Ceba marinada
D'aquesta recepta en té la culpa l'instagram. Vaig veure un stories de l'Eva on tallava cebes i les marinava i em vaig animar a fer-les.
És una recepta ràpida, senzilla i que es fa en cru, la qual cosa va fer que encara m'agradés més.
Necessitem:
- Dues cebes mitjanes
- Oove
- Vinagre
- fulles d'orenga seques
- mitja cullerada de pebre negre en gra
- Un parell de pots de vidre amb tapa, esterilitzats.
Calculem el líquid que cap als pots i fem la barreja oli - vinagre en la proporció 2 : 1
Tallem la ceba a rodanxes ben fines.
Les posem dins els pots.
Els acabem d'omplir amb l'oli i el vinagre.
Hi posem una miqueta de pebre negre en gra a cada pot i unes quantes fulles d'orenga.
Ho tapem bé, ho sacsem i ho deixem un parell de dies a la nevera.
A veure com ens ho mengem! De moment en una amanida de tomaca l'hem trobat boníssima.
Imagino que deu perdre part de la fortor de la ceba crua.
ResponEliminaFa molt bona pinta.
Una abraçada.
Hola Manel,
EliminaSi que la perd, i com més dies la tens al pot més la perdrà. I l'oli és una vinagreta perfecta per amanir.
Ptnts
Glòria
A pendientes!!! M’agrada molt 🙏🏻
ResponEliminaGenial per les amanides i de moltes altres maneres! M'encanta amb els blogs que estiguem redescobrint aquestes receptes!
ResponEliminaPetons,
Palmira
Tot ho marines o escabetxes!!!Aquestes cebes les he de fer! Ja t'explicaré!
ResponEliminaptnts
M'has fet envegeta! Marinaré cebes!
ResponEliminaPetonets,
Olga