Applestrudel - Apfelstrudel -
He tornat a agafar un dels llibres de cuina que van venir aquest estiu d'Àustria per fer una recepta original. Temps enrere vaig ensenyar-vos la Sachertorte i avui ha estat el torn de l'Applestrudel.
Comencem fent la massa o Strudel dough
Necessitem:
- 250g de farina
- 2cullerades d'oli
- un polsim de sal
- 125ml d'aigua mineral tèbia
Posem dins d'un bol la farina, fem un forat al mig i hi posem la resta dels ingredients. Ho amassem ( a ma o amb un batedor de baretes, amb la TMX o amb el robot que tingueu) fins aconseguir una massa ben lligada i lleugerament elàstica. En fem una bola, la pintem amb oli, la tapem i la deixem reposar una mitja hora.
Mentre l'Strudel Dough reposa preparem el farcit.
Necessitem:
- 500g de pomes reinetes o similars tallades a daus
- 30g de molla de pa
- 30g de mantega
- 30g de panses
- 40g de sucre
- una culleradeta de canyella en pols
Barregem bé tots els ingredients en un bol i els reservem
Per muntar l'Apfelstrudel necessitem:
- l'Strudel Dough
- el farciment
- mantega desfeta per pintar la massa
- sucre glaç
Agafem la massa i la estirem tant com puguem, amb l'ajuda del corró, cal que sigui el més prima possible. La pintem una mica de mantega desfeta.
Posem el farciment repartit al llarg de la massa i ho emboliquem com si fos un caneló gegant, per anar bé la massa hauria de donar dos o tres tombs. La tornem a pintar pel damunt amb mantega desfeta.
Posem la peça en una safata de forn i la posem a coure uns 25 minuts a 200º. La tornem a pintar de mantega desfeta.
La posem a la safata que portarem a taula, l'empolvorem de sucre glaç i a poder ser el servim tebi.
Deliciós aquest apfelstrudel. Fa temps que no en menjo i al veure aquest que has fet me n'has fet venir ganes de tastar-ne. No te'n sobraria un trosset? Petons.
ResponEliminaQue bueno, tengo unas ganas locas de hacerlo, desde que lo vi en otro blog, además lo he probado alguna vez y me gusta mucho, me guardo la receta para hacerlo, te ha quedado estupendo, besos
ResponEliminaSofía
Unmmmm , te una pinta extraordinaria, i no es veu masa complicat de fer, petons !!
ResponEliminaVeig que ja has baixat de las muntanyas i ja estas amb el avui cotidiá. I amb las pilas ben carregadas no?
ResponEliminaHas portat un postre dels bons, bons i que no he fet mai, guardaré la teva recepte. Fes mes receptes d' aquest llibre, que crec que tenen plats deliciosos.
Mil petons.
Que rico dulce:-)
ResponEliminaBesos
Quin postre tan deliciós que ens portes!!! T'ha quedat fenomenal.
ResponEliminaPetonets
Qué postre más delicioso que nos has traído, y es que hace mucho, mucho que no lo preparo y al ver el tuyo me han entrado unas ganas de comer un trozo... ummmm, una auténtica delicia!!
ResponEliminaPetonets
Tinc molta curiositat per tastar aquest pastís... No n'he menjat mai però diria que deu ser molt especial i bo. T'ha quedat molt llaminer
ResponEliminaQuina delícia!!!!! Què bo!!!!!
ResponEliminaEm faries una classe particular????
Bona setmana, Dolça!
Petonets,
Olga
M'agrada la masa que has fet, amb oli en comptes de mantega.
ResponEliminaT'ha quedat amb molt bona pinta.
Petons.
mmm! no sembla deliciós, no, sinó que ho és segur! Quina bona pinta, Glòria. Petons
ResponEliminaÉs un dels meus pastissos preferits, sobretot si és amb la massa autèntica i estirada ben fina...
ResponEliminaT'ha quedat sensacional!
!!Que rico además la masa no es complicada de hacer, me encanta!!.
ResponEliminaBesos.
Quina cosa més bona!! Amb la masa feta a mà i tot, sempre m'han dit que no es maneja gens bé perqué ha de quedar molt fineta...
ResponEliminaAvui hem coincidit tot i que he fet servir pasta filo :o)
Bona setmana,
Palmira
Buenos días M. Gloria. Que maravilla de apefelstrudel que nos has preparado, con esa masa casera y el relleno tan bueno, tiene que ser un placer poder degustarlo. El corte que tiene delata su sabor.
ResponEliminaUn beso Paco
No és que jo sigui gaire de dolços, però em sembla que en faria un tastet.
ResponEliminaM'has convençut.
Una abraçada
Fantàstica! És d´aquelles que repeteixo...m'agrada prendre-la mig tèbia...és deliciosa.
ResponEliminaQuina salivera més boja m'ha vingut! Necessito el segon esmorzar ja mateix!!
ResponElimina