Applestrudel - Apfelstrudel -

He tornat a agafar un dels llibres de cuina que van venir aquest estiu d'Àustria per fer una recepta original. Temps enrere vaig ensenyar-vos la Sachertorte i  avui ha estat el torn de l'Applestrudel.

Comencem fent la massa o Strudel dough
Necessitem:
  • 250g de farina
  • 2cullerades d'oli
  • un polsim de sal
  • 125ml d'aigua mineral tèbia
                          
Posem  dins d'un bol la farina, fem un forat al mig i hi posem la resta dels ingredients. Ho amassem ( a ma o amb un batedor de baretes, amb la TMX o amb el robot que tingueu) fins aconseguir una massa ben lligada i lleugerament elàstica. En fem una bola, la pintem amb oli, la tapem i la deixem reposar una mitja hora.

Mentre l'Strudel Dough reposa preparem el farcit.
Necessitem:
  • 500g de pomes reinetes o similars tallades a daus
  • 30g de molla de pa
  • 30g de mantega
  • 30g de panses
  • 40g de sucre
  • una culleradeta de canyella en pols
Barregem bé tots els ingredients en un bol i els reservem

Per muntar l'Apfelstrudel necessitem:
  • l'Strudel  Dough
  • el farciment
  • mantega desfeta per pintar la massa
  • sucre glaç 
Agafem la massa i la estirem tant com puguem, amb l'ajuda del corró, cal que sigui el més prima possible. La pintem una mica de mantega desfeta.
Posem el farciment repartit al llarg de la massa i ho emboliquem com si fos un caneló gegant, per anar bé la massa hauria de donar dos o tres tombs. La tornem a pintar pel damunt amb mantega desfeta.
Posem la peça en una safata de forn i la posem a coure uns 25 minuts a 200º. La tornem a pintar de mantega desfeta.

La posem a la safata que portarem a taula, l'empolvorem de sucre glaç i  a poder ser  el servim  tebi.

Comentaris

  1. Deliciós aquest apfelstrudel. Fa temps que no en menjo i al veure aquest que has fet me n'has fet venir ganes de tastar-ne. No te'n sobraria un trosset? Petons.

    ResponElimina
  2. Que bueno, tengo unas ganas locas de hacerlo, desde que lo vi en otro blog, además lo he probado alguna vez y me gusta mucho, me guardo la receta para hacerlo, te ha quedado estupendo, besos
    Sofía

    ResponElimina
  3. Unmmmm , te una pinta extraordinaria, i no es veu masa complicat de fer, petons !!

    ResponElimina
  4. Veig que ja has baixat de las muntanyas i ja estas amb el avui cotidiá. I amb las pilas ben carregadas no?
    Has portat un postre dels bons, bons i que no he fet mai, guardaré la teva recepte. Fes mes receptes d' aquest llibre, que crec que tenen plats deliciosos.
    Mil petons.

    ResponElimina
  5. Quin postre tan deliciós que ens portes!!! T'ha quedat fenomenal.
    Petonets

    ResponElimina
  6. Qué postre más delicioso que nos has traído, y es que hace mucho, mucho que no lo preparo y al ver el tuyo me han entrado unas ganas de comer un trozo... ummmm, una auténtica delicia!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Tinc molta curiositat per tastar aquest pastís... No n'he menjat mai però diria que deu ser molt especial i bo. T'ha quedat molt llaminer

    ResponElimina
  8. Quina delícia!!!!! Què bo!!!!!
    Em faries una classe particular????
    Bona setmana, Dolça!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  9. M'agrada la masa que has fet, amb oli en comptes de mantega.
    T'ha quedat amb molt bona pinta.
    Petons.

    ResponElimina
  10. mmm! no sembla deliciós, no, sinó que ho és segur! Quina bona pinta, Glòria. Petons

    ResponElimina
  11. És un dels meus pastissos preferits, sobretot si és amb la massa autèntica i estirada ben fina...
    T'ha quedat sensacional!

    ResponElimina
  12. !!Que rico además la masa no es complicada de hacer, me encanta!!.
    Besos.

    ResponElimina
  13. Quina cosa més bona!! Amb la masa feta a mà i tot, sempre m'han dit que no es maneja gens bé perqué ha de quedar molt fineta...
    Avui hem coincidit tot i que he fet servir pasta filo :o)
    Bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  14. Buenos días M. Gloria. Que maravilla de apefelstrudel que nos has preparado, con esa masa casera y el relleno tan bueno, tiene que ser un placer poder degustarlo. El corte que tiene delata su sabor.
    Un beso Paco

    ResponElimina
  15. No és que jo sigui gaire de dolços, però em sembla que en faria un tastet.
    M'has convençut.

    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Fantàstica! És d´aquelles que repeteixo...m'agrada prendre-la mig tèbia...és deliciosa.

    ResponElimina
  17. Quina salivera més boja m'ha vingut! Necessito el segon esmorzar ja mateix!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides