26.3.17

Arròs cremós amb verdures i parmesà

Un cap de setmana sense un arrosset sembla que no pot ser, veritat?  Això és el que es pensen a casa meva i sempre que ens quedem a Reus en cau un. A poder ser un arròs amb sípia, gambes,,, o de tant en tant de llamàntol ... o sinó de conill... però a poder ser que sigui un arròs amb "substància" . Haurieu d'haver vist la cara que han fet avui quan ha arribat el plat a taula... eeeeiiiiii, que avui és diumenge!!!!! Això és arròs de malat !!!! Sort que una vegada tastat han hagut de callar ☺

Divendres passat vaig adonar-me'n que tenia quatre racons a la nevera i els hi havia de donar sortida. Podia ser el típic puré de verdures, però m'he decidit per aquest arròs, que fet amb la varietat Marisma del Molí del Rafelet ha quedat molt bo.



Per fer-lo per a quatre persones necessitem:

  • 4 tassetes de cafè d'arròs Marisma
  • Una xirivia 
  • Un carabassó
  • Un calçot
  • 2 allets tendres
  • Un grapat de bajoques perones
  • 25g de mantega
  • 50g de formatge parmesà
  • Un got de vi blanc
  • Aigua mineral (no de l'aixeta) dues tassetes i mitja d'aigua per tasseta d'arròs.
  • Tres cullerades de tomaca confitada.
  • Sal, pebre i OOVE
En una paella he posat un pot de tomaca dels que vaig fer a l'estiu amb una mica d'oli i l'he deixat confitar, a foc lent gairebé una hora, fins que ha perdut tot el suc i ha quedat d'un bonic color vermell brillant.
Mentrestant  tallem les verdures a dauets petits, a poder ser de la mateixa mida i comencem a fer el dinar.
Agafem una cassola , hi posem un raget d'OOVE i comencem a sofregir les verdures, han de quedar cuites però no daurades. Jo les he posat en aquest ordre: calçot, all tendre, bajoques. xirivia  i carabassó.
Ho salpebrem i hi afegim el gotet de vi blanc, ho remenem bé, deixem que redueixi. Ara hi posem l'arròs i remenem un parell de minuts i hi aboquem l'aigua bullint, ho deixem bullir, a foc mitjà 10 minuts, remenant de tant en tant. 
Incorporem a la cassola la mantega i abaixem el foc, un parell de minuts més, remenant perquè es desfaci bé.
Afegim el formatge ratllat i la tomaca confitada, remenem un parell de minuts més i ja el podem portar a taula.


Amb aquestes verdures ha quedat molt suau. Segur que n'admet d'altres i també una mica de "sustància" de la que agrada tant a casa meva...uns taquets d'una bona cansalada, per exemple.

No sé perquè però els plats d'aprofitament sempre són d'allò més bons, almenys a mi m'ho sembla😁

18 comentaris:

  1. MMmm.....els has degut deixar sense paraules! Que booooo! Ah! M'encanta la paelleta de la presentació!
    Petonets i bona setmana, Glòria!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja remugaven Olga...i han hagut de callar 😉😂😉😂
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Lo bien que le sienta al cuerpo siempre un buen plato de arroz, ya veo que vosotros los fines de semanas son completamente arroceros. Veo que de principio no las tenías todas contigo, pero una vez que lo han probado la opinión ha cambiado, cualquier día incluso te piden que lo repitas jajaja

    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Javier, a vegades les proves surten bé i aquesta vegada ha passat això.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. m'encanten els arrossos caldosos, i si a més està farcit de verdures i té formatge, ja m'has guanyat del tot!!! bona proposta per un diumenge de festa!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. I amb la varietat Marisma de Molí de Rafelet surt boníssim Roser.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Ha ha ha! un arròs malalt, que bons que són a casa teva ;). A mi pel títol ja m'has conquistat, però és que l'arròs em va bé de qualsevol manera, amb peix, carn, verdures o el que sigui, i aquest es veu molt bo! un petó i feliç setmana ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Eva, a casa l'arròs de verdures caldós és plat de quan no estàs fi de la panxa, per tant arròs de malalt. Però aquest no ho eés.
      Ptnts

      Elimina
  5. Un buen arroz siempre apetece y esta combinacion aprovechando los restos de la nevera, esta fantásticamente muy apetecible.
    Bona setmana

    ResponElimina
  6. Jo també penso que els plats d'aprofitament són els millors i mira que no sé ben perque! I aquest arròs, ideal per mi que soc més de verdures que de carn :o)
    En casa sempre hi afegim uns ceps secs del pare i ja estem en la glòria!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  7. Un arròs cremós, amb aquestes aquestes verdures, és d'allò més deliciós

    ResponElimina
  8. A casa també ens agrada fer arròs el cap de setmana! Aquest amb verduretes, vi i parmesà és un mig risotto! (Per mi sense mantega!!)
    Boníssim

    ResponElimina
  9. Hola Gloria. El arroz es uno de los ingredientes que más me gustan y apetece en cualquier momento. Tenía por costumbre hacerlo un par de días a la semana jj pero ahora lo he reducido a uno porque los domingos aprovechamos para descansar jj.
    Este arroz ha debido salirte delicioso y con esas verduras tan ricas has conseguido un plato sensacional.
    ¿Cuando agregas el arroz? Es que no he visto que lo menciones, a no ser que haya leído mal y se me haya pasado.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  10. Amb totes aquestes verdures segur que està ben bo!. No sempre tot és el que sembla, veritat) ;)
    Clara

    ResponElimina
  11. Jo podria menjar arròs cada dia! M'encanta de qualsevol manera i sí, va perfecte per reciclar sobralles. I pràcticament sempre surt gustòs.
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. No m'estranya que callesin. Jo tambè o faria. Soc una fan de aquets arrosos i acompanyat amb parmesà..... Para subir a los altares!!!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.