Ceba caramel·litzada amb melmelada de figues
Avui us poso un acompanyament facilet de fer que dona un toc diferent a aquells filets o bistecs de vedella a la graella, que a vegades no sabem amb què acompanyar i acabem obrint una bossa de patates xips.
Necessitem:
Agafem dues cebes ben grosses i les tallem en juliana. Les posem en una paella grossa o al wok, amb un raig d'oli i un polsim de sal i les deixem coure anant remenant, a foc ben baixet, durant una hora o fins que vegem que està daurada uniformement, però no torrada. Ara hi afegim tres figues tallades i estem remenant uns tres minuts fins que es comencin a desfer. Una cullerada de melmelada de figues, tres minutets més i a taula acompanyant la peça de carn que més ens agradi.
També és molt bo amb foie o amb llomillet de porc.
Els agradarà aquesta recepta a la Bet i la Mireia de Fruits Saborosos? Espero que si!
Necessitem:
- -Dues cebes grosses
- -Tres o quatre figues coll de dama
- -Una cullerada de melmelada de figues
- -Oli i sal
Agafem dues cebes ben grosses i les tallem en juliana. Les posem en una paella grossa o al wok, amb un raig d'oli i un polsim de sal i les deixem coure anant remenant, a foc ben baixet, durant una hora o fins que vegem que està daurada uniformement, però no torrada. Ara hi afegim tres figues tallades i estem remenant uns tres minuts fins que es comencin a desfer. Una cullerada de melmelada de figues, tres minutets més i a taula acompanyant la peça de carn que més ens agradi.
També és molt bo amb foie o amb llomillet de porc.
Els agradarà aquesta recepta a la Bet i la Mireia de Fruits Saborosos? Espero que si!
Jo sempre tinc un potet de ceba caramelitzada a la nevera. Provaré la teva versió amb figues. Pinta molt bona!!!
ResponEliminaPetons
tiene que estar muy rica, para acompañar carnes, ideal, bsts
ResponEliminaM'agrada molt...petons
ResponEliminaUau! Una melmelada perfecte, que segur que passa sense gana! Per acompanyar carn vermella és perfecte! Petons
ResponEliminaa cullerades que me la menjo!!!!
ResponEliminaQualsevol cosa amb ceba caramel·litzada és un èxit segur!!!... i a més amb figues!
ResponEliminaJordi
Molt bon acompanyament. Tens rao, moltes vegades per no pensar anem al mes fàcil
ResponEliminaUna Abraçada, Agustí Cangrejo Grande
Dolça,
ResponEliminaSóc un boig de les figues. Em sembla una excel·lent combinació, per a un acompanyament diferent.
Enhorabona!
Aixo es un pecat !!! de bò que deu ser....quinas ganes de xucari el dit !!!
ResponEliminaPetonets.
Es com un chutney, veritat???? Soc una aficionada a acompanyar les carns amb ceba y fruita... molt bona aquesta combinació. Petons,
ResponEliminaPrimer de tot moltes gràcies per participar! et ben asseguro que aquesta recepta té tots els requissits per que ens agradi moltíssim!! és molt fàcil de fer i senzilla!!
ResponEliminaPetons
Jo estic segura que les nenes del Fruits Saborosos estaran contentes amb aquesta recepta! Ho estic jo, fixa't.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Holaaa, un acompañamiento que tiene que estar bien bueno con la carne.
ResponEliminaTe he visto por ahí y como hacía mucho que no venía he venido a hacerte una visitilla.
Un besooo
mmm... un acompanyament de categoria!
ResponEliminaLa ceba caremel·litzada més la dolçor de les figues... Ha de quedar delciós.
Eii!
ResponEliminaNo tinc perdó!! Feia dies que no em passava per aquí!! Cada dia m'estic aficionant més a la cea caramel·ltzada... Però no m'he animat a preparar-la mai... A veure si m'animes tu! ;) jeje
Petonet!
Nena... mort a les patates xips!! on hi hagi un acompanyament com aquest qui hi pensa amb les patates?
ResponEliminapetonets
Dolça, has guanyat el concurs!! moltes felicitats. T'hauries de posar en contacte amb nosaltres:
ResponEliminaper mail: elsfruitssaborosos@gmail.com
o per telèfon: 658254280
tenim una cosa per tu