Arròs cremós amb verdures i parmesà
Un cap de setmana sense un arrosset sembla que no pot ser, veritat? Això és el que es pensen a casa meva i sempre que ens quedem a Reus en cau un. A poder ser un arròs amb sípia, gambes,,, o de tant en tant de llamàntol ... o sinó de conill... però a poder ser que sigui un arròs amb "substància" . Haurieu d'haver vist la cara que han fet avui quan ha arribat el plat a taula... eeeeiiiiii, que avui és diumenge!!!!! Això és arròs de malat !!!! Sort que una vegada tastat han hagut de callar ☺
Divendres passat vaig adonar-me'n que tenia quatre racons a la nevera i els hi havia de donar sortida. Podia ser el típic puré de verdures, però m'he decidit per aquest arròs, que fet amb la varietat Marisma del Molí del Rafelet ha quedat molt bo.
Per fer-lo per a quatre persones necessitem:
Divendres passat vaig adonar-me'n que tenia quatre racons a la nevera i els hi havia de donar sortida. Podia ser el típic puré de verdures, però m'he decidit per aquest arròs, que fet amb la varietat Marisma del Molí del Rafelet ha quedat molt bo.
- 4 tassetes de cafè d'arròs Marisma
- Una xirivia
- Un carabassó
- Un calçot
- 2 allets tendres
- Un grapat de bajoques perones
- 25g de mantega
- 50g de formatge parmesà
- Un got de vi blanc
- Aigua mineral (no de l'aixeta) dues tassetes i mitja d'aigua per tasseta d'arròs.
- Tres cullerades de tomaca confitada.
- Sal, pebre i OOVE
En una paella he posat un pot de tomaca dels que vaig fer a l'estiu amb una mica d'oli i l'he deixat confitar, a foc lent gairebé una hora, fins que ha perdut tot el suc i ha quedat d'un bonic color vermell brillant.
Mentrestant tallem les verdures a dauets petits, a poder ser de la mateixa mida i comencem a fer el dinar.
Agafem una cassola , hi posem un raget d'OOVE i comencem a sofregir les verdures, han de quedar cuites però no daurades. Jo les he posat en aquest ordre: calçot, all tendre, bajoques. xirivia i carabassó.
Ho salpebrem i hi afegim el gotet de vi blanc, ho remenem bé, deixem que redueixi. Ara hi posem l'arròs i remenem un parell de minuts i hi aboquem l'aigua bullint, ho deixem bullir, a foc mitjà 10 minuts, remenant de tant en tant.
Incorporem a la cassola la mantega i abaixem el foc, un parell de minuts més, remenant perquè es desfaci bé.
Afegim el formatge ratllat i la tomaca confitada, remenem un parell de minuts més i ja el podem portar a taula.
Amb aquestes verdures ha quedat molt suau. Segur que n'admet d'altres i també una mica de "sustància" de la que agrada tant a casa meva...uns taquets d'una bona cansalada, per exemple.
No sé perquè però els plats d'aprofitament sempre són d'allò més bons, almenys a mi m'ho sembla😁
MMmm.....els has degut deixar sense paraules! Que booooo! Ah! M'encanta la paelleta de la presentació!
ResponEliminaPetonets i bona setmana, Glòria!
Olga
Ja remugaven Olga...i han hagut de callar 😉😂😉😂
EliminaPtnts
Glòria
Lo bien que le sienta al cuerpo siempre un buen plato de arroz, ya veo que vosotros los fines de semanas son completamente arroceros. Veo que de principio no las tenías todas contigo, pero una vez que lo han probado la opinión ha cambiado, cualquier día incluso te piden que lo repitas jajaja
ResponEliminaPetons!!
Javier, a vegades les proves surten bé i aquesta vegada ha passat això.
EliminaPtnts
Glòria
m'encanten els arrossos caldosos, i si a més està farcit de verdures i té formatge, ja m'has guanyat del tot!!! bona proposta per un diumenge de festa!! petons
ResponEliminaI amb la varietat Marisma de Molí de Rafelet surt boníssim Roser.
EliminaPtnts
Glòria
Ha ha ha! un arròs malalt, que bons que són a casa teva ;). A mi pel títol ja m'has conquistat, però és que l'arròs em va bé de qualsevol manera, amb peix, carn, verdures o el que sigui, i aquest es veu molt bo! un petó i feliç setmana ;)
ResponEliminaSi Eva, a casa l'arròs de verdures caldós és plat de quan no estàs fi de la panxa, per tant arròs de malalt. Però aquest no ho eés.
EliminaPtnts
Un buen arroz siempre apetece y esta combinacion aprovechando los restos de la nevera, esta fantásticamente muy apetecible.
ResponEliminaBona setmana
Jo també penso que els plats d'aprofitament són els millors i mira que no sé ben perque! I aquest arròs, ideal per mi que soc més de verdures que de carn :o)
ResponEliminaEn casa sempre hi afegim uns ceps secs del pare i ja estem en la glòria!
Petons i bona setmana,
Palmira
Un arròs cremós, amb aquestes aquestes verdures, és d'allò més deliciós
ResponEliminaA casa també ens agrada fer arròs el cap de setmana! Aquest amb verduretes, vi i parmesà és un mig risotto! (Per mi sense mantega!!)
ResponEliminaBoníssim
Hola Gloria. El arroz es uno de los ingredientes que más me gustan y apetece en cualquier momento. Tenía por costumbre hacerlo un par de días a la semana jj pero ahora lo he reducido a uno porque los domingos aprovechamos para descansar jj.
ResponEliminaEste arroz ha debido salirte delicioso y con esas verduras tan ricas has conseguido un plato sensacional.
¿Cuando agregas el arroz? Es que no he visto que lo menciones, a no ser que haya leído mal y se me haya pasado.
Un abrazo.
Arreglado 😉
EliminaGracias Juan
Ptnts
Glòria
Amb totes aquestes verdures segur que està ben bo!. No sempre tot és el que sembla, veritat) ;)
ResponEliminaClara
Quina bona pinta!!
ResponEliminaJo podria menjar arròs cada dia! M'encanta de qualsevol manera i sí, va perfecte per reciclar sobralles. I pràcticament sempre surt gustòs.
ResponEliminaUna abraçada
No m'estranya que callesin. Jo tambè o faria. Soc una fan de aquets arrosos i acompanyat amb parmesà..... Para subir a los altares!!!
ResponElimina