Coca d'ou
Tenia molt clar que per fer aquesta coca d'ou no la faria de brioix, la massa havia de ser de coca de forner, qualsevol de les dues receptes que faig em servien.
El que no tenia clar era l'ou que havia de posar al damunt, rovells sols amb sucre, ous sencers amb sucre i canyella... L'altra dia el Manel d'irreductibles.cat sortia al Reus Digital amb la seva coca i jo li he agafat la manera de posar l'ou per sobre. Ha quedat perfecte, no massa dolça, tal i com ens agrada, amb la massa de forner; segur que amb brioix també ha d'estar bona, però nosaltres som de dolços no massa dolços.
Fem la massa de la coca que vulgueu ( coca de forner, coca de poble), la deixem reposar i l'estirem fent forma de barqueta, de manera que quan hi posarem l'ou no ens marxi.
Batem tres ous i dues cullerades soperes de sucre i ho aboquem damunt la coca.
Posem la coca al forn a 200º durant uns 20 minuts. Quan faltin 5 minuts obrim el forn i ràpidament empolvorem per damunt la coca una cullerada de sucre, el tornem a tancar i deixem que agafi el color dauradet que tan ens agrada.
Una bona manera de berenar o esmorzar... encara que nosaltres ens la hem menjat avui per postres, un dia és un dia...
Tambe te que estar molt bona, el fet del brioix o la coca de poble canvia nom'es la dolçor i de fet a mi tampoc m'agrada massa dolç
ResponEliminaNo conocía esta coca, pero tiene que estar muy rica.
ResponEliminaBesos
Te molt bona pinta, no l'he provada mai.
ResponEliminaUna abraçada
No havia vist mai aquesta coca. Té molt bona pinta!!!
ResponEliminaPetonets
vaja, no he vist mai una coca amb un ou pel damunt, i pel què expliques deu ser un clàssic de la cuina...me l'apunto!
ResponEliminaMai he fet una coca d'ou pero te molt bona pinta!!
ResponEliminabonissima per esmorzar, berenar o qualsevol moment
ResponEliminaEm sembla fantastica aquesta coca, mai n'havia sentit a parlar!! petns
ResponEliminaUna coca ben original!
ResponEliminaUna coca molt original que no la coneixem però que tastarem en breu perquè té una pinta boníssima!
ResponEliminaBesades!
Prepares unes coques boníssimes, aquesta no l'havia vist mai però el farcit ha de ser espectacular! Quin esmorzar més bo....
ResponEliminaEl Xavi va boig amb la coca d'ou!! Sempre me'n parla, de fet l'any passat la va provar de fer amb una recepta que va provar no sé on i va quedar un nyap! jajaja M'apunto la recepta!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Que curiosa aquesta coca, i quina bona pinta!! :D Molt bé aquesta filosofia, un dia és un dia, és clar que sí, i a gaudir!! ;)
ResponEliminaUn petonàs!!
Una coca ben original, tindrem que provar-la
ResponEliminaPetons
Això de posar-hi l´ou per sobre no ho havia vist mai.S' haurà de provar.
ResponEliminaEl problema de llegir posts a aquestes hores... és que feu venir gana!!! Ara mateix em cruspiria un tallet de la teva coca!
ResponEliminaA mi tampoc m'agraden els dolços massa dolços... ahir mateix vaig posar la meitat de sucre a la Crema de Sant Josep i la vaig trobar ben bona! ;)
Gràcies per la recepta! Ets el lloc de referència de les coques i els còcs!
Petons!
Ohhhhh quina bona fil·la que fa aquesta coca!! M'encanten aquestes coques i a tu sempre et queden espectaculars!!
ResponEliminaUn petó maca,
Vanesuky.
No coneixia aquesta coca...un dia probaré a fer-la!! :D
ResponEliminaNo coneixia aquesta coca i segur que és extraordinària!!! Petons
ResponEliminaOstres, desconeixia aquesta coca! Jo seria de les que la prefereixen amb la base de brioix. ;)
ResponEliminaNo n'havia vist mai cap d'igual... una coca amb una truita dolça a sobre. Curiós :-)
ResponEliminaJo, com la Mercè, sóc de dent dolça, tiraria cap al brioix!
Hola a tots,
ResponEliminaEm sobta veure que la majoria no la coneixeu. Per la zona del Baix Camp, i més cap al sud es pot trobar als forns i fleques de tots els pobles... i val la pena!
Ptnts
Dolça
Si no és un dolç massa dolç segur que m'encanta!!!
ResponEliminaPetonets