Bagels @Cuinem a 6 mans



I avui fem bagels, uns panets rodons amb forat al mig, o unes rosquilles de pa que tenen una curiosa manera de preparar-se ja que es passen lleugerament per la paella i després s'han de bullir uns minuts abans de posar-los al forn.

I aquests bagels tornen a ser una recepta feta a sis mans, amb la Marta i l'Olga,  cadascuna a casa seva, ens proposem una recepta i la fem, buscant-nos la manera de fer que més ens agrada i adaptant-la al nostre gust.





 Els he fet seguint aquesta recepta i me n'han sortit 8.




Necessitem:


  • 1/4 de litre d'aigua tèbia
  • 2 cullerades d'OOVE
  • 375g de farina de força
  • Una cullerada de sucre
  • Mitja culleradeta de sal
  • Una culleradeta de llevat sec granulat (per a fer pa)
  • Una clara d'ou i llavors de sèsam per a l'acabat
  • Un litre i mig d'aigua i una cullerada de sucre per bullir-los.



Comencem preparant la massa.

Posem al bol de la màquina d'amassar que tinguem la farina, la sal, el sucre i el llevat granulat i amb el ganxo, a velocitat mitjana ho comencem a amassar. Hi afegim l'aigua lleugerament tèbia (40º) i l'oli i ho deixem amassar fins tenir una massa que es desenganxi de les parets del bol, fina i elàstica.
Tapem el mateix bol i la deixem reposar, tapada,  una hora llarga o fins que dobli el volum.
Preparem una safata posant-hi un paper de forn lleugerament engreixat amb oli.
Amb la massa fem 8 porcions de la mateixa mida. Amb cada una d'elles en fem una bola de superfícia llisa, estirant dels costats cap  al centre i fent-la rodar sobre el taulell. Hi fem un forat d'uns 5cm al mig i les posem damunt el paper de cuina. Ho tapem i ho deixem reposar entre 20 i 30 minuts.
Agafem una paella i l'escalfem i hi passem els bagels uns 3 - 4 minuts, per aconseguir una lleugera crosta sense que es daurin, donant-los la volta a la meitat de la cocció.
Mentrestant posem una cassola amb l'aigua i la cullerada de sucre i quan bull hi anem posant els bagels, de dos en dos, durant uns set minuts, girant-los a mitja cocció.
Fem que perdin una  mica l'humitat posant-los damunt un paper de cuina.
Els pimtem amb la clara d'ou i hi espolsem unes quantes llavors de sèsam per sobre.
Preescalfem el forn a 200º i els posem a coure uns 25 - 30 minuts.
Els deixem refredar  damunt una reixeta i ja els tenim a punt.

Per esmorzar amb melmelada, torrant-los lleugerament o  amb salat... una descoberta! Entretinguts de fer però val la pena.

Proveu-ho i ja ens direu!

Comentaris

  1. Tornem-hi!! Cuinem a 6 mans!! Aquesta és l'altra recepta que ben aviat provaré de fer! Jo vaig tirar per la més senzilla!!😂😂😂Ptnts i fins a la propera!!!😉

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo faré la de la TMX, pim pam i llestos!

      PTnts
      Glòria

      Elimina
  2. M'encantene els bagels! I la manera de preparar-los és molt divertida a més! Fa temps que no en preparo però ara m'han entrat ganes!
    PEtons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens agraden molt a nosaltres també Palmira. Precisament la manera de fer-los és el que m'aturava, però una vegada posada trobo que no n'hi ha per tant.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  3. Saps? Aquesta es una de las meves receptes pendents. Quina enveja m'heu fet las tres😉.
    Per cert, a una foto apareix algo que me sona..... 😂😂😂
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiii, alguna coseta que va venir de Vic Manu!!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Jo faré com la Marta! La propera...la teva! És més autèntica i crec que han de ser més bons.
    Petonets i bon cap de setmana!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Olga, jo tastaré els fets amb TMX...rapidets rapidets...i ja et diré si es nota molt la diferència!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Desde luego vale la pena el tiempo invertido para poder disfrutarlos luego. Buenisimos¡¡
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  6. Hola, t'han quedat maquissims, per menjar-se'els.🍩petonets.!!!!

    ResponElimina
  7. Veus, jo no he fet mai bagels, i mira que els tinc a la llista de pendents...
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eva, és una de les receptes que ja ha caigut de la llista de pendents...i val la pena fer-los.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. Quina pinta, fa temps que en vull fer, a veure si m'animo!!

    ResponElimina
  9. jo tinc aquesta recepta a pendents desde fa miil anys!! que bons són farcits de philadelphia i salmó!!! m'encanta! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiiii, amb formatge crema i salmó...mmmmmmmm que bons roser!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides