Bacallà amb romesco i calçots
Cal fer alguna cosa diferent amb calçots i salsa de romesco, cal aprofitar l' "excedent" de la darrera calçotada i aquesta vegada m'he animat a fer un segon plat.
Necessitem:Un tros de llom de bacallà per persona
Un parell de calçots per cap
Salsa de romesco.
Un gotet de vi blanc
Farina, oli
Ben desalat el bacallà el deixem damunt un escorredor perquè tregui tota l'aigua.
L'enfarinem una vegada , l'espolsem bé i l'eixuguem amb un drap. El tornem a enfarinar i el fregim lleugerament en una paella amb una miqueta d'oli.
El retirem i el posem damunt un paper de cuina perquè tregui tot l'oli.
A la mateixa paella hi posem la salsa de romesco amb una mica de vi blanc i quan comenci a reduir hi afegim els talls de bacallà i ho anem sacsant amb cura durant uns 10 minuts. Quan vegem que la salsa es lliga una mica hi afegim els calçots, ben nets de tota la "carbonilla" d'haver-los fet al foc, i deixem que s'acabi de fer uns 5 minuts més, sacsant-ho de tant en tant.
Ja ho podem emplatar i ... bon profit!
Si ho volem per l'endemà està molt bó, ja que els romescos amb el repòs milloren, i si hi afegim uns fesols bullits tenim una autèntica cassoleta de Quaresma.
Avui he preparat jo salsa romesco!! ñam... vull un plat com aquest ara mateix, amb la gana que tinc..mare meva!
ResponEliminaPetonss
Ondia quin bacallà... la peça de peix ja promet, si a més a més li posem el romescu...definitiu! i a sobre els calçots...això és un bacallà patriòtic!!!M'agrada. A reveure.
ResponEliminaQuina recepta més bonaaaaaaa!
ResponEliminam'encanta el romesco!!!
ResponEliminaDoncs l'ha ben aprofitat!! quina delicia aquest bacallà amb un acompanyament de luxe!! aquest plat hauria d'estar a la carta d'un restaurant!! petons
ResponEliminaUau! M'agrada aquesta recepta d'aprofitament! El bacallà amb romesco ha de ser de vici... i amb els calçots, un senyor plat! Petons
ResponEliminaNo sóc gaire de bacallà, però amb aquesta combinació estic segura que fins i tot m'encantaria! Ha de combinar super bé!
ResponEliminaMolt bona combinació d'aliments, fa molt bona pinta.! Els calçots és el toc diferenciador. A ESfruita ara mateix en pots trobar són grossos i boníssims.
ResponEliminaPrimer d'explicar-te el que tenim ens presentarem, ESfruita és una nova botiga de fruita i verdura i avui hem passat pel teu bloc per animar-te a tu i a la resta d'ususaris a fer un cop d'ull a la web:
www.Esfruita.com
També us volíem informar de què fent clic a "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruita aconseguireu un 25% de descompte en la primera compra.
www.facebook.com/Esfruita
Una combinacion exquisita,me chifla tanto el bacalao como la salsa.
ResponEliminaBesets.
Ummmm que bo que esta el bacallà amb romesco
ResponEliminaPetons
Bacallà i romesco!! Molt i molt a favor d'aquesta combinació tan fantàstica. No es pot dir que sigui d'aprofitament però sí que hi te una relació. I alhora és fantàstica :)
ResponEliminaNena, quina imaginació. I com m'agrada el bacallà!
ResponEliminaNani
Que n'és de bona la salsa romescu, i amb el bacallà i deu lligar molt bé.
ResponEliminaUna abraçada
Una bona manera de preparar el bacallá, que ara es el que toca !!!!
ResponEliminapetonets.
Ostres... però quina combinació més bona!!! ha d'estar per llepar-se els dits. Petons
ResponEliminaQuina manera més bona d'aprofita!!! T'ha quedat per llepar-te els dits!! hummmm
ResponEliminaUn petó preciosa!
Vanesuky.
La salsa romesco ha de lligar molt be amb el bacallà.
ResponEliminaUna altra manera de menjar el bacallà amb romesco, en aquest cas amb calçots. No ha d'estar gens malament.
ResponEliminaUna abraçada.