Tatin de pera
Doncs avui esmenarem aquest fet amb aquesta tatin de pera... a veure que us sembla!
Necessitem:
-8 peres llimoneres o conference
-100g de sucre
-50g de mantega
Per a la pasta brisa he fet la recepta de la TMX:
-300g de farina
-130g de mantega, freda de la nevera, a trossos petits
-70g d'aigua
-un polset de sal
-una culleradeta de sucre
-una culleradeta de llevat químic
Comencem fent la pasta brisa:
Posem tots els ingredients al got de la TMX i programem a V6 , 15 segons.
Emboliquem la massa amb paper film i la deixem a la nevera fins que la necessitem.
En un motlle antiadherent posem la mantega i a molt baixa temperatura (1 a la placa lenta de la vitroceràmica) deixem que es desfaci, quan comenci a fer escuma hi afegim tres cullerades de sucre i ho deixem fins que es fongui.
Mentrestant pelem les peres, les tallem a trossos grossos i en treiem els cors.
Les posarem, ben apretades, al motlle on hi ha el sucre fos, i ho tornem a posar al foc, molt fluix, durant gairebé una hora, així aconseguirem que es caramel·litzi la fruita.
Ho treiem del foc, ho deixem refredar i ho cobrim amb una placa ben fina de pasta brisa.
Ho posem al forn, calent a 180º, uns 25 minuts.
Tèbia i acompanyada d'una bola de gelat de iogurt... freda... com vulgueu!
Bon profit!
Les tatin són tot un clàssic que no poden faltar a cap receptari, oi?
ResponEliminaDe pera no n'he fet mai, i mira que he fet tatin de quasi tot :)
T'ha quedat amb un dauradet preciós!
Doncs jo saps que mai n'he fet!!??? que fàcil...sobretot si em compro la massa brisa jijij!!! apuntada! petons
ResponEliminaTe ha quedado divina, no se como estara la de calabaza nunca la he hecho, pero esta debe estar superior. Un besazo
ResponEliminaJo tampoc l'he provat mai de fer, sembla molt bona! petons
ResponEliminaHola Dolça estimada i guapa tu
ResponEliminaQue també tu pasis una BONA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA
Mil petonets, i m´emporto una mossagada d´aquest pastís humm
Susanna
Mai he fet! No tinc perdó per qué és la mar de fàcil... a veure si m'animo :)
ResponEliminaGanxeta,
ResponEliminaMira que no tenir una tatin al receptari...ets de Reus, de Reus...Els de Tarragona sí que en tenim una.
Una abraçada i una estelada,
Nani
Quina tarta més bona!!
ResponEliminaT'ha quedat preciosa!!
Petons,
Olga
Que bona!!! amb una bola de gelat, deliciós... m´encanta!!! petons,
ResponElimina