Fideus d'arròs amb calçots en dues textures i xips de carxofa @ColorYSabor de Temporada
Ja sabeu...anar de calçotada i tornar amb algun calçot cuit sobrer i algun de cru també. Aquesta vegada en vaig portar cap a casa més de crus que de cuits. Amb els crus he fet sofregit que, posat en pots al bany maria, ha ampliat la col·lecció de conserves que tinc al rebost ... bé, menys 6 que els vaig reservar per fer aquest plat...
Us explico, a veure que us sembla 😊
Necessitem per a tres /quatre persones:
- 6 calçots cuits
- 6 calçots crus
- 4 carxofes
- Fideus d'arròs
- OOVE
- Sal
- Un polsim de pebrevermell de la Vera fumat
- (opcional un ou per persona)
Agafem els calçots crus, tallem la part blanca a rodanxes fines i ho fregim amb una mica d'oli fins que quedin cruixents.
Netegem les carxofes i les tallem ben primetes i fem el mateix que amb els calçots, les fregim fins que quedin ben cruixents
Barregem calçots i carxofes fregides, ho salem i ho deixem damunt un paper de cuina perquè llencin l'oli que els sobra.
Mentrestant agafem una olla amb aigua i sal i la posem a bullir. Quan arrenqui el bull la traiem del foc, hi posem els fideus dins i els deixem hidratant-se, amb l'olla tapada 8 minuts.
Agafem els calçots cuits, els netegem bé perquè no els quedi gens de la "carbonilla" de la brasa, i només la part blanca, la tallem a rodanxes primetes i amb una miqueta, molt poquet, d'oli ho triturem.
Escorrem bé els fideus i els barregem amb els calçots triturats. Els posem al plat. Damunt hi posem els xips de carxofa i calçot fregit. Ho empolvorem lleugerament amb una mica de pebre vermell fumat.
I ja tenim el plat a punt...però si sou gent amb gana, com és el cas d'alguns de casa meva podeu completar el plat amb un ou ferrat posat al damunt dels xips. Un plat complert, d'aprofitament i fet amb productes de temporada.
I com que aquest mes el repte @Color y Sabor de Temporada ens proposa cuinar amb ceba tendra, i què són els calçots sinó un tipus de ceba tendra, aquesta és la recepta amb que hi participo. Espero que agradi a tothom!
Quina recepta d'aprofitament més bona!!! Quines ganes de poder fer una calçotada!
ResponEliminaOstres això de fer conserves de calçots pel rebost mai n'hi havia pensat!
Bon dimecres!
Palmira
Si Palmira, sofregit, com si fos ceba...el seu gust dolcet ens agrada molt. I tenir-ne uns quants pots al rebost sempre va bé.
EliminaPtnts
Glòria
Quin plat mes bó, Olga, es que el calçots son una delicia.
ResponEliminaSón molt bons els calçots Lolines... I sóc Glòria!!!! no Olga 😂😂😂
EliminaPtnts
Glòria
Uuuuuaaauuu! Un plat de luxe! M'encanta la teva proposta....ha de ser boníssim!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Un plat d'aprofitament Olga, però molt bo 😉
EliminaPtnts
Glòria
Qué buen aprovechamiento con esos fideos de arroz... los calçots ¡una maravilla! y tu "acoplamiento"... ¡perfecto!.
ResponEliminaCelebro que te haya gustado.
EliminaPtnts
Glòria
Un plato super completo
ResponEliminaSi le pones el huevo completísimo. Sin huevo, para mi, perfecto Magdalena 😉
EliminaPtnts
Glòria
Que plato tan bonito, leyendo todo lo que tiene el crocante de las cebolletas y las alcachofas, con el aceite de cebolleta y el pimentón ahumado en medio de esos ricos fideos de arroz O_O se me hace agua a la boca, receta sencilla, bonita, saludable y sin duda deliciosa.
ResponEliminaUn beso
Receta con productos de temporada i KM0...que más se puede pedir Natalia.
EliminaPtnts
Glòria
Ohh, quin platàs!! Fa venir salivera!!
ResponEliminaClara
😂😂😂 caram Clara, quin entusiasme!!!!
EliminaPtnts
Glòria
ResponEliminaBuenos días Gloria. Que delicia de receta, este plato te ha quedado de lujo y con esos ingredientes que lleva seguro que esta buenísimo, aparte de ser un plato completo y sano.
Un beso Paco
Sano, completo y de temporada Paco.
EliminaPtnts
Glòria
Hola Gloria, que original la receta. Es época de calçots y se te ocurre este plato novedoso y divertido. Seguro que estaba "de muerte". Petons.
ResponEliminaMjSalla sempre intento donar sortida als calçots sobrers i aquesta recepta ha estat una manera de fer-ho
EliminaPtnts
Glòria
Quina delicia, has barrejat 2 de les verdures que més m'agraden, els calçots i les carxofes. De les carxofes ja en sabem força receptes, però els calçots cada dia es guanyen un raconet més important en els nostres receptaris
ResponEliminaLos calçots allá donde van, triunfan.Muy buena propuesta.
ResponEliminaBon cap de setmana
peto
Qué buen plato Gloria!! Me lo apunto, enhorabuena!!
ResponEliminaBss
Cristina
Buenísima receta, sencilla, fácil y sin duda muy rica.
ResponEliminaAbrazos!!
Muchísimas gracias Angélica
EliminaPtnts
Glòria
Qué recetón! Sencilla y deliciosa. ¡Es perfecta!
ResponEliminaUn gran aporte al reto!!!
Muchísimas gracias. Celebro que te haya gustado
EliminaPtnts
Glòria
hola! Una meravella de plat, super bó, m'agrada molt :) ptnts y bona setmana!!
ResponEliminaMolt bo sí que ho era Sílvia.
EliminaMoltes gràcies
Ptnts
Glòria
Quina passada! Pensava que ja t'ho havia dit!!! Ptnts
ResponEliminaHeheh, ja t'havia posat falta Marta 😉
EliminaPtnts
Glòria
Me encantan los calçots Gloria pero siempre los he tomado a la brasa, me guardo tu receta que me parece muy original y riquísima!!!
ResponEliminaUn bst.
Qué plato tan rico!!! Espero poder hacerla alguna vez cuando pueda hacerme con los calçots :)
ResponElimina