Pastissets d'arròs @MolíDeRafelet
Aquest dijous passat vam tancar el primer semestre del curs Cuina per a solters que faig al centre Cívic Migjorn de Reus. Un curs on hi ha un grup molt ben avingut, que de tant en tant volen fer coses fora de l'horari de classes. I com que Molí de Rafelet ens "patrocina" les receptes que porten arròs vaig pensar en fer-los una visita... que vam fer ahir, com a cloenda del curs.
Posar cara a la Teresa i el Rafel, gaudir d'un dia diferent fora de la cuina del Centre Cívic, visitar el Molí, passejar per Deltebre i compartir taula tots plegats al voltant de dos magnífics arrossos fa que aquest curs hagi acabat d'una manera molt especial. En quinze dies començarem el proper... a veure si el llistó no l'hem deixat massa alt i podem continuar de la mateixa manera.
I vaig voler obsequiar-los amb uns dolços amb farina d'arròs , és clar! I em vaig decidir a fer aquests pastissos d'arròs.
Aquí els teniu fets a la meva manera, amb farina d'arròs Molí de Rafelet
- 1 placa de pasta de full
- 1/2 l de llet
- 100g de sucre
- 100g de farina d'arròs
- 2 ous
- 100g de mantega en pomada
- Flameres o motlles de silicona
Untem les flameres amb una mica de mantega i les folrem amb la pasta de full (punxem-les amb un escuradents perquè no pugin), les posem al forn, preescalfat a 200º, fins que estiguin mig cuites.
Mentrestant posem al bol de la batedora la mantega amb el sucre, quan ho tinguem com una crema hi afegim els ous, d'un en un. després anem afegint la farina tamissada i la llet, ho fem a poc a poc, en tres vegades, sense deixar de batre. aconseguirem una crema llisa i líquida.
L'aboquem omplint les cassoletes de pasta de full fins dalt i les enfornem. Quan les posem al forn la crema de dins pujarà, però en treure-les baixa, és normal.
Han de ser al forn una mitja hora, podem comprovar si són cuites punxant-les amb un escuradents.
Les podeu empolvorar amb sucre glas, o amb sucre barrejada amb una mica de canyella, o sense res...
Menjades tèbies són delicioses, notareu la capa del damunt, que en mossejar-la deixa sortir una crema tova, dolceta i boníssima i el cruixent de la pasta de full que l'envolta. Si us en sobren poseu-les a la nevera i us aguantaran un parell de dies. Però la veritat...no crec que us en sobrin ☺
No sóc gaire de postres, però amb aquesta pinta em sembla que m'hi apunto.
ResponEliminaEt fa res si em menjo aquest primer que s'ha escapat de la platera?
Una abraçada.
Tenen la mida perfecta, una miqueta de dolç per acompanyar el cafè i llest!
EliminaPtnts
Glòria
Esta combinacion es de un éxito seguro Gloria.
ResponEliminaBona setmana
Hola Gloria. Dado que los postres me encantan y más aquellos que llevan hojaldre puedes imaginar lo que iba a disfrutar si hubiera tenido la inmensa suerte de tener delante de mí algunos de estos pastissets. Estoy convencido de que tienen que estar exquisitos. La boca se me hace agua al verlos.
ResponEliminaUn abrazo.
Ummm se ven riquísimos estos pastelitos.
ResponEliminaPetons
La farina d'arròs és absolutament fantàstica a la cuina i no sé perque la fem servir tan poc! A mi m'agrada molt més que la maizena per exemple!
ResponEliminaQuin luxe de pastissets!
Petons i bona setmana,
Palmira
Quina pinta mes bona que fan, això es una delicia total :)
ResponEliminaDesde luego la pinta la tienen fabulosa , deben ser un bocado exquisito
ResponEliminabesinos
Gloria, una maravilla estos pastelitos, por vaga no he traducido en Google translate y más o menos me he enterado (¿por el italiano?), Ya me he suscrito a tu blog para recibr todas las novedades, ya que no tendremos más el Google Plus... ufff!
ResponEliminaBesos
Patty, cualquier duda con el idioma me lo dices y slo solucionamos ràpido.
EliminaCelebro tener-te por aquí.
Ptnts
Glòria