Pollastre en escabetx de vermut @CatalunyaCuina
I col·laborant amb Vermut Miró a la revista digital Catalunya Cuina aquest mes us proposo una recepta diferent, un pollastre en escabetx de vermut blanc.
Necessitem:
Agafem el pit de pollastre i el tallem a medallons. Els salem, els enfarinem lleugerament i a la cassola on vulguem fer l'escabetx els daurem amb una miqueta d'oli. Els reservem.
A la mateixa cassola hi posem la ceba tallada i els grans d'alls i ho deixem coure, a foc baix, fins que la ceba sigui transparent. Hi afegim l'oli, l'aigua i el vermut (1 got d'oli, un d'aigua i mig de vermut), la farigola i quan estigui calent hi posem el pollastre, que deixarem fent xup-xup uns 20 minuts o fins que estigui cuit,
Ho deixem dins la mateixa cassola, tapat, fins el dia següent. Ja sabem que...els escabetxos, ben reposats guanyen!
L'endemà, si veiem que hi ha molt de suc traiem el pollastre i el fem reduir. Quan veiem que el suc ha perdut tota l'aigua hi afegim el pollastre, deixem que s'escalfi tot junt una estona i ja ho podem emplatar!
Sobretot, no oblideu una bona llesca de pa! I si el tasteu, ja em direu que us ha semblat...no us deixarà indiferents!
Necessitem:
- Un pit de pollastre de corral , una mica gros
- Una ceba grossa
- Mitja dotzena d'alls
- Un parell de cullerades de farina
- Oove
- Sal
- Aigua o caldo de pollastre
- Vermut blanc MIRÓ
- Farigola
Agafem el pit de pollastre i el tallem a medallons. Els salem, els enfarinem lleugerament i a la cassola on vulguem fer l'escabetx els daurem amb una miqueta d'oli. Els reservem.
A la mateixa cassola hi posem la ceba tallada i els grans d'alls i ho deixem coure, a foc baix, fins que la ceba sigui transparent. Hi afegim l'oli, l'aigua i el vermut (1 got d'oli, un d'aigua i mig de vermut), la farigola i quan estigui calent hi posem el pollastre, que deixarem fent xup-xup uns 20 minuts o fins que estigui cuit,
Ho deixem dins la mateixa cassola, tapat, fins el dia següent. Ja sabem que...els escabetxos, ben reposats guanyen!
L'endemà, si veiem que hi ha molt de suc traiem el pollastre i el fem reduir. Quan veiem que el suc ha perdut tota l'aigua hi afegim el pollastre, deixem que s'escalfi tot junt una estona i ja ho podem emplatar!
Sobretot, no oblideu una bona llesca de pa! I si el tasteu, ja em direu que us ha semblat...no us deixarà indiferents!
He llegit escabetx? He llegit vermut? He llegit pollastre? Ai, si xalaré preparant la teva recepta!
ResponEliminaPetonets, Glòria!
Olga
Un escabetx diferent i moooolt bo Olga!
EliminaPtnts
Glòria
Molt bo i aromatic amb el vermut Gloria.
ResponEliminapetons
Molts escabetxos em semblen massa forts pel vinagre però amb vermut la cosa cambia molt crec jo... a veure si trobem vermut i ho preparem ben aviat!
ResponEliminaPer cert, el blog fa anys i organitzo un sorteig de melmelades cassolanes, no sé si ja t'havia avisat!
Petons,
Palmira
Quina delícia!!! Molt bona proposta!
ResponEliminaPtnts