Sopa de tardor amb #Premium d'OleumFlumen
Que ens suggereix un plat de sopa? Fred al carrer, calidesa dins de casa, senzillesa al plat i escalfor a l' estómac... resumim-ho en una sola paraula: caliu !
Aquest caliu i benestar el podem aconseguir amb plats complicats i molt elaborats ( cosa gairebé impossible de trobar a la meva cuina) o en la senzillesa d'un plat, ben pensat i elaborat amb ingredients de qualitat, de proximitat o, com és en el cas d'aquesta sopa, buscats i trobats per nosaltres mateixos:
Camagrocs del Berguedà... assecats i conservats en pots de vidre.
Farigola de la Mussara.
Ceba i alls tendres del mas....
i Oove Premium d'Oleum Flumen
Amb una elaboració facilíssima, aconseguirem una sopa que ens escalfarà el cos i l'anima.
Necessitem:- Una ceba grossa
- 2 alls tendres
- 50g de retallons de pernil
- Una branca de farigola
- 2 cullerades de farina
- sal
- Oli Premium d'Oleum Flumen
- 300g de camagrocs secs
Posem els camagrocs a hidratar en un bol amb aigua, un mínim d'un parell d'hores. Jo els vaig posar en aigua al vespre i els vaig fer servir l'endemà al matí.
Tallem la ceba i els alls ben petits i en una cassola amb un bon raig d'oli en fem un sofregit, a foc baix, lentament, fins que sigui ben fosquet. Hi afegim les dues cullerades de farina i ho remenem bé perquè aquesta es torri una mica. Hi posem els camagrocs, ja hidratats, i a foc fort ho saltem una mica. Ràpidament hi afegim l'aigua on hem posat els camagrocs a hidratar i n'afegim fins uns dos litres. Ho deixem bullir alegrement uns 25 minuts. Tanquem el foc, hi afegim la branqueta de farigola i ho deixem reposar una bona estona.
Retirem la farigola i ho passem per la batedora, més o menys fi, depen de si ens agrada trobar algun entrebanc o no.
A banda, en una paella amb un parell de gotes d'oli fregim els retallons de pernil i si volem algun camagroc petit que podem afegir a la sopa al moment de servir-la.
Una sopa que està pensada per al club de bloguers d'OleumFlumen, per a tots aquells que la vam gaudir i per a tots els que la fareu i la gaudireu. Bon profit!
Una sopa que està pensada per al club de bloguers d'OleumFlumen, per a tots aquells que la vam gaudir i per a tots els que la fareu i la gaudireu. Bon profit!
M'encanten aquestes sopes i els dies que fa fred fora i estàs calentet a casa son el millor.
ResponEliminaPetons i Bones Festes!
Realment, Mònica, amb el fred venen molt de gust.
EliminaPTNTS
Dolça
Primer dir-te que m´encanta el teu fondo de pagina amb el efecte Bokeh!!!! i ara anem per feina. Veig que donen mol de si els bolets de la Cerdaña....... Molt bona. Un plat de aquesta sopa i te calenta l´anima!!!!
ResponEliminaPetons
M'has fet mirar el fondo de pàgina... jo no sabia ni que existia això heheh
EliminaBolets del Berguedà, Manu... del Berguedà :-)
PTNTS
Dolça
quina sopa mes bona, i amb farigola, hummmm
ResponEliminaFarigola... de la Mussara, què més podem demanar per aromatitzar i donar gust a una sopeta?
EliminaPTNTS
Dolça
Mmmmm.....quina sopeta més bona!!!! En saps tant!!! Has fet una sopa en la que has sapigut integrar uns quants tresors de la terra.....
ResponEliminaPetonets, Dolça!!!!
Olga
No et passis Olgaaaaaa!!! Em faràs posar vermella, heheh
EliminaPTNTS
Dolça
Nena,
ResponEliminaAquesta sopa escalfa l'ànima i molt. Uns ingredients de primera. I una flaire que perfuma l'ambient segur.
Una abraçada,
Nani
Gràcies Nani.
EliminaPtnts i Bon Any.
Dolça
Mmmmm una sopa que sempre ve molt de gust! Una abraçada guapa i que tinguis un molt bon Nadal, molts petons!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Com és que venen tan de gust les sopetes quan fa fred??? Reanimen i molt.
EliminaPTNTS I bon any Pilar!
PTnts
Dolça
Una sopa que reanima, segur!!! Bon nadal!!
ResponEliminaAmb el fred ben calenteta i tant que reanima Teresa!
EliminaPTNTS
Dolça
N'ensumo l'aroma a muntanya de tots aquests ingredients de qualitat i proximitat. I per ser sopa... Li posaria totes les estrelles!
ResponEliminaSi ens la mengem a cel ras mirant les estrelles... podem posar-hi totes les que vulguis Glòria petita!
EliminaPTNTS
Dolça
Una sopa deliciosa, senzilla i molt reconfortant!
ResponEliminaA mi, les coses, com més senzilles millor, i aquesta sopa n'és un exemple, no et sembla Gemma?
EliminaPTNTS
Dolça
Caram quina sopeta, em ve molt de gust de tastar-la.
ResponEliminaFacileta i molt saborosa! Ben calenteta ve molt de gust.
EliminaPTNTS
Dolça
Una sopa deliciosa, Glòria. M'encanten els bolets menjats amb cullera. Et desitjo molt bones festes i que les gaudeixis envoltada d'aquells que t'estimes. Un petó.
ResponEliminaIgualment Chus, bones festes !!!
EliminaPTNTS
Dolça