Melmelada de mandarina
Hola a tots una altra vegada!
He estat uns quants dies desconnectada perquè he rebut un visitant inesperat a l'ordinador i fins que no l'he fet fora m'ha tingut en stand-by. He aprofitat pe preparar la meva felicitació de Nadal, que aquest any ha estat "culinària".
Aquí la teniu:
Són potets de melmelada de mandarina.
vaig necessitar un quilo de mandarines i un de sucre.
Es pelen bé les mandarines, vigilant que no quedi gens de la part blanca que hi ha sota la pell. No llencem la pell. Separem els grills i els tallem en dos o tres trossos cada un, i els posem en un bol de vidre. Hi posem el sucre i ho deixem repposar un parell d'hores perque comenci a treure suc.
Mentrestant agafem uns 200g. de la pell que hem reservat i la tallem en juliana ben fineta i la bullim, a foc ben suau, uns 20 minuts. Ho colem i reservem.
Agafem el bol amb les mandarines i el sucre i el posem 20 minuts al microones, tapat, a la màxima potència. Ho treiem i ho deixem refredar una miqueta. Ho pasem per la batedora perquè agafi la textura que ens agradi, jo ho he passat bastant ja que no m'agrada trobar-hi pells.
Hi afegim les pells i les barregem bé. 10minuts més al microones a màxima potència, ho treiem i ho tornem a remenar , ho tornem a posar 10 minuts més a microones.
Omplim els potets que tindrem acabats de bullir, junt amb els taps, fins dalt de tot, els tapem ben for i els posem de cap per avall perquè es faci el buit.
He estat uns quants dies desconnectada perquè he rebut un visitant inesperat a l'ordinador i fins que no l'he fet fora m'ha tingut en stand-by. He aprofitat pe preparar la meva felicitació de Nadal, que aquest any ha estat "culinària".
Aquí la teniu:
Són potets de melmelada de mandarina.
vaig necessitar un quilo de mandarines i un de sucre.
Es pelen bé les mandarines, vigilant que no quedi gens de la part blanca que hi ha sota la pell. No llencem la pell. Separem els grills i els tallem en dos o tres trossos cada un, i els posem en un bol de vidre. Hi posem el sucre i ho deixem repposar un parell d'hores perque comenci a treure suc.
Mentrestant agafem uns 200g. de la pell que hem reservat i la tallem en juliana ben fineta i la bullim, a foc ben suau, uns 20 minuts. Ho colem i reservem.
Agafem el bol amb les mandarines i el sucre i el posem 20 minuts al microones, tapat, a la màxima potència. Ho treiem i ho deixem refredar una miqueta. Ho pasem per la batedora perquè agafi la textura que ens agradi, jo ho he passat bastant ja que no m'agrada trobar-hi pells.
Hi afegim les pells i les barregem bé. 10minuts més al microones a màxima potència, ho treiem i ho tornem a remenar , ho tornem a posar 10 minuts més a microones.
Omplim els potets que tindrem acabats de bullir, junt amb els taps, fins dalt de tot, els tapem ben for i els posem de cap per avall perquè es faci el buit.
Hola Dolça, la veritat que això dels virus als ordinadors és un rotllo... me'n al.legro que hagis sol.lucionat el problema i puguis penjar més receptes. En quand a la maelmelada no n'he fet mai però ara veig que no es massa complicat, tot es qüestio de paciència, probarem de fer-la averem que tal surt.
ResponEliminaFins aviat.
Hummm, que bona!!
ResponEliminaA mi m'encanta la mandarina i d'aquestes no ne trobas al super!
Gràcies per ensenyar-nos a fer-la.
n petonet i bones festes!!
Dolça, m´encanta com aprofitem la fruita de temporada!!! jo n´he fet de taronja i aranja amb cardamomo , espectacular de debò , la de mandarina es veu preciosa , quin color tant bonic y segur que deliciosa.
ResponEliminaAprofito per desitjar-vos
MOLT BONES FESTES I PETONS PER TOTS.
Bona idea aquests regals! melmelada al micro-oes amb les presses que porto jo sempre ia ra que aquests dies el paladar em demana amargs..., provaré de fer-la, potser també ho provo amb taronges
ResponEliminaUn petó
Es una de mis preferidas,mi cuñada me regalo un tarraro y esta buenisima ,y esta preparada en casa a un estara mejor.
ResponEliminaUN MONTON DE BESOS Y BON NADAL.
dolça/glòria, acabo d'aprendre el teu nom amb aquesta presentació tan fantàstica per felicitar les festes.
ResponEliminadeixa'm felicitar-te-les també amb una abraçada ben forta :)))
Com que tinc "superàvit" de mandarines clemenvilles, provaré de fer-ne a veure el què. Això sí, si la meua sogra hi està d'acord. Salutacions
ResponEliminaJa trobava a faltar les teves receptes...
ResponEliminaPerò has tornat amb una recepta fantàstica, quina pinta que fa aquesta cullerada de melmelada a la foto... ben untada sobre una torrada, ara mateix me la menjaria per esmorzar :)
Bonissima!!! Aquest nadal estarem dolcets dolcets
ResponEliminaQue rica mermelada, seguro que está deliciosa, un día de estos probare hacerla
ResponEliminaTe deseo que pases un feliz día de noche buena en compañia de los tuyos
un besito
¡Feliz Navidad y buen Año Nuevo para ti y tus seres más queridos!
ResponElimina¡Que el Año Nuevo se cumplen todos tus deseos!
Quina felicitació més dolça Glòria! quina xulada!
ResponEliminapetons i molt bon nadal!
Hola a tots i tot@s, ja veieu, tant de Dolça i ara se m'ha colat el Glòria, què hi farem!!
ResponEliminaGràcies pels comentaris i bones festes.
PTNTS
Dolça/Glòria
Ganxeta, quina ricura de melmelada. I que fàcil de fer. Salut!!!!!!
ResponEliminaquina felicitació més original! Una molt bona idea...i molt adient per aquestes èpoques!!
ResponElimina