Conserva de tonyina en oli

M'han dit que la tonyina conservada en oli feta a casa no té res a veure amb la que es compra al super i m'han passat una recepta que feia l'àvia d'uns amics de Cambrils.  Només em falta trobar una bona tonyina...

I passejant pel mercat la he trobat i dos lloms ben macos cap a casa. 



Necessitem:
  • Tonyina fresca
  • Un bon oli OVE ( aquesta vegada he fet servir LaMasrojana)
  • Sal
Tallem els lloms de la tonyina tenint en compte la mida dels  pots de vidre on la posarem.
Agafem una olla, l'omplim d'aigua i hi posem sal en abundància ( 100g de sal per litro d'aigua), la posem a bullir. Quan arrenca el bull hi posem els talls de tonyina que han de coure una mitja hora.
Amb molta cura que no es trenquin traiem els talls de l'aigua bullint i els deixem refredar.  Anem omplint els pots (que tenim esteril·litzats) amb cura que no se'ns trenquin els talls de tonyina i els cobrim totalment d'oli.
Els tapem i els posem al bany maria mitja hora més. Deixem que es refredin dins la mateixa aigua.
Només cal etiquetar els pots  i cap al rebost.
                                 
Quanta raó tenien els que em van passar la recepta de l'àvia... no costa tant i surt boníssima!

Comentaris

  1. Ara sí que m'has sorprès, no m'hauria imaginat mai que podia fer-me jo mateixa la tonyina en conserva... Això s'haurà de provar!!!!

    ResponElimina
  2. Cada cop que veig una conserva cassolana de tonyina penso que la tinc que fer perque tinc unes ganes de poder veure la diferència de sabor..
    Quina gana !!!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Doncs tinc tonyina de sorra congelada i provaré de fer-la d'aquesta manera!!

    ResponElimina
  4. Quina bona idea!! Te la copie immediatament!! Gràcies per compartir-la!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja tinc ganes de veure què et sembla quan la facis Francesc!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  5. És una recepta que fa temps que tinc ganes de fer, però les que trobava eren complicades... aquesta em sembla fantàstica, no dubtis que la faré!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo em vaig animar a fer-la perquè no és gens complicada. L'única cosa és que et queda la cuina una mica "tufejant" a peix blau... però una bona ventilada i tot solventat!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  6. ja veus, jo tampoc hi he pensat mai en fer una conserva de tonyina! i trobo que ha de ser un bon recurs! apuntat! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no ho havia pensat mai, ja faig prou coses que només em faltaria fer la conserva de tonyina, però em van donar aquesta recepta i com la vaig veure sencilleta em vaig animar.
      Val la pena.
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  7. Saps? Fa molt temps havia vist una recepte de tonyina i no la vaig apuntar. Ara ja la tinc. No saps la il·lusió que em fa. Per donar te les gràcies, sentad petonejada a tuti ple JaaaaJaaaaa

    Recepte guardada i a sobre fàcil...Fantàstic

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agraden dues coses del teu comentari Manu :-)
      Primer que t'agradi la recepta i segon m'encanta que em petonegis heheheheh

      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  8. És que les àvies són molt sàvies...i tu tens unes mans d'or per la cuina, la pastisseria i pel que veig, també pel món de la conserva! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No serà tant Mònica, mans normaletes... com les de tothom!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  9. No se m'havia acudit mai fer-ne a casa, i sembla força fàcil! així que el proper dia que vegi tonyina maca... ho provaré, perquè estic segura que no té comparació amb la comercial. Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No té punt de comparació amb la del super Eva, ja ho veuràs!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  10. Mai he fet conserva de tonyina.......i aquesta recepta m'ha agradat molt. Quan pugui aconseguir un bon llom de tonyina.....la faré!!!!
    Petons, Dolça
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Deu ser l'únic tipus de conserva que no fas Olga!!!!

      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  11. Aixo u faig de ben segur...pensaba que era mes complicat...pero la teva proposta amb sembla excelent...gracies.

    ResponElimina
  12. Respostes
    1. Delicious Marina!!! Amb una bona tonyina del mercat de Palamós...
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  13. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  14. Ho haurem de tastar, segur que està boníssima.
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres la hem trobat boníssima. A veure que et sembla a tu si t'animes a fer-la!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  15. Ui doncs ha de ser ben bona! Me la quedo! A mi m'encanta fer conserves! Un petó bonica
    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si t'agrada fer conserves aquesta és una de ben diferent però ben bona.
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  16. Estoy seguro que es mucho mejor que la industrial.Ahora ya sabemos como hacerlo.
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant Miquel, si no la feu és perquè no voleu perquè la recepta aquí la teniu ;-)
      Ptnts
      Dolça

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides