Pa de pagès

Dijous migdia "desperto" la massa mare que tinc dormint a la nevera afegint-hi 100g de farina i 100 d'aigua mineral. Divendres l'alimento amb el mateix i dissabte em disposo a fer una altra vegada pa. Torno a agafar el llibre de l'Anna Bellsolà  Pan en casa i em decideixo pel pa de pagès de la pàgina 150.

Necessitem:
  • 1quilo de farina de blat (al llibre no hi posa res de que hagi de ser de força però per assegurar-me la jugada la hi he posat)
  • 700ml d'aigua mineral
  • 20g de sal
  • 200g de massa mare
  • 10g de llevat fresc

 Barregem en un bol els 700ml d'aigua amb el quilo de farina i ho deixem reposar una hora.
Passat aquest temps hi afegim la sal, la MM i el llevat fresc i ho anem amassant fins aconseguir una massa fina, llisa i elàstica. Quan ho aconseguim la deixem reposar dues hores i quinze minuts tapada amb un drap dins del mateix bol.  Durant aquest temps de repòs es va plegant la massa (agafant-la de la part de fora i plegant-la cap al centre) tres o quatre vegades i així aconseguim donar més força a la massa.
Acabat el temps de repòs  aboquem la massa al taulell que haurem enfarinat lleugerament i la tallem en dues peces d'uns 900g cadascuna.
Donem la forma de bola amb les mans i les posem de cap per avall en un bol embolicades  d'un drap lleugerament enfarinat. Deixem que reposin una hora i mitja més.
Preescalfem el forn al màxim de temperatura.
Girem els pans amb cura ( si volem podem fer-hi uns talls per ajudar a que s'obri, jo no n'he fet i el pa ha grenyat com ha volgut).
Posem una safata amb aigua sota de tot del forn per generar vapor i introduïm els pans al forn. Necessiten uns 40-45 minuts per coure's. Per saber si el pa és cuit li donem uns copets i si sona a buit ja el tenim a punt.
El traiem del forn i el deixem refredar damunt una reixeta, així aconseguirem que la crosta sigui cruixent. 

Difícil no ho és gens, només és llarg , fer aquest pa ha suposat estar-ne pendent durant més de cinc hores... però el resultat ha valgut la pena us ho puc assegurar, hem tingut un pa amb gust de pa que ens ha durat gairebé cinc dies

Comentaris

  1. Hola guapa que buen pan , te ha quedado fantástico, me invitas a pà amb tomaquet.
    un patonet

    ResponElimina
  2. Quina crosta i quina molla! Jo també m'apunto al pa amb tomàquet i pernil. Si vols, jo porto uns xolissos del Pallars. Petons.

    ResponElimina
  3. wooww quina pinta!! aixo es pa i no el que venen per alla! petons

    ResponElimina
  4. No val,jo en vuy!!!! Quina pintaza que te. Clar. La Nani ho te mes facil per ficarli caixelada......
    Demà comenco a fer-lo i mira que me fa mandra els passos pro....amb aquet resultat!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Val la pena l'espera... Fotos precioses!
    Marta

    ResponElimina
  6. uau, ara ja ets tota una experta en el món del pa, amb massa mare i tot!
    El pa de llarga fermentació té un gust molt més bo, oi?

    ResponElimina
  7. Puc imaginar l'oloreta de pa a la casa i després acavat de sortir... mossegada. Ets una artista amb el pa
    Muas

    ResponElimina
  8. De lujo!El pan pagés es el que mas me gusta....y eso que me gustan todos.
    Besets.

    ResponElimina
  9. Els pans amb massa mare són una meravella de sabor i conservació.
    T'ha quedat fantàstic!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  10. Espectacular!!!! oooohhhh, quin pa més bo. Fa molt goig. Petons,

    ResponElimina
  11. Tinc ganes de fer un pa!fa temps que no en faig i veient aquest encara més! T'ha quedat un pagès de categoria!!

    ResponElimina
  12. Té un aspecte magnífic. Contrasta amb les totxanes que surten del meu forn quan intento fer pa :-(

    ResponElimina
  13. Que pinta!! Yo no me atrevo con la masa madre, me encanta como te ha quedado, con lo que me gusta el pan y un buen chorrito de aceite.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  14. Un espectacle de pa!!!! Me'l copio!!!
    Petons, Dolça!!!!
    Olga

    ResponElimina
  15. Espectacular!! quina molla més apetitosa, m'hauré de tirar a la piscina i començar a fer massa mare, veig que no hi ha color! un petó!

    ResponElimina
  16. Quin pa més bo, amb una crosta tan maca!!! De pagès autèntic!!!
    Petons

    ResponElimina
  17. El procés de d'elaboració es llarg però el resultat és boníssim, t'ha quedat molt esponjós.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides