Pèsols negres i fesols de Sta Pau amb cansalada cuita a baixa temperatura #Granrecapte2014
S'acosta Nadal, època de solidaritat per excel·lència i un any més el Banc d’Aliments ens convoca, el 28 i 29 de novembre, al Gran Recapte d’aliments.
Com a bloguers podem participar, a més d'aportant aliments, difonent la iniciativa i publicant una recepta senzilla i econòmica on l'ingredient principal sigui, com a mínim, un dels productes essencials que el Banc dels Aliments recomana donar: oli, llet, pasta, llegums, arròs i conserves tan de carn com de peix
Una vegada publicada la recepta la compartirem a les xarxes socials amb els hastags :
Com a bloguers podem participar, a més d'aportant aliments, difonent la iniciativa i publicant una recepta senzilla i econòmica on l'ingredient principal sigui, com a mínim, un dels productes essencials que el Banc dels Aliments recomana donar: oli, llet, pasta, llegums, arròs i conserves tan de carn com de peix
Una vegada publicada la recepta la compartirem a les xarxes socials amb els hastags :
#blogscontralafam #GranRecapte2014 @GranRecapte
Uns dels productes solidaris que se'ns demanen al Gran Recapte són les llegums seques, doncs amb dos tipus de llegums diferents hem elaborat aquest plat de manera senzilla, econòmica i no per això menys saborosa.
Necessitem:
- Mig grapat de pèsols negres per persona
- Mig grapat de fesols de Sta Pau per persona
- Dos talls de cansalada per persona
- All i julivert picats
- Oli i sal
Agafem un mig grapadet de fesols de Sta Pau per persona i els posem en aigua i una culleradeta de bicarbonat el vespre abans de fer la recepta.
L'endemà els rentem bé sota el raig de l'aixeta i els posem en una olla, els cobrim amb aigua freda i els posem a coure , a foc ben suau, uns 40 minuts. Hem de fer que l'aigua tremoli una mica però que no bulli fort ja que els fesols es trencarien.
Una vegada cuits els colem i refredem amb aigua freda.
Exactament igual bullim els pèsols negres, però aquests necessiten la cocció una mica més llarga, uns 60 minuts.
Posem els talls de cansalada en una safata de forn, a 70º, i els deixem una hora i mitja llarga, fins que hauran deixat anar el màxim de greix i estaran rossos i cruixents.
Agafem una paella fonda, hi posem un rajolí d'oli , hi posem els pèsols i els fesols,, ho anem remenant a mesura que es van sofregint una mica, a foc lent. Hi afegim una bona cullerada d'all i julivert picats i ho acabem de sofregir fins que vegem que els llegums es comencen a trencar una mica.
Tot un luxe de menjar, ple de calories i bonissim
ResponEliminaLolines, és de les maneres que tenen menys calories les llegums, sofregidetes i prou
EliminaPTNTS
Dolça
No tinc clar que els pèsols negres i els fesols de santa pau siguin dos ingredients del recapte... :-( en tot cas, un plat molt bo, Dolça!
ResponEliminaPotser no Marina, però no deixen de ser llegums seques.
EliminaPTNTS
Dolça
Una proposta molt bona pel recapte d'aquest any!
ResponEliminaUna abraçada i molt bon cap de setmana,
Palmira
Gràcies Palmira.
EliminaPTNTS
Dolça
Un plato deliciosos!! Tiene una pinta estupenda.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Es delicioso Montse, y más ligero a como estamos acostumbrados a comer los garbanzos y las alubias.
EliminaPTNTSDolça
Una molt bona recepte i una molt bona causa, els pesols negres no se que son, tinc que provarlos......uffff...i la melmelada de cabell d'angel....impresionant !!!!!!!
ResponEliminaMamilu, el pèsol negre és un llegum que està a mig camí entre el cigró i el pèsol. Típic del Berguedà.
EliminaPotser, com diu la Marina, no és el llegum més addient per al gran recapte,m pots canviar-lo per uns cigronets dels de tota la vida i et quedarà un plat boníssim igual.
PTNTS
Dolça
Un gran plat per aun gran recapte!!! bona setmana
ResponEliminaGràcies Teresa, bona setmana per a tu també.
EliminaPTNTS
Dolça
Qui diu que un plat de llegums no pot ser boníssim? Provaré de fer la cansalada d'aquesta manera!
ResponEliminaEl Gran recapte se supera any rere any!
Realment Gemma,els catalans som un poble imparable en moltes coses :-) i en això de la solidaritat també.
EliminaFeta d'aquesta manera la cansalada per moltíssim el greix i la carn queda tan confitada que es desfà, ja em diràs si t'agrada.
PTNTS
Dolça