5.10.16

Tomàquets amb cor @Cooking The Chef

Eneko Atxa, caram quin repte per començar temporada!
Les xiques del @CookingThe Chef s'han proposat fer-nos treballar...he llegit, remenat i mirat un munt...hi ha moltes receptes que m'agraden però que no em veig amb cor de fer-les...diem-ne mandra post vacances, diem que les veig complicades, diem que no estic en el meu millor moment... no sé! El que si sé és que he estat de tirar la tovallola fins que llegint el blog Gastrotendencias on es van anomenant un seguit de plats, sense  receptes , em va arribar l'inspiració.
També us he de dir que a casa tenia un bon grapat de gerds acabats de baixar de la muntanya que em van ajudar a decidir.
Segur que el que jo he fet i el que ens presenta el cuiner als aperitius del seu restaurant no té res a veure però us he de dir que ho hem trobat bo, fresquet i diferent.

Necessitem:

12 tomàquets xerry , no massa petits.
12 gerds o mores
OOVE (OleumFlumen Premium)
Vinagre (Paula Coll d'OleumFlumen)
Sal

Agafeu les fruites del bosc i les congeleu.
Posem una cassola amb aigua a bullir, hi escaldem 2 minuts els tomàquets per poder-los pelar amb facilitat. Una vegada sense pell, i amb molta cura  els buidem una mica i els deixem de cap per avall en un colador perquè deixin anar el màxim de suc possible.
Passada una mitja hora llarga podem "farcir" cada un dels tomàquets amb un gerd  o mora congelats. 

Ho posem en culleretes d'aperitiu o a la safata on ho volgueu servir.
Un raget d'oli, unes gotes de vinagre i unes escates de sal grossa donaran el toc definitiu a l'aperitiu.


56 comentaris:

  1. Ohhhhhh, m'encanta Glòria. Que original. Deu ser un bocad delicios. M'imagino els dos sabors a la boca..... 😋😋😋😋😋
    Bona feina
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un compliment que quan ve de tu em satisfà moltíssim Manu
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Ostres!! Què fàcil!!! M'ho apunto perque m'ha cridat molt l'atenció.
    Moltes mercès per participar.
    petons
    Aisha

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja t'ho vaig dir Aisha...nivell de peincipiant!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Impressionnant i molt senzilla la teva proposta pel repte! Això segur que ho prepararé a casa perque són ingredients que tinc a mà... a més la sorpresa quan els menges. A la Polyanna segur que li encanten!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em diras que et diu la Polyanna
      Ptnt
      Glòria

      Elimina
  4. Un contraste ácidos, bien curiosa la mezcla,
    Un saludito

    ResponElimina
  5. No entenia lo del cor, però ja he vist per qué. Molt maques les fotos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho vaig voler posar tot al títol per no fer-ho massa evident.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. Respostes
    1. A mi em va agradar molt. Gràcies JoanCarles
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. ooohhhh quin plat més orginal i que ben triat!! m'has deixat de pedra..es veu fenomenal!
    un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És tant, tant, taaaaaant senzill que potser en això hi ha l'originalitat
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. Enhorabuena por el reto, yo no he conseguido esta vez :)
    Que original, no habia visto esta receta de el.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La cogí de una página donde se nombran distintos platos del Azurmendi, sin receta ni foto de tpdos, el nombre del aperitivo me sugirió la receta que he hecho yo. Seguro que no se parece en nada al original 😂😂😂😂
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. Molt ben versionada la recepta! Et van posar l'estrella? segur que si!!!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira que n'ets de dolenta quan vols Marta!!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  10. Genial, Glòria! Genial! Quina recepta més espectacular!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu que m'estimes moooolt Olga 😍😍😍
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  11. un mélange de saveurs ça ne peut être que bon
    bonne soirée

    ResponElimina
  12. Que contraste de sabores, muy original y seguro que están muy ricos.
    Besoss

    ResponElimina
  13. Que preciosidad de plato, llamativo, apetecible y jugando con los sabores ¡me ha encantado!

    B7ssss

    ResponElimina
  14. Pero que cosa más cuca y más vistosa. Has preparado un bocado muy tentador.

    Bss

    Elena

    ResponElimina
  15. Una recepta molt maca y ben útil per aperitius impactants! Enhorabona una molt bona elecció :)

    ResponElimina
  16. Una combinación curiosa y seguro que deliciosa. Un besazo.

    ResponElimina
  17. Quin contrast mes curiós, segur que m'agrada, ho provaré!
    Ptns.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les tomaquetes que siguin ben dolces i t'agradarà segur
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  18. Un plat sorprenent, no m'imagino la combinació de gustos. Està clar que l'hauré de provar.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova'l Cris, espero la teva opimió
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  19. Que original! ha de ser un mos ple de sabors i explosiu a la boca, una idea que m'apunto, segur que sorprendré a algú. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuando lo puse en la mesa de aperitivos sorprendí
      Ptnts
      Glòria

      Elimina

  20. Estoy muy contento con esta receta, contrastes de sabores, maravilloso!


    Besitos ♥

    ResponElimina
  21. Un aperetiu ben diferent, i la presentació queda molt xula!!
    Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. No em podia imaginar que us qgradés tant, mira que gairebé ja havia llençat la tovallola!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  22. Wuau!! Me dejas con la boca abierta! Es un aperitivo estupendo y para dejar a los invitados sorprendidos!

    Besos

    ResponElimina
  23. Hola Gloria. Me alegro saludarte una vez pasado el verano que espero lo hayas disfrutado plenamente.
    Estoy poniéndome al día en las visitas y al hacerlo a tu blog me encuentro con esta, como diría, sensacional propuesta.
    Imaginativa, fácil, deliciosa y sin duda exquisita.
    Un bocado que sin duda habrá hecho las delicias a quienes hayan tenido la suerte de poder saborearlo. Me ha encantado.
    Que pases un estupendo fin de semana.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  24. wow esta receta si que es diferente.. de todo lo que busqué no la vi... unos bocados con texturas distintas que sin duda sorprenderán. Delicioso aporte.
    Besos

    ResponElimina
  25. Menudo aperitivazo que has montado, impresionante y preciosa receta, bsss

    ResponElimina
  26. Ostras, quina marevella de recepta, felicitats!!! a "pendientes"" directa, jaja ;)
    bon cap de setmana ;)

    ResponElimina
  27. Qué bocado!! Tienen que estar buenísimos!!
    Bss.
    Cristina

    ResponElimina
  28. Quina recepta mes maca. Fantastic

    ResponElimina
  29. Hola, pues unos tomates deliciosos, sin duda alguna es una exquisitez. Estoy encantada de conocer tu blog, me quedo como seguidora tuya. Mil gracias por visitar el mío, espero verte de nuevo por allí. Un beso!!

    ResponElimina
  30. Fácil y muy tentadora la propuesta.
    peto

    ResponElimina
  31. Doncs ben sorprenent sí!!!! Al llegir els ingredients he pensats 'gerds? I perquè?' 😀 Ja els he trobat!! I m'ha encantat! Un entrant brillant!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Dolors 😍😍😍, agraida que l'hagis fet ,contenta què us hagi agradat
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  32. M'ha agradat molt la teva recepta, em quedo a la teva cuina, un beset

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.