Cabell d'àngel
Les carabasses són un d'aquells productes que, encara que no tinguis terra ni lloc on plantar-les sempre acabes tenint-ne alguna... i com que tenen aquestes mides tan importants formen part de la teva cuina durant uns quants dies.
Avui us poso la recepta del cabell d'àngel, més endavant ja tornareu a veure cremes, cocs, magdalenes...
Necessitem:
- Una carabassa
- Sucre (600g per quilo de polpa de carabassa, una vegada cuita i neta)
- Canyella
- Llimona
Agafar la carabassa i posar-la al forn, només per la part de sota, a 180º , fins que vegem que la pell està tova. La deixem refredar i l'obrim , en traiem la polpa i separem les pipes. Pesem la polpa de la carabassa i la posem dins el bol de la TMX, amb la papallona posada. Hi afegim el sucre, el canó de canyella i la pela d'una llimona sense gens de part blanca.
Programem 30 minuts a 100º, ho traiem del bol i ho deixem refredar. Aquesta operació la fem tres o quatre vegades, fins que vegem que agafa el color daurat que caracteritza el cabell d'àngel.
Si volem conservar-lo podem posar-lo en pots de vidre i a la nevera, o fer com fem amb les melmelades i confitures, en pot de vidre ben tapat i esterilitzat al bany maria una mitja hora llarga.
Ara només cal pensar com fer-lo servir... pastissets, tortells, cócs...
Que rica y cuantos dulces podemos preparar huuuuu.Me remalo solo de pensarlo.Besotes
ResponEliminaJo la vaig fer diumenge!! I ara faré els pastissets! Ptnts
ResponEliminaUn cabello de Angel casero asi es divino¡¡Me encanta comerlo
ResponEliminaPeto
Moltes gràcies, Dolça!!!! Que bé que hagis donat la recepta per fer-la amb THMX!!!
ResponEliminaQuan tingui un cap de setmana tranquil ho faré.
Petons,
Olga
M'agrada molt el cabell d'àngel... i fa cosa d'unes setmanes en vaig fer per primer cop i encara no l'he tastat, així que potser m'animaré amb els teus pastissets, quin goig!! un petó!
ResponEliminaQue bueno el cabello de angel hecho en casa, lo tengo que hacer, me encanta.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Mai he menjat cabell d'àngle fet a casa... Això ha d'estar boníssim, només necessitarien una cullerete i apa!
ResponEliminaUna abraçada,
Palmira
Si ja m'agrada l¡industrial amb aquest fliparia segur. La carbassa quina es? perque és una en concret no?
ResponEliminaMuas
https://www.google.es/search?q=carabassa+cabell+d%27%C3%A0ngel&biw=1024&bih=677&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=M5J9VJeGPMHxarPIgIgB&ved=0CAcQ_AUoAg#facrc=_&imgdii=_&imgrc=a_LlJEMB9Jk4TM%253A%3B6Vn9uSXQh8a39M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.elsafareig.org%252Fcarbassa%252Fpopulars%252Fcabellangel02.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.elsafareig.org%252Fcarbassa%252Fpopulars.htm%3B250%3B188
EliminaEn aquest enllaç tan llarg la veuràs Gemma!
PTNTS
Dolça
Tinc unes carbasses que m'esperen...l'he de fer aquest cap de setmana llarg que ens ve., amb la TMX no l'he fet mai serà qüestió de provar, és més fàcil que de manera tradicional i veig que queda molt bé!
ResponEliminaTeresa, sense TMX és remenar i remenar vigilant que no s'enganxi. La màquina ho fa ella soleta :-)
EliminaPTNTS
Dolça