Cors de Menjablanc
I després de filtrar la massa del menjablanc em van quedar uns 100g
d'ametlles moltes... el seu destí podrien haver estat les escombraries
però vaig reciclar-ho en unes galetes que vaig enriquir amb un parell
de cullerades de menjablanc. El resultat, unes galetes amb un lleuger
gustet típic ganxet... bones, bones...
Necessitem:- 500g de farina
- 250 de sucre
- 200g de mantega en pomada
- 1ou
- 100g d'ametlla molta ( en el meu cas reciclada del menjablanc)
- mig sobret de llevat químic
- un parell de cullerades de menjablanc
Barregem la mantega i el sucre fins aconseguir una massa groguenca el més escumosa possible. Hi afegim l'ou i el menjablanc i ho remenem fins aconseguir una barreja homogènia.
Barregem la farina, l'ametlla molta i el llevat i ho incorporem a la barreja anterior i ho anem amassant fins que tinguem una massa ben lligada que posarem un mínim d'un parell d'hores a la nevera per poder fer bé la forma de les galetes.
Amb la massa ben freda fem una planxa d'un mig centímetre amb el corró, tallem les galetes i les posem a la safata del forn , que ja tindrem calent a 180º, fins que vegem que han agafat un lleuger color daurat. Les treiem, deixem refredar i empolvorem amb sucre glas...
com ha quedat l'ametlla després de fer l'orxata pel menjablanc
Ja veieu... tot es pot aprofitar i aconseguir uns excel·lents resultats!
Mol boina idea. Ho posarse amb práctica.
ResponSuprimeixPetons
I tan que no, no és pot tirar res. I a més veient la meravella de galetes que t'han sortit. Petons i bon cap de setmana.
ResponSuprimeixOsttres, la meva avia era de Reus i ens donava menjarblanc de petits, no l'he tornat a tastar de que era una nena. M'has fet venir record i ganes de fer-ne!
ResponSuprimeixQue boniques, en forma de cor. I bones, que deuen ser!! Petons i bon cap de setmana.
ResponSuprimeixMe imagino lo ricas que estaran...los dulces con almendras son mis preferidos.
ResponSuprimeixBesets.
Semblent els coraçons de Flix, però amb aquest gustet de menjablanc deuen ser boníssimes i especials.
ResponSuprimeixAixò és el que hem va faltar a mi!!! Aprofitar les restes!!!;)
ResponSuprimeixMolt bona idea!!!!
Chiqueta, pero que rebones estas aquestes toñetes de almella, salutaçións.....paco
ResponSuprimeixMolt bona idea lo del aprofitament...jo sempre vull aprofitar-ho tot... si no es per estalviar és per respecte!!! Fins i tot em fa feliç la deixalleria organica perque penso que tot torna a la terra!!!!
ResponSuprimeixTenen molt bona pinta les galetes...mnmmmmm guarda-me'n!
molt bona idea, un pica-pica dolç y bonissim.
ResponSuprimeixEl menjablanc, ummmmm, diví.
quina meravella de galetes! m'encanten com t'ha quedat! peotns
ResponSuprimeixDolça....ets màquina de fer galetes!!! Aquestes galetes ganxetes han de ser molt bones!!!
ResponSuprimeixPetons,
Olga
Això sí que és cuina d'aprofitament! Imagina que llences l'ametlla, quina pena no poder gaudir d'unes galetes com aquestes!!
ResponSuprimeixNena, m'agraden. Has tingut molt bona pensada. Una bon aprofitament.
ResponSuprimeixNani
I tant que no s'ha de llençar res!! I encara més si amb les sobres es poden fer unes galetes tan bones!!!!!
ResponSuprimeixPetons
visca el reciclatge culinari!, aquestes galetones segur que són úniques!, made in DOLÇA, i com a tal segur que boníiiiissimes!, una abraçada!
ResponSuprimeixAqui no es llença res, si acaso se me habrá caido. I endavant! Jo no soc molt de galetes però semblen bones per a un cafetó de mitja tarda :)
ResponSuprimeixTienen una pinta estupenda, no los conocía...besitos y feliz día
ResponSuprimeixUn aprofitament excelent, uns cors molt bons.
ResponSuprimeixPetons.
carai aixo del menjar blanc, dona molt bon resultat !!! petons.
ResponSuprimeixNo he provat mai el menjar blanc, m'hi tinc que posar, i amb les galetes també que tenen que molt bona pinta.
ResponSuprimeixUna abraçada
El meu pare de l'ametlla que queda després de fer la llet, en feia unes altres postres, també molt bones.
ResponSuprimeixTot es pot aprofitar, oi?
Que originals!! Segur que ben delicioses. Una recepta de sobres ideal....
ResponSuprimeixPetonets