Panets farcits amb ou @PànxingCerdanya

Gerard Garreta Argerich està al davant de Cal Grauet de Saga (Ger)


 El projecte ecològic de l'explotació de Saga té dues línies diferenciades: la implementació d'una explotació de carn de vacum, ecològica i de qualitat i, per un altre banda, una granja de gallines ponedores, en llibertat i amb alimentació ecològica, comercialitzant els ous al mercat local en botigues, restaurants i particulars.

                               
Gerard Garreta, a l'explotació de Cal Grauet Foto: Jordi Pardinilla

Carn ecològica i  de qualitat
L'explotació de vacum està centrada en el encreuament de raça autòctona amb l'Angus, una raça bovina de carn molt antiga. És la raça més criada del món i el seu nom prové de la regió d'Escocia de la qual és originària. És un animal molt productiu que es caracteritza per la seva infiltració de greix a la carn

" Amb el encreuament s'aconsegueixen  vedells amb una carn més gustosa i més tendra",  

Gallines ponedores.
"Va començar amb 200, després 500 i ara ja passen de les 700 gallines ponedores"

 Gallines ponedores, en llibertat (més de quatre metres quadrats per a cadascuna) i amb alimentació ecològica"  Quan obres els ous ho notes, són més gustosos i tenen un color groc que indica que han estat alimentades de forma natural"

I les caixetes de cartró (oueres) són muntades a la Fundació Tallers de la Cerdanya. 


(Tota aquesta informació sobre Cal Grauet ha estat agafada d'aquí)


I amb aquests ous he fet aquests panets niu. A veure que us semblen!

Necessitem, per a 4 persones:
  • 4 panets de Viena
  • 4 ous
  • 1 ceba
  • 6 tomàquets
  • Un bon tall de llangonissa (un pam)
  • Sal
  • Oove


Agafem els panets de Viena i els buidem amb cura de no foradar-los i els reservem.

En una paella amb una mica d'oli fem un sofregit amb la ceba, els tomàquets ratllats i la llangonissa, esmicolada i sense el budell. 
Quan el tinguem cuit en posem una bona cullerada dins de cada panet. Separem els rovells de les clares i la meitat d'aquestes les muntem a punt de neu fort.
Posem un rovell dins de cada panet, el  salem una mica i posem els panets al forn (només per sota) a 180º uns 10 minuts,  Ho traiem del forn i tapem el rovell amb una bona cullerada de clara muntada, ho tornem a enfornar, ara amb el gratinador i ho tenim fins que vegem que es torra una mica


Es important que el rovell no qualli i que es trenqui quan tallem  el panet. 

I aquí teniu una recepta que fa les delícies de petits i grans. Podeu canviar el sofregit de llangonissa pel que vulgueu i  tindreu diferents plats...què us sembla posar-hi sobrassada, o una mica de samfaina, o un sofregit amb tonyina, fins i tot amb uns espinacs amb panses i pinyons... o... ara ja és cosa vostra fer-los al vostre gust!

Comentaris

  1. Estupenda manera de saborear estos huevos ecológicos que con esta combinacion queda un bocado sublime.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Aquesta sí que me l'encertes bé, els ous ens encanten a tots i és una bona recepta per sopar. Però aquí van unes quantes preguntes, la resta de les clares no es posa, simplement? La clara montada va dins del panet damunt del rovell i es torna a tapar? No m'ha quedat clar, t'agrairia que m'ajudessis. Molts petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sara, buides el panet l' omples de sofregit i el rovell d'ou. Les clares a punt de neu serveixen de tapa. I les clares que sobren...poden servir per un coc, què et sembla?
      Ptnts
      Glòria

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides