Peres al vermut @Catalunya Cuina
Torna a ser dia 25 i tornem a publicar recepta amb Vermut Miró a Catalunya Cuina.
Al principi, quan em vaig comprometre a fer les receptes amb Vermut em venien al cap moltes receptes, sempre salades ... però de mica en mica m'hi he anat posant i estic veient una colla de possibilitats de fer coses dolces...com per exemple aquestes peres que us proposo avui.
El vermut que he fet servir és el Miró Reserva "Etiqueta Negra", un vermut que es segueix fent segons la fòrmula antiga de la família. Criat segons el mètode de "soleras" i embotellat després d'envellir dotze mesos en bótes de roure. En ser un vermut amb caràcter dona a les peres un gust i un aroma especial.
Necessitem:
- 4 peres de carn dura
- 1/4 l de Miró Reserva "Etiqueta Negra"
- 1/4 l d'aigua
- una estrella d'anís
- un trosset de branca de canyella (si es vol)
- Un parell de fulles de pasta fil·lo per a cada pera
Posem en una cassola l'aigua i el vermut. Hi posem l'anís estrellat i la canyella.
Pelem les peres i les posem dins la cassola, les tapem i les fem bullir entre un quart d'hora i 20 minuts , de tant en tant les podem anar girant perquè s'impregnin bé de vermut per tots els cantons.
Una vegada cuites les traiem de dins la cassola i les deixem refredar en un plat.
Amb un parell de fulles de pasta fil·lo les emboliquem fent uns saquets. Les posem al forn fins que estiguin daurades.
Mentrestant fem reduir el suc que ha quedat de bulir les peres fins que tingui consistència de xarop.
Ho servim tebi, un saquet en cada plat amb una mica de la reducció de vermut.
Una variació de les peres al vi amb un sabor típic ganxet, de Vermut Miró!
M'ha agradat la idea d'embolicar les peres... com si a cada plat hi hagués un regal... un regal per al paladar, això està clar.
ResponEliminaUna abraçada.
Són una bona manera de rematar un bon dinar i no són gens dolces, no hi he posat gens de sucre afegit😉
EliminaPtnts
Glòria
Una combinacion fantástica y con la pasta filo esta muy tentadora.
ResponEliminaBona setmana
Petons
Quedes d'allò més bé fent aquestes postres i de difícil res de res😉
EliminaPtnts
Glòria
Hola Gloria. Suelo cocinar manzanas al horno pero nunca le he puesto vermú, sí que le pongo brandy. Lo tendré en cuenta para otra ocasión y dado que peras no las he preparado así lo pondré en práctica ya que es un postre que está delicioso y estas peras, sin duda, lo están.
ResponEliminaUn abrazo.
Venga Juan, animate y me cuentas...
EliminaPtnts
Glòria
Creo que este vermut tiene que darle un sabor riquísimo a las peras, que rematadas con la pasta filo se convierten ya en pura delicia
ResponEliminaPetons!!
És donar-li un tomb a la recepta clàssica de les peres al vi. I la veritat és que van quedar molt bones i molt boniques
EliminaPtnts
Glòria
Delicioso postre con estas peras al vermut, me ha gustado.
ResponEliminaBesoss
Sencillo y muy resultón
EliminaPtnts
Glòria
Quina pintasa!!! de categoria :)
ResponEliminaGràcies guapa
EliminaPtnts
Glòria
Alternativa a les peres al vi! Bona opció! Quines peres has fet servir?
ResponEliminaPtnts
Com que he de cuinar amb vermut...😉
EliminaPtnts
Glòria
Peres d'hivern
Elimina