ESCABETX
Aquesta vegada l'he fet amb sardines.
- - Sardines
- -3 grans d'all i un parell d'allets tendres
- -una ceba tendra petita
- -1cullerada de Pimentón de la Vera
- -Sal
- -una mica de pebre negre
- - Oli, que sigui un bon oli
- -Vinagre
He tret les espines de les sardines i les he fregit una mica.
En el mateix oli he posat la ceba tallada en juliana , els alls i els allets tendres (tallats ben petits) i ho he deixat fregir una mica, fins que ha estat tot "transparent". Llavors hi he posat el Pimentón de la vera, el pebre, la sal i el vinagre i ho he deixat a foc ben lent. Hi he afegit els filets de sardina i ho he deixat coure uns 5 minuts.
Ho he tret del foc i ho deixat reposar d'un dia per l'altre. Jo trobo que l'escabetx guanya si no és acabat de fer.
Bon profit!
Ganxeta, quina recepta més bona. M'encanten l'escabetx, de serdines el que més. Jo no li poso ceba, el de ceba me'l reservo per la carn, com el conill en escabetx, ara aquest teu té molt bona pinta. Felicitats, és un plat pe triomfar sempre.
ResponEliminaSalut!!!
Quanta raó tens amb el repós d'aquest plat. Nosaltres, a voltes, el cuinem per sopar i ens el jalem per esmorzar amb pa amb tomàquet!
ResponEliminaDolça, quina meravella d'excabetx de sardines...Acabo de dinar, i encara hi hauria un espai per provar-lo...M'encanta!!Aquesta me la guardo per fer-la ben aviat.
ResponEliminaNúria
M'agrada molt la cuina en escabetx, tan de verdures soles, com de pollastre o com aquestes sardines... És fàcil i es conserva molt bé, de manera que en pots fer quantita i menjar-ne més d'un cop... I sí que guanya amb els dies!
ResponEliminaNormalment no hi poso pebre vermell, però crec que el proper cop en posaré, a veure si me'n recordo!
Ostres Dolça es que es molt bo l'escabeix!!
ResponEliminaJo vaig una dorada amb escabeix de suc de taronja i l'endema estaaaaa.....
a veure si aquesta setmana vec dorada a la peixateria de la vila i ho poso a la carmanyola!!
Recordssss
No n'he fetmai de sardines en escabetx, amb la pinta que fa aquesta recepta me n'has fet venir ganes!
ResponEliminaLa faré segur!
Salut i bon any!
Cu, cu, quin blog mes net i mes bonic, i quines fotografies mes agradables. No et coneixia i ara tinc el gust de poder gaudir de les teves coses.
ResponEliminaBon Any.
Petonets.
Ana
Hola Dolça
ResponEliminaHe vist que t´has afegit a la meva llista de seguidors i mirant per aquí he llegit l`enrenou amb la dieta de la teva mare ,amb tens pel que necessitis i ja aniré buscant receptes també sense ou i lactosa i si trobo blocs amb la convinació t´ho faré saber i no t`amoïnis sembla difícil però acaba sent molt senzill
Una abraçada i ànim a la teva mare
en quan és comenci a tobrar bé se li passaran els mals de caps
Sandra
Que receta mas buena,mi madre suele hacer muy amenudo y me trae ami,porque en mi casa no les gusta
ResponEliminayo me comeria una barra de pan..
Un beset.
Que bueno ese escabeche, yo no lo he hecho nunca, pero cada vez que me lo ponen lo disfruto como una nena chica jeje
ResponEliminaun besote!!
Me gustan mucho las sardinas, nunca he probado hacerlas en escabeche,me has dado una excelente idea...
ResponEliminaNo conocía tu blog, me ha encantado, tienen muy buenas recetas y las fotos están preciosas.
Te agrego a mis contactos!
Petonets,
Sol
Ufffffff sardines escabetxades m´encanten!!!! encara que aquí no es preparen igual però són bones eh!!! i la foto una passada
ResponEliminaHola a tothom!!!
ResponEliminame n'alegro que hagi triomfat aquesta recepta d'escabetx, és una mica inventada, amb la incorporació de la ceba, i a vegades fins i tot i he posat alguna rodanxa de patata que amb l'escabetx queda....mmmmm
PTNTS
Dolça