Una pífia de bollicaos casolans
Aquesta vegada us explicaré la recepta, que només he fet una vegada, de dues maneres; és allò del got mig ple o mig buit, segons els ànims i el moment de la persona que ho explica!
L'altra dia em venia de gust fer algun esmorzar amb xocolata i vaig estar passejant per aquest bé de Déu de blogs que estem fent entre tots.
Vaig veure aquesta Receta de Atina al blog http://chocolatepimienta.blogspot.com/2008/05/escondites-de-atina.htmltina.html i vaig pensar en canviar el farcit de coco i llimona per una presa de xocolata i fer uns bollicaos casolans.
Vaig agafar:
- -75g de mantega
- -250gde llet
- -25g de llevadura premsada
- - un polsim de sal
- -150g de sucre
- -7 tapets (de la Turbo Chef) de farina
Per farcir vaig agafar una rajola de xocolata de postres i la vaig tallar a trossos .
Per decorar, una mica d'anís i fideus de xocolata.
Al got de la TurboChef hi vaig posar la mantega i la llet a 40º, V1, 1 minut.
S'afegeix la llevadura i el sucre i es posa a V4, 20 segons.
S'afegeix la sal, la farina i es posa a V5 uns 15 segons i després 5 minuts a "Autopulse".
Es deixa dins el bol fins que pugi (ha d'arribar a sobregir-se).
Treure la massa del bol, treballar-la una mica i fer 24 boletes del mateix tamany. Posar dins de cada una un bon tros de xocolata i posar-les dins de motlles de paper de madalena.
Posar els bollicaos dins el forn, tapats amb un drap, fins que doblin el seu volum.
Treure'ls, preescalfar el forn i posar-los amb el forn calent a 250º entre 6 i 8 minuts.
Quan els treiem, abans que es refredin, els pintem amb anís i els espolsem de fideus de xocolata.
Aquí els teniu!
La segona manera d'explicar la recepta m'ha recordat l'entrada del Manel res no és el que sembla o un fracàs de dinar :
Al got de la Turbochef hi vaig posar la mantega i la llet, 40º, V1, 1 minut.
S'afegeix la llevadura i el sucre i es posa a V4, 20segons.
S'afegeix la sal, la farina i es posa a V5 uns 15 segon i després 5 minuts a "Autopulse".
S'afegeix la sal, la farina i es posa a V5 uns 15 segon i després 5 minuts a "Autopulse".
Es deixa al bol fins que pugi ( ha d'arribar a sobregir-se) Aquí vaig començar a veure que la cosa no anava com tocava ja que va pujar, però molt poquet.
Treure la massa del bol, treballar-la una mica i fer 24 boletes del mateix tamany. Posar dins de cada una un bon tros de xocolata i posar-les dins de motlles de paper de madalena.
Posar els bollicaos, dins el forn, tapats amb un drap, fins que doblin el seu volum ( aquí ja vaig veure el fracàs de la meva feina, no van pujar gens ni mica)...
Posar els bollicaos, dins el forn, tapats amb un drap, fins que doblin el seu volum ( aquí ja vaig veure el fracàs de la meva feina, no van pujar gens ni mica)...
Calentets i acabadets de treure del forn eren boníssims, però en refredar-se eren durs com perdigons!
Conclusió: Jo he fet alguna cosa malament ja que a les receptes originals la massa es veu esponjosa i bona. I el principal és com ens poden arribar a enganyar unes bones fotos, no és or tot el que luu!
Tienen que estar deliciosos.
ResponEliminaSaludos
Hola Dolça. Al final ¿comiste los bollicaos o no? He leído tu relato jj y no se si al final los que hiciste eran perdigones o te salieron buenos. la última frase en rojo es muy buena.
ResponEliminaSaludos
Que bons, encara que bollicaos no els veig, són millor bombicaos. Bombes de sabor a xocolata intens. M'apunto aquesta recepta. Salut!!!!!
ResponEliminaDoncs enganyen molt rebé!!!
ResponEliminaTenen una pinta espectacular filla!
Un petonet.
Uns anys enrrera era adicta als bollicaos, amb aquesta recepta ben segur que m'aficionaré a ells altre vegada... Me l'apunto Dolça.
ResponEliminaRecords.
Helena,Teresa i Olles, llegiu-vos bé el post!!! Si feu la recepta agafeu l'original de l'Atina, a mi em van sortir...fatal!!!
ResponEliminaJuan, los primeros acabaditos de sacar del horno, un poco calentitos, de gusto riquísimos, pero cuando se han enfriado duros como perdigones!
Vanesuky, ja veus si vols, darrera una foto hi pots posar una pífia i cola!!!!
PTNTS
Dolça
Pues nadie lo diria, porque desde luego se ven apetitosos, y es cierto que cuando los he visto en otros blog me parecen muy tiernos, la idea de añadirle chocolate me parece fantástica.
ResponEliminaBesotes.
Això dels bollicaos... pecatòrum!!!! Tranquil·la, el món dels dolços sempre porta sorpreses... Salutacions
ResponEliminaPerò tu com els vas fer??? De la segona manera o de totes dues???
ResponEliminaTots tenim petits fracassos com aquest, però gràcies a aquests errors aprenem, oi?
Això sí, ens costa publicar al blog quan una recepta no ens ha sortit bé... tot ho hauríem de fer més sovint, perquè segur que ens passa a TOTS!
Sort que et devia quedar el consol de baixar al forn de pa a copmprar bollicaos dels industrials... snif snif, val més això que quedar-se amb les ganes d'un bon esmorzar amb xocolata ;)
Dolca yo los preparo muy amenudo y estan buenisimos tanto con chocolate como con mermelada,si los guardas que no les de el aire duran varios dias,y tambien los puedes congelar.
ResponEliminaUn beso.
Dolça, la idea amb xocolata genial!! ;) Imagino que tu els vas fer de les dues maneres, sinó no tindries fotos oi? ;) I això ens passa a tots! Però fa ràbia quan alguna cosa no surt com vols i més quan tens pensat publicar-ho, eh?
ResponEliminaJo encara no els he fet mai, llavors no quedat tous quan es refreden?Els volia fer com tu, amb xocolata mmmm....
ResponEliminaPetonets
Carme
Ostras, si cuando era más pequeño hubiera encontrado estos bollicaos...
ResponEliminaMolt bó!!!
Saludos
Jorge
http://pocohecho.wordpress.com/
Ostres tenen una pinta impressionant!!!
ResponEliminaI amb ingredients completament naturals!
Felicitats! Provaré de fe-los! Gràcies!!!
A TOTS I TOTES, us he de dir que només els he fet una vegada i van sortir fatal, però com les fotos esren força xules ho vaig peenjar per posar la "moraleja" Quan ens poden arribar a enganyar unes bones fotos!! Sempre em surt la bena pedagògica, per què serà!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Doncs si no ens ho arribes a explicar no ens haguéssim adonat de res! petons.
ResponEliminadolça, felicitats per la valentia, no cal flagelar-se cada dia en públic, però explicar com fas tu que de tant en tant a la cuina les coses no sempre surten bé, i fins i tot que es poden presentar com a bones encara que no ho siguin, em sembla honrat i digne d'elogi.
ResponEliminauna abraçada d'un altre autor de pífies!
quina cantitat de farina, en grams ??? De gust s'assemblen als bollicaosss ???? ahir vaig fer una recepta i el gust res de res ?? merciiiiii
ResponEliminaholaaaa ??? el gust s'assembla molt al del bollicao ?? estic buscant receptes, pk ahir vaig fer una recepta que el gust no s'hi asseblava gens, encara que a la vista i al tacte sí que eren molt encertats...Quants grams aprox de farinaaaa??, és que en taps no sé ben bé quants deu ser !! merciiii merciiii
ResponElimina