Raspberry orange streusel cake ( 78 )

I vaig voler anar a veure una amiga a la que li havien fet un "arreglo" al peu. Ella perfecta de salut però sense poder caminar, jo perfecta de salut però amb la mà enguixada... entre les dues no en fem una :-)  I  jo, com sempre, vaig haver de fer alguna coseta per endolcir la tarda... i aquesta vegada si que ho he de reconèixer que sort en tinc de la TMX, d'altra manera hagués estat una missió impossible.
Em vaig atrevir amb un cake  anglès, del llibre Cakes, 100 every day recipes, canviant els nabius per gerds, vaig seguir fil per randa la recepta de la pàg 134 amb un resultat d'allò més bo!

Necessitem:
  • 175g de farina
  • un sobret de llevat químic
  • 175g de mantega, en pomada
  • 175g de sucre moré
  • 3 ous
  • 1cullerada d'essència de vainilla
  • El suc i la ratlladura d'una taronja no massa grossa
  • 55g de farina d'ametlla
  • 125g de gerds
Per al topping:
  • 55g de farina
  • 25g de mantega, en pomada
  • 25g de sucre moré
  • la ratlladura d'una taronja petita
Comencem fent el topping:
Posem els quatre ingredients en un plat i els barregem amb una forquilla fins aconseguir una barreja grumollosa.

Engeguem el forn a 180º i greixem el motlle amb una mica de mantega abans de procedir a fer la massa del coc.

Barregem els ous, el sucre, la mantega i l'essència de vainilla fins aconseguir una crema escumosa ( a la TMX, amb la papallona, V3  tres minuts), hi afegim el suc i la ratlladura de taronja  ( V3, 30 segons). Barregem la farina d'ametlla amb la farina i el llevat  i ho  anem incorporant a poc a poc a la barreja sense deixar de batre ( incorporar pel forat del tap a V1 a poc a poc).
Ho posem al motlle, ajudant-nos d'una espàtula i hi posem pel damunt els gerds. Ho cobrim tot amb el topping que tenim reservat i ho posem al forn que ja tindrem calent, uns 60 minuts o fins que vegem que  ja ha crescut i està daurat per damunt. Ho podem punxar amb una agulla per saber si ja el tenim a punt.
El deixem refredar una mica dins el motlle i després el traiem amb cura i el posem al plat o safata on l'haguem de servir, o en el meu cas transportar.

Amb un English tea va  ajudar a arrodonir una tarda de xerrar, enraonar  i riure molt!

Aquesta recepta la vaig fer fa uns dies, sortosament el guix ja ha passat a ser història i la ma dreta comença a funcionar :-)

Comentaris

  1. Dolça!!! Que bo és sentir que la mà dreta comença a funcionar!!! Molt bona notícia!!
    Sense dubtes.....amb aquest cóc vau passar una tarda fenomenal!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiiiiiii Olga... ja començo a ser jo una altra vegada!!!! Tinc unes ganes de que s'acabi tot això!!

      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  2. La tecnologia esta para ayudar y gracias a la TX y a tu magia en la cocina, te salio un estupendo cake¡¡
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sort de la tecnologia Miquel, d'altra manera hagués hagut de comprar unes magdalenes al super ;-)
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  3. Una la mà i l'altra el peu, jejeje, unes amigues ben avingudes.
    El pastís anglès una delícia.

    ResponElimina
  4. Doncs Glòria, quan la mà estigui del tot bé...no sé pas com et sortiran...perquè aquest pastís em sembla una delícia! Això del toppping ho haig de provar!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-ho Mònica, dona un acabat diferent, cruixent... boníssim als cakes!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  5. A mi tot el que tingui un toc britànic em pot i aquest cake fa una pinta espectacular, ideal par a passar una tarda de fred compartint una bona conversa ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Havia de ser britànic Eva, la Gisela és una English teacher :-)

      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  6. Noies,,, potser amb dues en fem dos?!
    Espero que estiguis bé i que aviat sigui un mal record!
    M'encanten aquests cakes amb topping i aquest el veig genial per compartir un moment amb les amigues :o)
    Petons i molt bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Palmira, entre les dues en fem una ;-)

      De mica en mica vaig recuperant la ma. Gràcies
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  7. Doncs per haver-lo ft nomès amb una mà t'ha quedat espectacular! té una pinta deliciosa ja m'agradaria a mi un trosset, no va quear res? jejeje un petó bonica!

    Les receptes que m 'agraden

    ResponElimina
  8. Enhorabona per la ma.....quina falta fa oi ??....aquet postre es delicios.....com es nota que li posas carinyo !!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mamilu, no saps el que necessites una cosa fins que no la tens. I això passa amb la ma!
      Per sort de mica en mica anem cap a millor!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  9. ets la reina dels cocs!!!! ;) boníssim, com sempre. petonets

    ResponElimina
  10. m'alegro que ja tinguis millor la mà! Encara com vas tenir humor per fer un pastís així amb la mà enguixada,. je je je...
    Segur que boníssim, i amb el crumble per sobre, deliciós.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aix Gemma, més de tres mesos porto amb la tonteria de la ma... i de tant en tant m'agafen unes ganes boges de fer coses. Aquest pastís va ser una d'aquestes bogeries :-)
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  11. Buenos días Gloria. En primer lugar y más importante es que me alegro que ya estés mejor de la mano. La receta me parece muy fantástica y te ha quedado con una pinta extraordinaria. Creo que es ideal para prepáralo en estas fiestas.
    Un beso Paco

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Paco
      Es un pastel inglés riquísimo. Para fiestas puede quedar perfecto entre los dulces navideños!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides