Lluç a la Donosti

Passar per quiròfan no ve mai de gust, els primers dies són fatals però després, durant la recuperació m'ho estic prenent bé i estic intentant fer tot allò que no puc fer normalment quan sóc a la feina. Una d'aquestes coses és anar al mercat al matí.  La veritat, m'hi trobo estranya, la gent que hi ha comprant no és la dels divendres a la tarda quan hi vaig jo, senyores grans, jubilats, noies amb criatures... i la gent va més tranquil·la, no hi ha tantes presses com els divendres i dissabtes... i una cosa que m'agrada...no cal fer cues!!!
I passejant pel mercat vaig veure un lluç maco, molt maco, i bé de preu, que em vaig fer netejar i va fer cap a casa per ser cuinat amb la ma esquerra.

Necessitem:

  • 2 talls de lluç, que siguin gruixuts.
  • 2 grans d'all
  • Una punta de bitxo
  • Una culleradeta de cafè de pebre vermell de la Vera dolç
  • OOVE
  • Sal
  • Un rajolí de vi blanc sec
  • Un rajolí de vinagre de poma

En una safata de forn col·loquem els talls de lluç, ja salats,  amb una mica d'oli i els posem a coure a baixa temperatura (entre 70 i 80º) fins que vegeu que estan cuits (gairebé els he tingut un parell d'hores al forn).
Quan ja estan gairebé a punt en una paella  amb un bon raig d'oove hi posem els alls laminats i el bitxo i ho coem, sense deixar que es cremin gens els alls, ja que aleshores foren amargants. Hi afegim la culleradeta de pebre vermell, el rajolí de vinagre de poma i fem que arrenqui el bull.
Llavors hi posem els dos talls de lluç, que ja haurem tret del forn, la miqueta de suc que ens ha deixat a la safata, i ho sacsegem tot junt per lligar una mica la salsa.
I ja ho tenim a punt per emplatar...amb un pebrotet del piquillo al costat o unes patates panadera...bon profit!!!!

Em sembla que als de casa els comença a agradar això de que no vagi a treballar, hehehe... però tot el bo s'acaba, més val que no s'hi acostumin :-)

Comentaris

  1. La veritat és que té una pinta estupenda! Ànims amb la recuperació!
    Clara

    ResponElimina
  2. Facil y muy bueno a veces cuando el producto es bueno con pocos ingredientes ya es muy rico.
    Disfruta de este momento y que tengas una buena y rapida recuperacion.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una recepta de poca feina i que sempre surt bona Miquel
      PTNTS
      Gloria

      Elimina
  3. ¡¡Hola M Glòria!! Uy, yo no sé como me apañaría cocinar, bueno, ni casi hacer nada con una sola mano, y más con la izquierda. Aún así te has apañado bastante bien, para cocinar y hacer las fotos, que esa es otra, las cámaras están hechas para diestros.
    La merluza me gusta mucho, en casa la consumimos semanalmente, y como la has hecho, me encanta, en un plis, tenemos una comida sana y riquísima. Besitos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Isabel, cocinar, con tiempo y un poco de ayuda, con la izquierda voy haciendo...però las fotos me las hacen jejej
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  4. Menudo color color que tiene esta merluza, debe de estar deliciosa!!
    la foto lo dice todo.

    Besos

    ResponElimina
  5. En primer lugar desearte que tengas una rapida recuperacion , la merluza seguro que estaba de rexupete no lo siguente a los ingredientes y foto me remito te ha quedado de relujo.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Voy recuperándome poquito a poco...y con ayuda y buenos ingredientes salen platos como este.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  6. Molts ànims per la recuperació! I si que ve de gust poder fer tot el que no fem quan estem fora de casa per la feina! Tot i que a casa no s'han d'acostumar perque després tela!!!
    I auqest lluç, fantàstic, i dius que ho fas amb una sola mà?!
    Petons i cuida't molt!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. És gros com enyorem fer coses ben senzilles, veritat Palmira?
      No tindran massa temps per tant no s'hi podran acostumar a tenir la mama a casa heheh
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  7. espero que te recuperes pronto,yo se lo incomodas que son las operaciones en las manos(llevo 4) pero como bien dices con un poco de ayuda se puede, la merluza se ve muy buena ,te ha quedado genial
    besitos

    ResponElimina
  8. Hola Gloria. Un pescado, la merluza, que me encanta. La verdad es que para mí donde se ponga un pescado que se quite todo lo demás jj, eso no creo que les guste mucho a los amantes de la carne, especialmente si es poco hecha, pero lo siento y no tengo nada contra los carnívoros jj, cada uno es muy libre de comer lo que quiera por eso yo, pescado jj.
    Un plato que tiene que estar delicioso. Estupenda receta.
    Espero que no haya sido nada grave la intervención y que ya estés recuperada.
    He editado y vuelto a publicar por error en tu nombre. No fue debido a las vacaciones jj. Espero me disculpes.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides