanta como te ha quedado el plato. Lo sencillo suele triunfar.
ResponEliminaBesos y feliz puente
Mira estos días voy detrás de aperitivos, y tu receta me parece una muy buena propuesta. Si estaré en La Cerdanya para final de año, yo estoy en Saillagouse pero si quieres nos podemos encontrar en Puigcerda, me haría ilusión. Un beso
ResponEliminaUna receta sencilla que sin duda triunfará pues se ve deliciosa. besinos
ResponEliminaEn la sencillez y la frescura está el éxito. Una propuesta estupenda.
ResponEliminaBss
Hola maca. Que cosa més bona ¡¡¡ José Andrés m'agrada molt, tinc alguns llibres d'ell. Has encertat de plè. Petonets.
ResponEliminaNO havia sentit mai això del htipiti, però llegida la recepta ideal per a dipejar!
ResponEliminaPrenc nota!
Es bonissim aquest plat, guardat! petnts.
ResponEliminaEiiii!!! M'ha encantat la teva proposta!!! No havia sentit mai el nom d'aquesta recepta!
ResponEliminaPetonets,
Olga