Coc, recepta de la Carme Ruscalleda (79)

Us podeu creure que n'he publicat 78 i encara no he publicat un clàssic, tan clàssic, i que sempre surt perfecte com la recepta del coc de la Carme Ruscalleda???? 
Ara mateix hi poso remei :-)

Necessitem

  • 4 ous
  • 250g de sucre
  • 125g de farina
  • 10g de llevat químic


Batem els ous amb el sucre fins que ens quedi una crema ben escumosa.
Hi afegim, ben a poc a poc, i amb molta cura perquè no ens baixi gens, la farina barrejada amb el llevat, tamisada.
Ho aboquem en un motlle untat amb oli i espolsat lleugerament de farina i ho posem al forn que ja tindrem calent, a 180º, uns 20 -25 minuts.

Realment és imperdonable el fet de no haver-lo publicat abans, és un d'aquells clàssics que no falla mai, el podeu farcir, posar-hi fruita al damunt en coure'l, afegir-hi una mica de cacau, posar-hi cobertures mil... o senzillament, com he fet jo, empolsimat amb sucre glas i per esmorzar amb el cafè amb llet o, ara que ja fa fred, a mitja tarda amb una tassa de xocolata desfeta... 
Tasteu-lo i bon profit!!

Comentaris

  1. Realment, fàcil, fàcil de fer i jo m' el menjaría com tu, per acompanyar el té d'el mati. Pro amb la teva companyia !!!!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan vulguis Manu!! Ja saps que jo sempre estic a punt :-)
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  2. Sovint passa que aquelles coses més senzilles i que més triomfen dia a dia.....se'ns obliden. Aquest cóc no se'ns oblidarà mai, Dolça!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. I mira que el faig molt sovint perquè és molt senzill i ens agrada molt... aaaaiiixxx quin cap!!!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  3. Una recepte de guardar sota clau ....no falla mai !!!!....bona de debò !!!!
    Petonetssss.

    ResponElimina
  4. Esponjos ho sembla i molt i senzill i amb recepta segura... això ens passa que moltes vegades posem coses que no fem tant i les més clàssiques de casa nostra no són al blog.
    apa, et perdonem i correm a la cuina pel berenar!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. A vegades passa que les coses més senzilles ens sembla que no cal posar-les al blog, però no senyora!!! si les fem i ens agraden, perquè no fer-ho? No et sembla Palmira?
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  5. mmm... amb una xocolata desfeta, de vici total...

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un perfecte substitut dels melindros amb la xocolata desfeta Gemma!

      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  6. Doncs jo tots els teus no els fet però si uns quants i aquest com dius tan fàcil tan fàcil va cap a la carpeta
    Muas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiii, n'has fet uns quants???? quins??? I què t'han semblat???

      Quina il·lusió saber d'algú que de tant en tant en fa algun, a vegades penso que els publico i ningú en fa cas :-)

      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  7. Qué sencilla esta receta y además viene de una gran maestra repostera. Me encanta...bsts guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues ya sabes María Jesús... el próximo finde a probarlo!
      PTNTS

      Dolça

      Elimina
  8. Un clàssic que hem de tenir de "fons de cuina". Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna, clàssic, clàssic, clàssic, bo, bo, boníssim!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides