Conserva de tonyina en oli
M'han dit que la tonyina conservada en oli feta a casa no té res a veure amb la que es compra al super i m'han passat una recepta que feia l'àvia d'uns amics de Cambrils. Només em falta trobar una bona tonyina...
I passejant pel mercat la he trobat i dos lloms ben macos cap a casa.
Necessitem:
- Tonyina fresca
- Un bon oli OVE ( aquesta vegada he fet servir LaMasrojana)
- Sal
Tallem els lloms de la tonyina tenint en compte la mida dels pots de vidre on la posarem.
Agafem una olla, l'omplim d'aigua i hi posem sal en abundància ( 100g de sal per litro d'aigua), la posem a bullir. Quan arrenca el bull hi posem els talls de tonyina que han de coure una mitja hora.
Amb molta cura que no es trenquin traiem els talls de l'aigua bullint i els deixem refredar. Anem omplint els pots (que tenim esteril·litzats) amb cura que no se'ns trenquin els talls de tonyina i els cobrim totalment d'oli.
Els tapem i els posem al bany maria mitja hora més. Deixem que es refredin dins la mateixa aigua.
Només cal etiquetar els pots i cap al rebost.
Quanta raó tenien els que em van passar la recepta de l'àvia... no costa tant i surt boníssima!
Ara sí que m'has sorprès, no m'hauria imaginat mai que podia fer-me jo mateixa la tonyina en conserva... Això s'haurà de provar!!!!
ResponEliminaSorprendre't a tu Gemma? No m'ho puc creure.
EliminaPTNTS
Dolça
Cada cop que veig una conserva cassolana de tonyina penso que la tinc que fer perque tinc unes ganes de poder veure la diferència de sabor..
ResponEliminaQuina gana !!!
Una abraçada,
Palmira
Realment en té de diferència Palmira!
EliminaPTNTS
Dolça
Doncs tinc tonyina de sorra congelada i provaré de fer-la d'aquesta manera!!
ResponEliminaJa em diràs què et sembla Teresa!
EliminaPTNTS
Dolça
Quina bona idea!! Te la copie immediatament!! Gràcies per compartir-la!!
ResponEliminaJa tinc ganes de veure què et sembla quan la facis Francesc!
EliminaPTNTS
Dolça
És una recepta que fa temps que tinc ganes de fer, però les que trobava eren complicades... aquesta em sembla fantàstica, no dubtis que la faré!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Jo em vaig animar a fer-la perquè no és gens complicada. L'única cosa és que et queda la cuina una mica "tufejant" a peix blau... però una bona ventilada i tot solventat!
EliminaPTNTS
Dolça
ja veus, jo tampoc hi he pensat mai en fer una conserva de tonyina! i trobo que ha de ser un bon recurs! apuntat! petons
ResponEliminaJo no ho havia pensat mai, ja faig prou coses que només em faltaria fer la conserva de tonyina, però em van donar aquesta recepta i com la vaig veure sencilleta em vaig animar.
EliminaVal la pena.
PTNTS
Dolça
Saps? Fa molt temps havia vist una recepte de tonyina i no la vaig apuntar. Ara ja la tinc. No saps la il·lusió que em fa. Per donar te les gràcies, sentad petonejada a tuti ple JaaaaJaaaaa
ResponEliminaRecepte guardada i a sobre fàcil...Fantàstic
M'agraden dues coses del teu comentari Manu :-)
EliminaPrimer que t'agradi la recepta i segon m'encanta que em petonegis heheheheh
PTNTS
Dolça
És que les àvies són molt sàvies...i tu tens unes mans d'or per la cuina, la pastisseria i pel que veig, també pel món de la conserva! Petons!
ResponEliminaNo serà tant Mònica, mans normaletes... com les de tothom!
EliminaPTNTS
Dolça
No se m'havia acudit mai fer-ne a casa, i sembla força fàcil! així que el proper dia que vegi tonyina maca... ho provaré, perquè estic segura que no té comparació amb la comercial. Un petó!
ResponEliminaNo té punt de comparació amb la del super Eva, ja ho veuràs!
EliminaPTNTS
Dolça
Mai he fet conserva de tonyina.......i aquesta recepta m'ha agradat molt. Quan pugui aconseguir un bon llom de tonyina.....la faré!!!!
ResponEliminaPetons, Dolça
Olga
Deu ser l'únic tipus de conserva que no fas Olga!!!!
EliminaPTNTS
Dolça
Aixo u faig de ben segur...pensaba que era mes complicat...pero la teva proposta amb sembla excelent...gracies.
ResponEliminaGens complicat Mamilu, ja ho veuràs!
EliminaPTNTS
Dolça
mmmmm! Delicious!!
ResponEliminaDelicious Marina!!! Amb una bona tonyina del mercat de Palamós...
EliminaPTNTS
Dolça
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaJo també vull provar a fer-ho!! Marta
ResponEliminaEndavant Marta, val la pena
EliminaPTNTS
Dolça
Ho haurem de tastar, segur que està boníssima.
ResponEliminaPetons!
Nosaltres la hem trobat boníssima. A veure que et sembla a tu si t'animes a fer-la!
EliminaPTNTS
Dolça
Jo seré una més a probar!
ResponEliminaMuas
Quin èxit aquesta tonyina!!!
EliminaPTNTS
Dolça
Ui doncs ha de ser ben bona! Me la quedo! A mi m'encanta fer conserves! Un petó bonica
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Si t'agrada fer conserves aquesta és una de ben diferent però ben bona.
EliminaPTNTS
Dolça
Estoy seguro que es mucho mejor que la industrial.Ahora ya sabemos como hacerlo.
ResponEliminapeto
I tant Miquel, si no la feu és perquè no voleu perquè la recepta aquí la teniu ;-)
EliminaPtnts
Dolça