Bagels @Cuinem a 6 mans
I avui fem bagels, uns panets rodons amb forat al mig, o unes rosquilles de pa que tenen una curiosa manera de preparar-se ja que es passen lleugerament per la paella i després s'han de bullir uns minuts abans de posar-los al forn.
I aquests bagels tornen a ser una recepta feta a sis mans, amb la Marta i l'Olga, cadascuna a casa seva, ens proposem una recepta i la fem, buscant-nos la manera de fer que més ens agrada i adaptant-la al nostre gust.
Necessitem:
- 1/4 de litre d'aigua tèbia
- 2 cullerades d'OOVE
- 375g de farina de força
- Una cullerada de sucre
- Mitja culleradeta de sal
- Una culleradeta de llevat sec granulat (per a fer pa)
- Una clara d'ou i llavors de sèsam per a l'acabat
- Un litre i mig d'aigua i una cullerada de sucre per bullir-los.
Comencem preparant la massa.
Posem al bol de la màquina d'amassar que tinguem la farina, la sal, el sucre i el llevat granulat i amb el ganxo, a velocitat mitjana ho comencem a amassar. Hi afegim l'aigua lleugerament tèbia (40º) i l'oli i ho deixem amassar fins tenir una massa que es desenganxi de les parets del bol, fina i elàstica.
Tapem el mateix bol i la deixem reposar, tapada, una hora llarga o fins que dobli el volum.
Preparem una safata posant-hi un paper de forn lleugerament engreixat amb oli.
Amb la massa fem 8 porcions de la mateixa mida. Amb cada una d'elles en fem una bola de superfícia llisa, estirant dels costats cap al centre i fent-la rodar sobre el taulell. Hi fem un forat d'uns 5cm al mig i les posem damunt el paper de cuina. Ho tapem i ho deixem reposar entre 20 i 30 minuts.
Agafem una paella i l'escalfem i hi passem els bagels uns 3 - 4 minuts, per aconseguir una lleugera crosta sense que es daurin, donant-los la volta a la meitat de la cocció.
Mentrestant posem una cassola amb l'aigua i la cullerada de sucre i quan bull hi anem posant els bagels, de dos en dos, durant uns set minuts, girant-los a mitja cocció.
Fem que perdin una mica l'humitat posant-los damunt un paper de cuina.
Els pimtem amb la clara d'ou i hi espolsem unes quantes llavors de sèsam per sobre.
Preescalfem el forn a 200º i els posem a coure uns 25 - 30 minuts.
Els deixem refredar damunt una reixeta i ja els tenim a punt.
Per esmorzar amb melmelada, torrant-los lleugerament o amb salat... una descoberta! Entretinguts de fer però val la pena.
Proveu-ho i ja ens direu!
Tornem-hi!! Cuinem a 6 mans!! Aquesta és l'altra recepta que ben aviat provaré de fer! Jo vaig tirar per la més senzilla!!😂😂😂Ptnts i fins a la propera!!!😉
ResponEliminaDoncs jo faré la de la TMX, pim pam i llestos!
EliminaPTnts
Glòria
M'encantene els bagels! I la manera de preparar-los és molt divertida a més! Fa temps que no en preparo però ara m'han entrat ganes!
ResponEliminaPEtons
Palmira
Ens agraden molt a nosaltres també Palmira. Precisament la manera de fer-los és el que m'aturava, però una vegada posada trobo que no n'hi ha per tant.
EliminaPTNTS
Glòria
Saps? Aquesta es una de las meves receptes pendents. Quina enveja m'heu fet las tres😉.
ResponEliminaPer cert, a una foto apareix algo que me sona..... 😂😂😂
Petons
Siiii, alguna coseta que va venir de Vic Manu!!!!
EliminaPtnts
Glòria
Jo faré com la Marta! La propera...la teva! És més autèntica i crec que han de ser més bons.
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana!
Olga
Olga, jo tastaré els fets amb TMX...rapidets rapidets...i ja et diré si es nota molt la diferència!
EliminaPtnts
Glòria
Desde luego vale la pena el tiempo invertido para poder disfrutarlos luego. Buenisimos¡¡
ResponEliminaBon cap de setmana
Si que val la pena Miquel, queden molt bons!
EliminaPtnts
Glòria
Hola, t'han quedat maquissims, per menjar-se'els.🍩petonets.!!!!
ResponEliminaAixò hem fet Mj, menjar-nos-els !!!!!!
EliminaPtnts
Glòria
Veus, jo no he fet mai bagels, i mira que els tinc a la llista de pendents...
ResponEliminaPetonets
Eva, és una de les receptes que ja ha caigut de la llista de pendents...i val la pena fer-los.
EliminaPtnts
Glòria
Quina pinta, fa temps que en vull fer, a veure si m'animo!!
ResponEliminaAnima't Sussi, anima't...val la pena!
EliminaPtnts
Glòria
jo tinc aquesta recepta a pendents desde fa miil anys!! que bons són farcits de philadelphia i salmó!!! m'encanta! petons
ResponEliminaSiiiii, amb formatge crema i salmó...mmmmmmmm que bons roser!
EliminaPtnts
Glòria