Melmelada de bitxo verd

Porto uns dies fent proves amb fruites i verdures , volia trobar una melmelada diferent que es pugui servir amb aperitius, patés i formatges. La de tomaca , el chutney de pebrots, la de ceps, la de pebrot escalivat, la d'albergínia escalivada...  i a partir d'ara la de bitxo verd. Aquesta no us deixarà indiferent, és picant i amb formatges forts queda d'allò  més bona...
 Necessitem


  • Un pot de mig quilo de bitxos en vinagre
  • 300g de sucre.
  • Salmorra-   per cada litre d'aigua 100g de sal 
Traiem els bitxos del pot i els rentem bé. Durant tres dies els tenim en salmorra, i els anem canviant d'aigua amb sal, un mínim de dues vegades al dia.
Els netegem bé, traient la tija i obrint-los per traure les llavors de dins.  Els triturem i barregem amb el sucre. Ho posem en una cassola i , a foc baixet, remenant contínuament, uns 40 minuts fins aconseguir la consistència que ens agrada.
Si ho fem al microones, una vegada ho hem triturat i barrejat amb el sucre ho posem en un bol i al microones 10 minuts, ho traiem i remenem bé, 10 minuts més, ho tornem a treure i a remenar... i així fins a fer els 40 minuts que han donat a la melmelada el punt que veieu a la fotografia.
Fent una mica de vermut la hem tastat...bona però picantona picantona... us atreviu?


Comentaris

  1. T'anava a dir que ets la reina de les melmelades...però com que és quedar-se curt, a partir d'ara, per mi, en seràs l'emperadriu!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La reina dels invents del TBO Mònica...això és el que sóc 😏
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Doncs molt interessant! I si tu dius que és bona, amb l'experiència melmeladera que tens, m'ho crec! I saps... jo no sóc de melmelades (les tradicionals) doncs m'agrada més el pa amb tomata ;D Però barreges d'aquestes per combinar amb salat m'encanten!! Ho tindré amb compte!
    Merci per la recepta!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolors, jo tampoc sóc de melmelades dolces...però des que he descobert les "salades" (que de salades no en tenen res) m'ha agafat com una falera i als aperitius o acompanyant algunes carns sempre en cau alguna 😋😋😋
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Ya veo que estas en plan de experimentación, me alegro mucho y estoy seguro que esta original mermelada con su punto picante desde luego que con quesos fuertes debe de ser una gozada.
    Bona setmana
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. De moment amb formatges i puc dir que ens ha agradat força. I damunt una torradeta amb una anxoa tb! Cal fer més proves encara, Miquel!

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Nena aquesta ja no nose,,,jajajja..la pinta es genial,,i el sucre deu treure el gustet a bitxo ..una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aix Elena...a vegades perdo una mica el cap i faig coses com aquesta 😂😂😂😂😂El gust picant li treu el haver estat en remull uns quants dies...però picantona ho és heheheh
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Hola Gloria. He comido muchas mermeladas jj casi todas de frutas aunque en alguna ocasión las he probado de pimientos o tomates. pero mi capacidad de asombro no tiene límites contigo jj. ¡Una mermelada de guindilla!. Te diré que me gustan y que cuando hago judías me pongo una o dos en vinagre, están deliciosas jj.
    Pero así nunca las he probado y por lo que veo tienen que estar de vicio. Me gustaría poder probarla jj.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La melmelada és picantona, però bona!
      Ara estic barrinant receptes on posar-la, no només la vull tastar amb formatges Juan!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. Respostes
    1. Hehehe, la primera sorprendida fui yo, las recetas de Manans!!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Si que ets agosarada, si, però segur que està boníssima! petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides