Carxofes amb tapa
Avui hem fet brasa i com que és temps de carxofes hem fet carxofes a la brasa, però les hem guarnit una miqueta i les hem fet amb tapa...de llangonissa.
Fem les carxofes damunt la planxa una estona ben llarga i quan ja estan gairebé cuites hi posem dins un miqueta de sal, una punteta de Pimentón de la Vera i un rajolí d'oli. Ho tapem amb un tallet de llangonissa i les posem cap per avall perquè s'acabin de fer.
Ha estat un primer plat ben complert, després hem seguit amb brasa, costelletes amb escalivada... Quin dinar, eh? El que ens ha fet falta és la pedalada per cremar una mica però avui ha estat la pluja que no ens ha deixat, a veure si demà el temps ens permet cremar unes quantes calories, d'altra manera ens haurem de posar a bledes bullides.
M'encanten les carxofes i fetes amb unes bones brases encara més. Es veritat que després d'un apat aixís va bé una bona padalejada amb bicicleta.
ResponEliminaRecords.
Quines carxofetes més bones, lo de la tapa molt ben pensat que si no queden buides. Jo aquesta nit també soparé carxofes, però bullides amb una mica d'oli, i una sopeta de farigola calenteta. Que he agafat fred avui amb tanta aigua. Salut!!!!!
ResponEliminaQue divertit això de posar tapa a les carxofes, segur que van quedar boníssimes!. Demà diuen que també plourà, no podreu pedalar (quina llàstima, o no?).
ResponEliminaAlaaaaaaa quina passadaaaaaa...amb lo que m´agraden a mi les carxofes així deuen d´estar boníssimes ummmm
ResponEliminaHola, Dolça, quin dinar més bo! A mi m'encanta la carn a la brasa! Ja tinc una idea més per quan no plogui i puguem encendre el foc.
ResponEliminaJo de tant en tant també vaig en bici. I tenim un bloc on posem les nostres sortides:
http://margaridaipere.blogspot.com/
Quina recepta més original, curiosa si més no, m'agrada la tapa.
ResponEliminaLa brasa ja és deliciosa, l'escalibada, les costelletes, ..i una salseta d'allioli!!!
A mi no em fan molt les carxofes, però tinc una amiga que són la seva perdició, de veritat, només menjaria carxofes. Ja li explicaré la teva recepta!
ResponEliminaPetonets guapíssima!!
Em sembla que avui tocarà bledes, perquè amb aquest temps... Jo tampoc he pogut sortir a escalar :(
ResponEliminaDe tant en tant, un dinar d'aquests no fa mal, però, eh?
Les carxofes m'encanten, però mai les he cuinat amb "tapa", ho hauré de provar, que la llangonissa a casa agrada molt :)
¡Que ganas tengo de una barbacoa!
ResponEliminaLas verduras a las brasas me gustan mucho, siempre ponemos cebollas, calabacines, pimientos y berenjenas, pero nunca hemos probado con alcachofas. ¡Gran idea!
Saludos
Aaaalaa!! Se me ha hecho la boca agua y eso que acabo de desayunar...tengo alcachofas en la nevera, así es que seguro que caen.
ResponEliminaMoltes Gràcies per la recepta!
Una abraçada, leti.
Com m'agraden les carxofes i aquestes teves amb tapa... que bones!!!
ResponEliminaPetons
Carme
Me ha gustado mucho esta receta. Tiene que estar riquísima. Que ganas tengo de que empiece el buen tiempo para comenzar a preparar barbacoas.
ResponEliminaGracias por visitar mi página.
Saludos, Batxi.
Teresa, aquestes estan fetes a la planxa, plovia i a la brasa no va poder ser.
ResponEliminaOlles, ganxeta, jo també me les faig bullides però m'hi poso vinagre a més d'unes gotetes d'oli.
Glòria, al matí ha fet molt el tonto, però ploure, el que se'n diu ploure no! així que hem fet Salou, Cambrils, Salou i a més de pedalar i fer gana pels fideus a l cassola d'avui hem vist els disbarats que està fent la mare natura ala nostra costa.
MJosé, així els suquets de la carxofa i l'oli es conserven dins i queda menys seca.
Margarida, les vostres pedalades són de campionat, nosaltres pel plà, al costat del mar, Salou-Cambrils-Salou , entre 25 i 30 km, i sempre pel plà. Som aficionats "dominguerus" de la bicicleta.
Dolrss, sobretot si es pot fer a la brasa, no a la planxa com vaig fer ahir, però va quedar pro bé!!! Ah, el morter d'all i oli no va faltar.
Vanesuky,ganxeta a l'exili segur que aquesta amiga teva no sóc jo???? A mi m'encanten i me les menjo de qulsevol manera, fins i tot crues en carpaccio.
Gemma, per fer esports de muntanya ho estem tenint malament, nosaltres que som caminadors de les muntanyes de Prades va uns quants caps de setmana que intentem fer l'alternativa de la bici ja que la muntanya no ens vol!
Sol, aquí, terra de calçots i de carxofes, ara es fan a la brasa i es mengen amb la salsa de romesco. BOOOOOooones!!!
leticia, per esmorzar no però per dinar perfectes!
PTNTS
Dolça
Gracias por tu apoyo, guapa.
ResponEliminaHola Dolça, ya hace tiempo que no tropezaba contigo. ¿que tal, casi paisana?
ResponElimina¿son alcachofas con algo dentro... no? Lo siento, pero ya tengo bastante con intentar hablar y escribir bien en español castellano.
Trazas
A tu no se t'acaben mai les idees??? Sempre em sorprens amb alguna cosa tan senzilla que no tinc excusa!
ResponEliminaHo provaré a casa dels pares que tenim per fer brasa i amb llangonissa del poble.
Elo, ya sabes donde estamos,y para lo que convenga. Ánimo.
ResponEliminaBatxi, ayer llovía y lo hicimos en una plancha eléctrica, no es lo mismo pero tampoco salió tan mal!!!
Trazas, hay un traductor para que entendais el blog los no catalanoparlantes. Pero si ya tienes bastante en intentar hablar bien el castellano no hace falta que te esfuerces en entender otros idiomas, deja esto para los que SI queremos hacer el esfuerzo.
PTNTS a tots i totes
Dolça
Dolça estic impressionada, no ho hagués pensat mai això de la tapa!!
ResponEliminaYo sigo sin haber probado las alcachofas o alcauciles... pero esa longanizaaaaa... debían estar espectaculares...
ResponEliminaPetonets
Apaaa, quin dinar! Com us cuideu!! Jo ahir en vaig comprar a plaça! Molt bona idea posar-hi tapa!! :)
ResponEliminaHola
ResponEliminaMe encanta las verduras a la brasa.
Que receta mas buena tienes aqui, me encantan las alcachofas.
Besicos
Las alcachofas me gustan mucho, pero nunca las preparo asi,deben de estar buenisimas si llevan longaniza.
ResponEliminaBesos.
Quina idea més bona i temptadora!!! MMMM! Això de la "llangonissa" em deixa una mica sorprés. Vaig un poc perdut amb el nom dels embotits a Catalunya: botifarra del perol, botifarra dolça, i ara "llangonissa". Serà el mateix que la nostra "llonganissa"? Bé, siga el que siga fa molt bona pinta.
ResponEliminaM'encanten les carxofes...amb aquesta tapa no l'he provat mai...trobo que és molt original!!!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Em el que m'agraden a mi les carxofes!!!!!!! Molt bona idea aquesta de la tapa, el pròxim dia que fagi brasa ho provaré.
ResponEliminaÑam, ñam, que ricas nunca las he comido así pero las probare, besos pepa.
ResponElimina