Cerdans @Pànxing Cerdanya
I com tot té un inici i un final l'etapa Pànxing s'acaba. Més de tres anys de Columna de la Glòria i 18 mesos de col·laboració amb Agroalimentària Cerdanya m'han fet conèixer producte cerdà, de qualitat, km0, m'han fet conèixer grans persones i m'han fet pensar, experimentar, buscar, documentar-me i cuinar per tenir una recepta cada 1 de mes.
I què millor que acabar amb uns cerdans?
He buscat i remenat per trobar aquesta recepta i al final en unes Guies gastronòmiques i turístiques de les Comarques de Catalunya i Andorra de Ciro Edicions de l'any 2010 l'he trobada.
Després de fer la recepta un parell de vegades fins trobar-li el punt us proposo fer CERDANS per regalar-los per Nadal.
- 150g d'avellanes crues DOReus
- 100g de sucre
- 100g de farina de blat
- 1/2 copeta d'anís
- 1/2 cullerada de llevat químic
- 1 cullerada de canyella en pols
- Llet
Barregem en un bol les avellanes senceres, el sucre, la farina, el llevat i l'anís. Mentre ho anem remenant anem afegint, a poc a poc, la llet, fins aconseguir una pasta.
Per aconseguir la textura correcta dels cerdans a l'hora d'abocar la llet cal aconseguir una pasta de textura no massa homogènia, s'han de notar els components i les avellanes han de quedar senceres.
Compactem la massa, en fem una barra i la posem a la nevera a refredar.
La tallem a llesques i les posem al forn, a 180º, uns 20 minuts, fins que estiguin cuites.
Una vegada cuites les deixem refredar damunt una reixeta i ja les podem embossar, posar en caixetes, fer-ne paquets... tot a punt per regalar per Nadal.
Un detall fet per nosaltres sempre agrada, no us sembla?
Un plaer i fins sempre!
Ohhh que bons!!! Mai havia vist aquesta recepte, es fantàstica. 👏👏👏👏🥂
ResponEliminaSón molt bons els cerdans. Una galeta seca amb gustet d'avellana.
EliminaPtnts
Glòria
Hola Gloria. No sé si acierto a entender que esta entrada suena a despedida. Y no sé si es cierto, ojalá que me equivoque aunque la frase final parece que lo indica.
ResponEliminaSi es así lo siento mucho porque aunque no te conocía personalmente y aunque no compaginásemos en las ideas el trato que conlleva las visitas a las publicaciones siempre se traduce en una relación personal que, aunque virtual, no deja de tener su poso y los años en los que nos hemos visitado lo han mantenido.
Lo cierto es que no encuentro palabras ante una despedida así que voy a terminar diciéndote que me he alegrado de conocerte, de visitarte y de tenerte como amiga.
Espero que nos sigamos viendo.
Un abrazo.
Nooooooo Juan!!!!
EliminaMe despido de la colaboración mensual con PànxingCerdanya.
Pero aquí continuo.
Muchísimas gracias por tus palabras. Momentos así hacen que el blog tenga sentido.
Ptnts
Glòria
Hola Gloria. Pues la verdad es que me alegro al haberme confundido con la lectura de tu entrada.
EliminaLo que me llevó al equívoco fue la despedida final jj.
Por si no nos leemos antes te deseo que pases unas muy felices fiestas de Navidad. Espero poder felicitarte el año nuevo jj.
Un abrazo.
Una gran recepta amb un producte d'excel·lent qualitat per tancar una gran col·laboració. La vida és així...tancar i obrir portes...o a l'inrevés, obrir i tancar.
ResponEliminaPetonets,
Olga
Obrir i tancar, tancar i obrir... segons el moment... i això estic fent 😉
EliminaPtnts
Glòria
Tot el q has disfrutat és teu, i ho has compartit amb nosaltres, un plaer!
ResponEliminaI a pel proper repte!
Ptnts