Panets farcits amb ou @PànxingCerdanya
Gerard Garreta Argerich està al davant de Cal Grauet de Saga (Ger)
El projecte ecològic de l'explotació de Saga té dues línies diferenciades: la implementació d'una explotació de carn de vacum, ecològica i de qualitat i, per un altre banda, una granja de gallines ponedores, en llibertat i amb alimentació ecològica, comercialitzant els ous al mercat local en botigues, restaurants i particulars.
Carn ecològica i de qualitat
L'explotació de vacum està centrada en el encreuament de raça autòctona amb l'Angus, una raça bovina de carn molt antiga. És la raça més criada del món i el seu nom prové de la regió d'Escocia de la qual és originària. És un animal molt productiu que es caracteritza per la seva infiltració de greix a la carn.
" Amb el encreuament s'aconsegueixen vedells amb una carn més gustosa i més tendra",
Gallines ponedores.
Gallines ponedores.
"Va començar amb 200, després 500 i ara ja passen de les 700 gallines ponedores"
Gallines ponedores, en llibertat (més de quatre metres quadrats per a cadascuna) i amb alimentació ecològica" Quan obres els ous ho notes, són més gustosos i tenen un color groc que indica que han estat alimentades de forma natural"
I les caixetes de cartró (oueres) són muntades a la Fundació Tallers de la Cerdanya.
(Tota aquesta informació sobre Cal Grauet ha estat agafada d'aquí)
I amb aquests ous he fet aquests panets niu. A veure que us semblen!
Necessitem, per a 4 persones:
- 4 panets de Viena
- 4 ous
- 1 ceba
- 6 tomàquets
- Un bon tall de llangonissa (un pam)
- Sal
- Oove
Agafem els panets de Viena i els buidem amb cura de no foradar-los i els reservem.
En una paella amb una mica d'oli fem un sofregit amb la ceba, els tomàquets ratllats i la llangonissa, esmicolada i sense el budell.
Quan el tinguem cuit en posem una bona cullerada dins de cada panet. Separem els rovells de les clares i la meitat d'aquestes les muntem a punt de neu fort.
Posem un rovell dins de cada panet, el salem una mica i posem els panets al forn (només per sota) a 180º uns 10 minuts, Ho traiem del forn i tapem el rovell amb una bona cullerada de clara muntada, ho tornem a enfornar, ara amb el gratinador i ho tenim fins que vegem que es torra una mica
I aquí teniu una recepta que fa les delícies de petits i grans. Podeu canviar el sofregit de llangonissa pel que vulgueu i tindreu diferents plats...què us sembla posar-hi sobrassada, o una mica de samfaina, o un sofregit amb tonyina, fins i tot amb uns espinacs amb panses i pinyons... o... ara ja és cosa vostra fer-los al vostre gust!
Estupenda manera de saborear estos huevos ecológicos que con esta combinacion queda un bocado sublime.
ResponEliminaBon cap de setmana
Una manera de menjar-los que agrada a tothom
EliminaPtnts
Glòria
Aquesta sí que me l'encertes bé, els ous ens encanten a tots i és una bona recepta per sopar. Però aquí van unes quantes preguntes, la resta de les clares no es posa, simplement? La clara montada va dins del panet damunt del rovell i es torna a tapar? No m'ha quedat clar, t'agrairia que m'ajudessis. Molts petons.
ResponEliminaSara, buides el panet l' omples de sofregit i el rovell d'ou. Les clares a punt de neu serveixen de tapa. I les clares que sobren...poden servir per un coc, què et sembla?
EliminaPtnts
Glòria