Melmelada d'albergínia escalivada

Si tenim albergínies ("aubergínies" a casa nostra) les podem escalivar, fer-ne  samfaina, posar-la a coques de verdures i si som més agosarats fer-ne melmelada però ja sabeu que jo sóc poc llançada a inventar-me o fer coses diferents.  Doncs aquesta vegada m'he atrevit i ha sortit una melmelada magnífica, a veure quins usos en farem ;-)

Necessitem:
  • La carn de dues albergínies escalivades ( mig quilo)
  • una copeta de vi ranci
  • el suc de mitja llimona
  • 100g de sucre

 Triturem una mica les albergínies. Hi afegim el sucre, el suc de llimona i el vi ranci, ho remenem bé i ho posem a foc baixet, fent xup-xup, uns 20-25 minuts o fins que vegeu que ja té el punt que us agrada.
La poseu en pots de vidre, els  tapeu i  els poseu al bany maria. Una vegada freds s'etiqueten posant-hi el nom de la melmelada i la data i al rebost.

I aquí teniu una proposta per al RECETARIO MAÑOSO que aquest mes n'és l'amfirió el blog Cocina por afición  i vol que fem preparacions amb albergínies... els agradarà? 

Comentaris

  1. Crec que triunfaràs! Aquesta l'haurem de tastar! ;)

    ResponSuprimeix
  2. Xiqueta......me l'apunto!!! Quan farem escalivada....mmmmmm......
    Petons i bona setmana!!!!!
    Olga

    ResponSuprimeix
  3. Xiqueta....quina melmelada!!! Quan farem escalivada......mmmmmm.......
    Petons i bona setmana, Dolça!!!
    Olga

    ResponSuprimeix
  4. De pebrot del piquillo si que l´he fet, pro...de albergínies!!!! Mai se me hages ocorregut. Mira que ets original. Lo que no faig i aquesta Gloria!!!!!
    Per acompanyar plats de carn o caça, segur que queda perfecta.
    Petons...Llançada!!!

    ResponSuprimeix
  5. Aquesta melmelada ha d'estar boníssima, amb l'afegitó del vi ranci, segur que està per llepar-se els dits. Una proposta molt interessant. Petons.

    ResponSuprimeix
  6. ualaaa que bo,no? aquesta no l'havia vist mai!! genial proposta! petons

    ResponSuprimeix
  7. Una mermelada estupenda y muy original, el toque del vino rancio le dará un sabor estupendo.
    Muchas gracias por la aportación la probaré seguro.
    Besicos

    ResponSuprimeix
  8. òndia! que original!! s'haurà de provar....

    ResponSuprimeix
  9. Muchísimas gracias por tu receta. Nos ha gustado mucho, me la llevo para colocarla con el resto de recetas recibidas este mes que han sido muy abundantes y todas riquísimas.
    Un abrazo mañoso

    ResponSuprimeix
  10. Hola Gloria. No he podido contestarte antes como hubiera sido mi gusto pero aquí me tienes para darte las gracias, aunque ya veo que te las han dado, pero lo cortés no quita lo valiente jj y te las doy de nuevo por tu colaboración con Recetario Mañoso. Si te soy sincero me ha dado mucha alegría ver una colaboración tuya y además tan rica y deliciosa como esta que has preparado.
    He visto y leído todas las recetas que se han mandado pero creo que no he visto ninguna, a no ser que me falle la memoria, que sea a base de mermelada. Por mucho que uno piense que lo ha visto todo siempre hay algo que rompe ese aserto y tu lo has conseguido con esta rica y exquisita mermelada. Con ese vino debe saber a Gloria jj.
    Un abrazo

    ResponSuprimeix
  11. En prenc nota, com a acompanyament d'algun plat pot anar la mar de bé amb un toc d'originalitat.
    Gràcies.
    Una abraçada.

    ResponSuprimeix
  12. Mmmm, melmelada d'albergínies, doncs segur que ha d'estar riquíssima i per acompanyar plats amb ànec o porc, jo crec que pot estar ideal, a més de sola amb unes torradetes. Petons !!

    ResponSuprimeix
  13. Que si els agradarà??!
    No ho dubtis pas!
    Una recepta la mar d'original!
    Aiii que dolça és la dolça!

    ResponSuprimeix
  14. Ha de quedar una melmleada original i ben bona, crec que ha de combinar molt bé amb formatge...

    ResponSuprimeix
  15. Mira que m'agrada fer melmelades i moltes i originals... però aquesta mai l'he feta i mai l'he tastada!
    Això l'he de probar, tot i que tindries idees per fer servir-la?
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponSuprimeix
  16. Plas, plas, plas!! D'això sí que se'n pot treure profit! Quina bona melmelada!

    ResponSuprimeix
  17. M'encanten les melmelades de verdures, i aquesta és una de les meves preferides. Amb un trosset de pa i una miqueta de formatge..mmmm!!
    Petons

    ResponSuprimeix
  18. Que bona. Estarem pendents dels usos que li dones!!
    petonets

    ResponSuprimeix
  19. Una mermelada muy original, habrá que probarla porque seguro que está deliciosa.
    Saludos mañosos.

    ResponSuprimeix
  20. Una mermelada estupenda y muy original y ademas muy versatil en la cocina.Fantastica aportación
    peto

    ResponSuprimeix
  21. Una melmelada diferent, té una pinta magnífica i ha de ser boníssima!

    ResponSuprimeix
  22. Una mermelada molt bona amb un ingredient poc habitual i el toc de vi ranci. Petonets!

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars