Bundt cake de taronja i speculoos ( 80 )
Aquests dies esmorzem bundtcake amb gust i olor a Nadal, amb gust a speculoos. La taronja potencia aquestes espècies i dona al coc una calidesa que m'agrada força.
Necessitem:
- 250g de mantega en pomada
- 250g de sucre moré
- 250g de Buttermilk
- Una taronja sencera, amb pell i tot.
- 50ml de licor de taronja
- 6 ous
- 450g de farina
- 1 cullerada de llevat químic
- 1/2 culleradeta d'espècies d'speculoos
Comencem fent el buttermilk : posem en un bol 250g de llet, hi afegim una cullerada de suc de llimona i ho remenem bé, ho deixem uns 10 minuts i ja ho tenim a punt per fer-lo servir.
Agafem la taronja, la tallem a trossos i la triturem.
Barregem el sucre amb la mantega fins a tenir una crema una mica escumosa. Hi anirem afegint els ous, un a un, el buttermilk, la taronja triturada i el licor de taronja sense deixar de batre. Al final, amb molta cura incorporem la farina, barrejada amb el llevat i les espècies, tamisada, ben a poc a poc.
Agafem aquesta crema i l'aboquem en els minimotlles que haurem untat una mica amb mantega i els posarem al forn, preescalfat a 200º uns 25 - 30 minuts, punxeu-los abans de treure'ls del forn a veure si estan cuits del tot.
Els traieu dels motlles, deixeu refredar damunt una reixeta, empolvoreu amb una miqueta de sucre glas i ja teniu l'esmorzar a punt.
Que no teniu mini motlles? Feu exactament el mateix i ho poseu en un motlle de buntcake gran , només varia el temps de cocció, que en aquest cas serà d'uns 45 minuts.
Una bona manera d'acabar l'any...amb un número rodó i amb un coc!!
Ens veiem l'any 2015 !!!
No m'ho puc creure... Saps que vaig fer ahir tarda per esmorzar aquests dies? Coc de taronja i speculoos! És tremendíssim!
ResponEliminaPetonets i bona entrada d'any guapa
Sandra
Quina coincidència... serà l'esperit ganxet que ens envoltaaaa hehehe
EliminaPTNTS
Dolça
Acabo de fornejar un bundt!!!! Ara que aquests teus amb tronja.....mmmmmmm han de estar bonisims!!!!!
ResponEliminaDemà, quan faci las fotos et prometo no usar l' efecte Bokeh......jaaaajaaaa.
Mil petons
El teu era boníssim Manu... amb Bokeh o sense, heheh
EliminaPTNTS
Dolça
Com us cuideu!!! Jo també vull esmorzar a casa vostra!!!
ResponEliminaPetons, Dolça!!! I.....feliç 2015!!!
Olga
No sé quins esmorzars són millors, porque per Mora també us cuideu molt!!!!!
EliminaPTNTS
Dolça
La barreja d'speculoos és de les meves preferides. I és veritat que fa molt Nadal!
ResponEliminaQue tinguis un 2015 ple de felicitat!
És una barrera d'espècies que m'agrada molt per`o que trobo que s'addiu molt a les festes nadalenques.
EliminaEspero que el 15 sigui una miqueta millor que el 14, Gemma. Igualmente pera vosaltres.
PTNTS
Dolça
Que bo! Jo també adoro l'aroma de les especies i la taronja, fan tan Nadal! Aquests bundts han d'estar deliciosos! Aprofito per desitjar-te molt bon any 2015 ple de coses bones! Molts petons!
ResponEliminaFan Nadal, però ara, passades festes també venen moooolt de gust Pilar.
EliminaPTNTS
Dolça
la paraula speculoos, ella sola ja fa olor de Nadal....Bones festes!!!
ResponEliminatens molta raó Alfons!
EliminaPTNTS
Dolça
Mmmmm la taronja m'encanta, i amb l'speculoos deu quedar molt bo. Molt bon any!
ResponEliminaEl sabor de la toronja potencia les speculoos .... o a l'inrevés... pero queda boníssim.
EliminaPTNTS
Dolça
Speculoos...una de les meves perdicions...!!! Quina presència...i ja m'imagino el gust! Petons!
ResponEliminaSi t'agraden les speculoos i pel que he vist has proveït bé en el teu viatget nadalenc... ja saps el que et toca Mònica, heheh
EliminaPTNTS
Dolça