Sopa d'all
Avui hem anat a pedalar una mica, entre Salou i Montroig, pel carril bici de la costa. Tot perfecte, uns 25 quilòmetres, no massa gent, un parell d'hores i mitja d'exercici, tot perfecte tret de que no feia ni una mica de sol, bufava ventet, és a dir un fred que pelava. Hem arribat a casa ben glaçats i ens ha vingut molt de gust una recepta de tota la vida, que ens ha entrar en calor: una sopa d'all.
Hem necessitat:
- -Mitja cabeça d'alls
- - Pa torrat
- -mitja culleradeta de Pimentón de la Vera
- -caldo de pollastre o aigua
- -ous (un per cap)
- - un raig d'un bon oli.
- -sal
Piquem ben petits els alls i els sofregim en l'oli. Quan comencen a estar rossets hi afegim el Pimentón i ho remenem bé. Tot seguit hi posem el pa torrat a llesquetes ben finetes i hi donem un parell de tombs amb l'espàtula de fusta. Hi posem el caldo i fem que arrenqui al bull, aleshores ho deixem a foc ben baixet uns 20 minuts, ho salem al gust. Uns moments abans de emplatar hi posem un ou per cap i deixem que es facin uns 3o4 minuts, sacsant la cassola perquè no s'enganxin (no remenant ja que es trencarien els ous).
Me gusta este tipo de sopa para días frios y para reponer fuerzas, además el huevo así está bien bien...lo que yo estoy peleado con el ajo y me acuerdo dos días de el...no se si hay alguna forma de solucionarlo.
ResponEliminaSaludos,
Jorge
http://pocohecho.wordpress.com/
Molt bona pinta!!
ResponEliminaI ara que fa fresquet una sopeta sempre ve de gust!!
Un petonet maca.
Mmmmm! Aquestes sopetes calentes vénen tan de gust ara que fa fred. Jo fa poc vaig fer una sopa de ceba, que preparo de manera molt similar. La sopa d'all no l'he provat mai, però qualsevol dia d'aquests faré la primera seguint els teus passos.
ResponEliminaPotser repeteix molt, no?
Jorge, el tema de que el ajo "repite" no sé como se soluciona, a lo mejor si haces la sopa con ajos tiernos será más suave, pero claro, lo bueno de una sopa de ajo es que sepa a ajo.
ResponEliminaCasi igual que esta pero al final gratinada al horno es la de cebolla y no repite, cambia los ajos por una cebolla y prueba. Otro día que vengamos congelados de hacer alguna actividad "saludable" haré la de cebolla y la colgaré.
vanesuky, avui si no ens menjavem la sopa ens moriem, estavem glaçats.
Anna, té un gust important d'all, com li he dit al Jorge, prova-la de fer amb allets tendres i serà més suau.
PTNTS
Dolça
Aquesta sopa per aquests dies freds és ideal!
ResponEliminaI qui diu que no a un "caldito" calentonet???
Un petó!
No puc dir que acabo de descobrir la sopa d'all, però si acabo de descobrir el teu secret per cremar calories. Jeje.
ResponEliminaUs puc donar un truc perquè l'all no repeteixi. Treure el germinat del mig, es a dir, tallar per la meitat el gra i treure la vaina del mig.
Per cert la sopa, es deliciosa. Lo bo d'aquesta sopa és que tingui sabor a all. I això no es pot evitar.
Salut!!!!
Que sopa mas rica,en estas fechas que estamos un pato asi calentito apetece un monton.
ResponEliminaBesos.
Quan fa fred sempre ve de gust una sopeta calenta (ep, que no ens escolte la Mafalda!). Escolta, pel que fa al tema de l'all, a mi m'han explicat que si li lleves els "grills" (el brot verdós del centre de l'all), no repeteix tant. Ja me'n diràs, si ho proves. ;D
ResponEliminaEsta me gusta mucho, por aquí por pucela se come mucho ;D
ResponEliminapero que sopa mas completa rica y sobre todo calientita para este frio
ResponEliminabesitos
Olles, ganxeta,i Francesc, a mi també m'han explicat que treure el brot tendre de dins el gra d'all fa que no repeteixi tant, però jo sóc molt "bruta" i tinc l'estómac de ferro i a més m'encanta l'all!!! Però quan vull que les coses em surtin una miqueta més suaus faig servir els allets tendres.
ResponEliminaTambé m'han dit que escaldar 1/2 minut el gra d'all abans de fer-lo servir li treu la fortor...no sé.
vanesuky,illetapitita és imprescindible que faci fred ja que sino és massa calòrica, i la pedalada de Salou a Montroig seria curta.
Anna, nosaltres també en fem una de ceba, però no hi posem ou i la gratinem a l'últim moment al forn amb una bona quantitat de formatge. També "de règim", com pots veure, jejeje!
mesilda, Norma, sopa de ajo = frio, sino echamos la dieta a perder.
Mandragora, si se come por Pucela es que en invierno debe hacer frio, verdad?
PTNTS a tots i tot@s
Dolça
així m'agrada, la bicicleta no s'ha de deixar ni a l'estiu ni a l'hivern, això sí, fent menys quilòmetres perquè gaires hores amb el fred que fa i ja ni arribaríem a casa.
ResponEliminales cretes van tenir molt d'èxit, vaig fer un farciment clàssic de verdures i tonyina. i em sembla que avui faré aquesta sopeta d'all, perquè plou i fa un dia horrible i ens vindrà a tots molt bé.
un petó.
Mira Dolça has puesto una receta que me encanta y que nunca me he decidido a hacer, me la guardo para después de Fiestas, para esos días gélidos de enero y febrero. Cuando me la tome sentada junto al fuego me voy a acordar de ti.
ResponEliminaGracies per la teva visita, em seguiras troban per aquí. Petons
M'agrada la sopa d'all, es ideal pels dies de fresqueta.
ResponEliminapetons