Terrina de pollastre, llonganissa i ceps

I per un sopar fred aquí teniu un paté de campanya o un pa de fetge o una terrina, dieu-li com vulgueu...

Necessitem:
-300g de filet de pollastre
-200g de fetges de pollastre
-250g de llonganissa
-Un cep ( en cas de no tenir-lo podeu posar-hi 8 o 9 xampinyons)
-1dl de llet
-1rovell d'ou
-1/2 copeta de vermut
-sal
-Pebre

Tallem el pollastre a tacs no gaire grossos i el posem amb el vermut tota la nit a la nevera.
L'endemà el passem per la paella amb una mica d'oli. El deixem refredar i el piquem a la TMX o a la picadora.
Saltegem també els  fetges i els piquem.
Traiem la pell de la llonganissa i la barregem amb la llet, el rovell, el cep tallat a trossets. Ho salpebrem, amb alegria, i hi barregem els fetges i el pollastre picat.
Preparem un  motlle rectangular, tipus plum cake, untant-lo amb oli i empolsimant-lo de pa ratllat.
Posem la barreja al motlle, premem-la bé i la posem al bany maria al forn, que ja tindrem calent a 200º entre una hora i mitja i dues hores ( per saber si és cuit podeu punxar-lo i si no surt líquid del forat que heu fet ja està llest)
Deixeu refredar la terrina, la traieu del motlle i la feu a llesques. La podeu servir amb llesquetes de pa torrat i diferents melmelades ( de poma, de ceps, de fruites del bosc...) o acompanyant-la amb un bouquet d'enciam de diferents tipus... i bon profit!!!!


Comentaris

  1. Això deu d’estar de vici, amb el que m’agraden a mi aquets tipus de preparacions Ummm. Amb el teu permís queda anotada. Gracies Gloria.
    Petons

    ResponElimina
  2. Aquesta terrina, paté de campanya, pa de fetge o com vulguis... està per no deixar-ne ni una engruna. Quina bona pinta, Glòria.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Amb unes llesques de pà torrat aquest pa de fetge a casa no duraria... la meva tieta en fa un boníssim i aquest amb una mica de cep segur que li encanta al meu marit. Me'l copio que ben aviat fa anys i amb un pa´te aixi la cosa li pesarà menys segur!
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
  4. Hummm...aquesta segur que te la copio, boníssima, i a més sana!
    Petons.

    ResponElimina
  5. nunca lo he probado pero con los ingredientes que lleva tiene que estar bueno si o si. saludosss

    ResponElimina
  6. Bé, com suposo que a hores d'ara ja no quedarà ni una molleta d'aquesta terrina.....espero que la tornis a repetir per poder tastar-la! Mmmmm......ha de ser taaaaaan bona!
    Petonets,Dolça!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. S'haurà de repetir...veritat fillola bloguera????
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  7. No he fet mai una terrina d'aquestes a casa, i això que sempre m'han cridat molt l'atenció. El cep li ha de donar un gust molt bo. Tot i que per mi, sense els fetges, je je je...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els fetgets és el.que lliga la terrina Gemma. Si la tastes i no saps que en porta no notes el gust.
      A mi el fetge sol no m'agrada gens tampoc.
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  8. Aquesta mena de plats amb barreja de carn m'encanten però crec que no n'he fet mai. I mira que és senzillet! T'ha quedat molt bé, a veure si m'hi poso!
    Marta

    ResponElimina
  9. Seguro que esta delicioso, nunca hice una terrina así y creo que la estoy perdiendo, que corte tiene, me ha encantado....Bess

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una receta de las de siempre, de las de toda la vida Ester.
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  10. Hola Gloria. ¿Como se ha pasado el verano? Espero que lo hayas disfrutado. Ya de vuelta a la normalidad tengo que ir poniéndome al día.
    Hoy lo cierto es que estoy viendo unas entradas con unos ingredientes que no me van jj y es que como he dicho en otro comentario debo ser un poco raro en gustos culinarios.
    Y es que ni el foie ni las mollejas de pato ni los higaditos ni todo lo que haga mención a casquería me llaman, soy incapaz de probarlos. He pasado algunos malos tragos jj.
    Si de este plato pudiéramos hacer abstracción de los higaditos puedo asegurarte que daría buena cuenta del resto pero me da la impresión de que ello no puede ser así que solo me queda el consuelo de mirarla. Esto no es óbice para decirte que ha debido salirte delicioso y que para quienes sean amantes de los higaditos no me cabe duda de que disfrutarán con su sabor.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. No todas las recetas tienen que gustar a todo el mundo, verdad Juan?
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  11. quina bona recepte ,,,me agrada molt,,,la guardo per ferla aviat,,un peto.

    ResponElimina
  12. Respostes
    1. No està bé que ho dogui jo, Sílvia, però si que ho està de boníssim
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  13. Hola solo vengo a saludarte, llevo mucho tiempo retirada del ordenador. Besos

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides